Filippa Rådin

Smärtsam söndag lider mot sitt slut

Idag kan jag villigt erkänna att jag känner mig 10 år äldre än vad jag egentligen är. Sitter helt lamslagen i soffan och stirrar framför mig. Jag orkar inte mycket mer, på sin höjd kanske jag orkar göra te till min fru, men det är allt. Huvudet bultar trots att jag knaprat huvudvärkstabletter, Emmi tittade på mig i kväll och frågade ” mamma, varför har du sådana påsar under ögonen” vad svarar man på den? Jag är sliten men det går över…för det gör det ju. Men just nu är det söndagkväll och helgen har flugit i väg med allt fix med två kalas för Emmi och inför att vi ska åka upp till fjällen och fira jul.  Nu är Emmi verkligen en firad nio åring och hon fick två super fina kalas. Innan hon somnade sa hon, ”mamma, såg du hur mina ögonglittrade i dag, jag var så glad”, bästa fina lilla tjejen som alltid är så positiv till det mesta som händer i hennes liv. Mammahjärtat blir varmt ända in i hjärteroten. Huvudet som värker och allt jobb under helgen känns helt plötsligt som att det var mer än värt det.

Det bästa med dagen idag var ändå att vi fick med Emmi och hennes bonussyster Luna hem till oss efter kalaset. Och att Emmi sover hos oss trots att det är pappavecka. Jag älskar alla dagar tillsammans med alla barnen, det är dom bästa dagarna alla kategorier! Vi hann också med en liten glöggkväll med några fina vänner. Bonus med att ibland ha gäster sådana här dagar är att man blir tvungen att röja i köket och vardagsrummet tidigt på dagen. Annars släpar man ju sig runt sent på kvällen och röjer undan dagen, så nu ska vi bara få Maximilian att somna efter att han vaknat lite tät i näsan ( hoppas det nu inte blir en förkylning precis lagom till jul).

Image-1I morgon är det bara att kamma sig och på det igen, jag har lovat Emmi och hennes två bästa tjejkompisar att hämta dom tidigare från fritids och dra ut till Leoslekland. Innan dess ska jag fixa julklappar, Emmi har inte hunnit köpa presenter till dom andra och hade nog inte planerat att dom skulle byta heller men när hennes vänner sa att hon skulle få paket är det ju bara att snabbt styra upp så att hon inte kommer tomhänt. Det är svårt att köpa bra men inte allt för dyra presenter till nioåringar. Något tips någon?

God natt! /Filippa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Presentkort har varit en uppskattad present som vi gett bort. T.ex på H&M, för ca 100 kr. Roligt/spännande att själv få bestämma vad man vill köpa.
  /Maria

 2. Hanna

  Pyssel var poppis då min dotter var runt 9 år. Märker det även på brosans yngre dotter som är i den åldern just nu. Fast alla barn gillar ju inte pyssel men det var åtminstone ett tips.

  Sen får du sköta om dig, inte kul med huvudvärk. Hoppas du kan ta det lugnt under julhelgen och bara får vara ett tag.

  Ha det gott och god jul. Hälsa mamma också 🙂

  Hälsningar Hanna från Skellefteå….

  1. filipparadin

   Heeej! Kul att höra i från dig. Pyssel är alltid ett plus hemma hos oss :). Mamma hälsar tillbaka. Stor kram på dig och hoppas vi ses något framöver Filippa