Storslagen överraskningsfest för vår vän – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Storslagen överraskningsfest för vår vän

image

I dag är jag lite härligt sliten och lycklig i kroppen. Vi har under en lång tid och under största hemlighetsmakeri förberett en överraskningsfest för vår vän Marie. Den blev så lyckad! Jag stod för dekoration, den röda tråden och att styla födelsedagsbarnet. Temat var Bond. Så igår var det dags att dra på sig feststassen igen och ta fram Anjas mormors gamla pälsar, glammigt värre. Alla inbjudna var galet taggade och hade verkligen gjort sitt yttersta för att klä sig enligt tema. För Marie började dagen med att, Peter hennes man, skjutsade henne till Stora hotellet för incheckning. Där väntade några vänner för lunch på Gotthards och efter det fix av hår och make up uppe på rummet. När dom var klara kom jag dit för att ge henne en klänning som jag hade köpt tidigare och låtit slå in i paket. En klänning som vi visste passade Marie och som hon var super snygg i.

image

Köpte rosetter på Panduro som jag gjorde om till flugor genom att dra bort ändarna. Se på nästa bild hur det blev

image

 

Med små medel. Från rosett till fluga 🙂

image

Hade beställt guldpistoler på nätet som i sista minut blev restade. Fick hyfsad panik och var rädd att jag inte skulle kunna genomföra min tanke. Som tur är har  jag en hjälpsam fru som inte bangar , lite guldspray räddade mig och min dukning.

IMG_5186

image

Är så tacksam över min älskade mamma som alltid ställer upp när tiden inte räcker till och som alltid har förståelse för mina tidskrävande idéer . Puss och Tack mamma!! Gårdagen började inte som planerat då vårt flyg från Stockholm blev försenat och jag kom in till Umeå med andan i halsen och vansinnigt stressad över allt jag hade att göra innan festen skulle börja.

Jag satte mamma på vika servetterna medan jag satt i planet på väg hem. Så när vi landade var det bara att hämta allt som jag som tur var redan hade packat i ordning och servetterna och bära in det i bilen och sen i väg till Köksbaren.

image

Så här blev slutresultatet med vikta servetten + flugan och menykortet. Visst känns det som en lyxig Bond middag?

image

Guldpistolerna fick förstärka budskapet ytterligare

IMG_7072

Små buketter och våra blomlyktor som jag gjorde till mitt och Anjas bröllop. Dukningen är klar!

image

Utanför blev det rödmattan, sportbil, Bond musik och fotograf som fotade alla gäster vid ankomst. Och som jag slet att få dit 007 i guld som inte ville fästa men tillslut med dubbelhäftande tejp satt det där. Skam den som ger sig!

image

Min syster Katy, Hugo hennes man, Anja och jag klädda i Anjas mormors gamla pälsar som inte sett ljuset på värdigt väldigt länge 🙂

image

Förrätten: Hummer och Carelian Caviar.

image

Varmrätt: Piggvar “Rossini”

image

Efterrätt: Choklad och Åkerbär

image

IMG_7112

Precis som Maries man Peter hade önskat blev festen en upplevelse utöver det vanliga. Maten var magisk och födelsedagsbarnet överlycklig.

Nu ska jag packa väskan och göra iordning allt inför morgondagens Guldbagge-gala 🙂 god natt och vi ses snart! Kram F

 

+

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hur har ni vikt servetterna? Ska hålla en härlig tjej-fest snart och tänkte “skjortan med flugan” skulle vara dricken över i:et för dukningen ! Tack för en inspirerande blogg

  1. filipparadin
   filipparadin

   Hej

   Vad kul att du ska ha fest! Har lagt upp ett nytt inlägg med video på hur jag vikt servetten nu. Lycka till!! Kram F

 2. M

  Åh! Jag har ju haft den stora äran att gå på Konstskolan samtidigt som din mamma (hon gick tvåan när jag gick ettan) och det är mitt mål i livet att bli som henne när jag “blir stor”! Ljuvligare människa får man leta efter. <3

 3. Malin Grinde

  Vad fint- Marie är värd det bästa. När hon bodde i Östersund kallade vi henne för Gucci- endast det bästa är gott nog. Bra jobbat!

 4. J

  “Orkar inte med” så kreativa människor! Så avis 🙂 Grym du är!!! Vill också kunna på tanken att fixa och dona så där!