Filippa Rådin

Barnmat för hela slanten.

P1000187

För er som inte vet eller känner mig så är mitt liv mycket glamour men jag står med båda fötterna på en stabil  helyllegrund! Vi lever utan mikrovågsugn , äter och köper ekologisk mat och försöker i det längsta att äta minimalt med halvfabrikat och light produkter. Barnen skulle jag aldrig i livet, medvetet, ge light eller lättprodukter. Trots att jag har en stark tro på vad jag själv anser är viktigt för vår familj vill jag ändå vara tydlig med att ALLA andra får leva sitt liv på det sätt som passar bäst för dom.

Vissa av er vet hur jag våndades över att komma igång igen på riktigt med att laga mat till Maximilian. Nu har jag kommit över det hindret och jag känner mig i stället inspirerad när jag mixar och fixar till honom. Med Emmi var vi extrema, då lagade jag till och med egen ketchup och blodpudding. Idag med tre barn finns just nu inte den tiden. Det viktiga är att man är nöjd över det man har möjlighet till att göra och inte slår ner på sig själv för det man inte hinner.  För er som funderar på introduktion av gluten, laktos och smakportioner så har vi kommit förbi det vid det här laget. Men jag väntar fortfarande med att introducera kött. Han äter inte hela stora portioner än men vi ökar storleken hela tiden. Just nu mixar jag det till en slät pure, småbitar att tugga på ger vi honom också, men då i form av lite mogen frukt eller mjukt bröd. När jag börjar med en ny rätt kryddar jag den lite extra med Anjas bröstmjölk efter att jag värmt upp maten för sig innan, Sedan att inte glömma spadet från grönsakerna eller fisken, där sitter mycket av näringen så jag brukar ta med lite av det vattnet i maten.  Nu har vi lyckats sluta med nattamningen men Anja ammar fortfarande morgon och kväll och någon gång då och då mitt på dagen.

P1000195

Idag fick Maximilian mix på gröna ärtor + kokt potatis + kokt lax + lite osaltat smör + lite vitpeppar och bröstmjölk. = lyckad lunch

P1000184

P1000202

Till efterrätt blev det mix på Mango + ekologisk 10% turkisk yoghurt = Lyckat!

P1000191

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Åh vad god mat ni ser ut att göra 🙂 Vi har en liten kille på dryga månaden äldre än Maximillian och vi kämpar också på med matintroduktion. Gröt har äntligen börjat accepteras. Tänkte höra hur ni gjorde för att sluta nattamningen? Här äts det någon gång under dagen men kväll och natt äts det fortfarande rätt frekvent. Ha en bra dag!

 2. Anna

  Förstår precis hur ni tänker för vi gör likadant, nästan. Mikron undrar jag över varför ni valt bort? Vissa dagar är ju räddningen att ta fram storkok från frysen och snabbt få fram mat. Visst kan en diskutera tappet av vitaminer men det är ändå marginellt, särskilt om alternativet är halv eller helfabrikat. Gillar verkligen din blogg!

  1. filipparadin

   Tack för din kommentar! Det är många gånger jag önskade att jag inte var så tjurskallig när det gäller mikron. Men min kompis mamma har forskat på vad som händer i kroppen efter att man ätit mikrad mat och jag tror inte på mikro. Eller rättare sagt jag vill inte ta chansen när det gäller påverkan på kroppen. Men den underlättar ju otroligt när det gäller tid. Kram! F