Filippa Rådin

Dagens meny

IMG_2755

Tänkte att jag lite snabbt skulle presentera dagens meny som vi serverade till Maximilian i dag. En riktigt fullpoängare! Dagens rätt får bli ett recept jag sparar och något som kommer att serveras fler gånger. Just nu tycker jag att det är extra kul att pröva mig fram och se vad Maximilian tycker om, så ni som följer mig får stå ut med något barnmatsinlägg då och då . Hoppas sen också att ni kan dela med er till mig om vilka kombinationer som blir 10 poängare hemma hos er.

P1000222

PALSTERNACKA +  POTATIS + LÖK + OSALTAT SMÖR + KOKVATTEN

Bilden visar bara vad jag använt för grönsaker inte hur mycket av varje ingrediens.  Jag höftade lite och tänkte att jag skulle ta lika stor del potatis som palsternacka. Själv är jag inget fan av palsternacka så för mig blev det 50/50 för att inte någon av smakerna skulle få övervikt.  2 potatisar och motsvarande mängd palsternacka ca 1,5-2 msk hackad gul lök. Jag skar upp potatisen och plastenackan i mindre bitar och la dom tillsammans med hackad lök och smör i en kastrull med vatten. koka tills allt är mjukt och mixa tillsammans med vattnet du kokat allt i.

P1000224

TURKISK YOGHURT + BANAN + MANGO

Bilden visar bara vad jag använt för ingredienser inte hur mycket av varje. Det Maximilian fick var mindre del Yoghurt och 50/ 50 mango, banan.

IMG_2751

Gott och uppskattat! Sen använder jag allt ekologiskt så långt det går.

Kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Tack för tips! Min 8 månaders bebis åt ”massor” av kokt morot, torsk och potatis mixat med lite vitpeppar och olja igår. Andra poppisrätter är omelett, med eller utan innehåll och vegetarisk lasagne med tomatsås, majs, rivna morötter och mild ostsås (ev kokosmjölk om man undvika salt helt).

 2. Åsa

  Hej,
  Låter gott men jag blev förvånad av löken. Med min älsta (14) skulle man inte ha det men det blev väl en bra smakhöjare.

  1. filipparadin

   Hej, Det är ingen fara med löken. först är den kokad och sen är det en liten mängd mer för smaken :). Allt gott F

 3. Lina

  Hej, här hemma hålls det också på att provas fram kombinationer den stora favoriten är majs, sötpotatis, potatis och osaltat smör. Och katrinplommon och päron till efterrätt.
  Tack för en rolig och ärlig blogg.

  Lina