Filippa Rådin

Så här ser det ut hemma hos!

IMG_2748

Så här ser det ut hemma hos oss i en liten del av vardagsrummet. Vårt hem är under en ständig förändring och alltid är det något nytt projekt i gång någon stans i huset. Just nu har den här kaminen fått vänta alldeles för länge. Tanken var att den skulle få ett kakelugns utseende kort efter att vi flyttat in men sedan har jag velat en hel del. Ungefär som det brukar vara när jag ensam har hand om ett projekt. Hade Anja fått uppdraget skulle det vara klart för länge sedan men då hade jag kanske inte varit 100% nöjd med resultatet. Ha ha ha. Frågan är vad som är bäst. Att bli klar på en gång få en hyfsat snygg kakelugn som man kanske stör sig lite på eller få vänta lite för länge så att man nästa håller på att ledsna men när man äntligen bestämt sig får man en sjukt snygg kakelugnskamin??…..förhoppningsvis :).

Har nu sökt kakel hur länge som helst men inte hittat något bra. Tänker mig något i gammal stil som matchar tapeten. Fast egentligen hänger det inte på tapeten heller, det går ju alltid att tapetsera eller måla om. Hur som helst nu behöver jag er hjälp.  Jag måste hitta kakel! Innan Anja går i taket 🙂

DSC04100 (1)

Här är några skisser från en helt fantastisk bok: Den verkliga kakelugnen av Margareta Cramér. Så här skulle det kunna se ut om man hade turen att hitta snygga kakelplattor. Självklart blir inte formen på vår kamin annorlunda av gamla kakelplattor utan jag tänker mer på kaklet och på känslan.

Ja, det finns så mycket fint det gäller bara att hitta materialet. Har ni tips och förslag på var jag kan söka och hitta bra grejer får ni gärna tipsa mig :).

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Åhhh, vad fint! Trodde tapeten är från Sandberg, men hittar den inte. Var kommer den ifrån?
  PS! Superkul att se er i Renees brygga!

 2. Gunilla Bergström

  Härligt att följa er, kolla in Norrköpings kakelugnsmakeri, de var med i sista avsnittet på stjärnorna på slottet… Har hört väldigt mycket bra om dem…

 3. Elin

  Hej!
  Jag bor i Stöcksjö i ett gammalt hus som min man och jag håller på renovera. Vi har en gammal bagarstuga på tomten där vi behöver få ugnen ommurad en del. Vi blev tipsade om kakelugnsmakaren.se om detta.

  Fått tips av många om honom när det gäller murning och kakelugnar, de verkar vara duktiga!

  Med vänlig hälsning, Elin

 4. Maria

  Kontakta en sotare och fråga om hen känner till var du ska leta efter kakel till en kakelugn, eller kanske tipsa om en nedmonterad kakelugn som du kan köpa. Annars finns det ju folk kakelugnsmakare som arbetar med kakelugnar hela dagarna.. Googla så hittar du.
  Lycka till!

 5. Therese

  Jag tror att det skulle bli absolut finast om ni faktiskt köpte en nermonterad ugn och passade in plattorna, men det är säkert det svåraste sättet att göra det på… Helt i linje med hur jag fungerat, kan man göra det svårt för dig så ska man

 6. Tabitha Hamås

  Hej, jag har sett många olika och fina kakel sorten på konradsonskakel.se har tyvärr inte varit till butiken i Bromma men nästa gång vi är till Stockholm är planen att besöka butiken. Vi håller på att renovera köket och har insett att det får ta tid, viktigt att känna in så det blir som vi vill ha det. Lycka till!
  Mvh Tabitha

 7. Sophia

  Tack! Kram och sluta inte skriva, du kan släppa roman&klädkollektion samtidigt vetja?
  cross-over Is Da Shit 🙂

  1. filipparadin

   TACK! SÅ gulligt av dig att engagera dig. Har varit inne på hennes hemsida. men jag behöver bara kakelplattor som jag kan mura på vår kamin. Kram F

   1. Sophia

    Ah, det låter ju som smidigare projekt och eget fixat är ju roligast? Vad bra du skriver förresten, trillade in här för första gången idag och fastnade genast på gamla inlägg. Keep it up! 🙂