Filippa Rådin

En skiss blev till en klänning till.

Idag har det som vanligt varit fullrulle. Imorse åkte vi till babysim med Maximilian. Han älskar verkligen att bada och är inte ett dugg rädd för att få vatten i ansiktet. Han bara skrattar och plaskar mer. Så härligt att se! Elvis är med oss som medföljande syskon , han har däremot några hinder att ta sig över när det gäller vatten. Men han ser på och vi märker att han på sidan om oss testar lite i smyg i sin egna takt. Efter babysimmet åkte vi och hämtade vår vän Kicki som kom på besök. Det är en sådan energikick att få hänga med vänner man inte träffar så ofta. Barnen älskar Kicki och det blir ofta en del bus.

Anja gjorde som hon brukar och planerar i förväg. Vi ska åka på en del grejer här framöver och kommer hem precis på fettisdagen efter nästa helg. Min effektiva fru bakade semmelbullarna redan idag så att de är klara att tina tills vi kommer hem. Jag har en lite grej kring just semlor, men den historien får ni på fettisdagen:). Det är så fint av henne att förbereda så att det finns semlor hemma för min skull, det gör mig lycklig in i hjärtat!

Som avslutning av dagen så åkte jag till sömmerskan. Skulle bara dit snabbt och hämta min kjol. För någon vecka sedan köpte jag en klänning på en second hand som jag klippte av och ändrade till en kjol sen har Eva hjälpt mig att sy om den. Hade kunnat göra det själv men just nu hinner jag verkligen inte sätta mig vid symaskinen och då prioriterar jag familjen och så lämnar jag bort det. Blir så inspirerad av Eva och hennes tyglager och det är så svårt att inte låta bli att kolla runt lite i hyllorna när man ändå är där. Skissblocket kom fram och vips så råkade det bli en skiss och en beställning av klänning innan jag åkte hem.

P1000314

 

Min omsydde kjolen som jag åkte till Eva för att hämta.

IMG_2865

Jag började skissen så här när jag hittade tyget,

IMG_2870

Så hittade vi glittriga knappar till breda manchetter.

IMG_2868

IMG_2867

Just nu älskar mycket axelvaddar! Så jag ”stuckade” om en axelvadd Eva hade i ateljén, för att få ett mer kantig uttryck än runt, Eva kommer att klä in den med blankt siden efter det brodderar vi fast dom här magiska paljettbrodyren ovanpå axelvaddarna. Jag tror och hoppas att det kommer ge mig tillräckligt mycket attityd till Gay -galan nästa måndag. 😀 😀

IMG_2874

Det här är en kluddig råskiss som jag ritade på stående fot mitt i mitt kreativa kaos som jag befann mig i idag. Och jag förstår att det kan vara svårt för ett otränat öga att se och förstå hur slutresultatet kan se ut men jag tänker ändå att det kan vara kul att få följa med i min process från början.

 

God natt Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jungfrumamma

    Åh semlor är riktigt min grej verkligen. Jag brukar alltid köpa färdiga semlebullar och göra egna. Jag gillar inte när man blandar mandelmassan med grädde och geggar till dem utan har alltid en skiva ”fast” mandelmassa i ; )

    Dy ser ju ut att vara riktigt grym på att skissa ju!