Filippa Rådin

Nu är han mitt barn även juridiskt!!

IMG_0323

Jag trodde inte att det skulle spela någon roll. Vi är ju ändå en familj hur som helst. Vi. Anja, Emmi, Elvis, Maximilian och jag. Den enda skillnaden var att Maximilian inte JURIDISKT var min son men vad spelar det för roll när han är min på alla andra sätt?!

Så kom dagen. Jag hämtade posten som vanligt och öppnar den lite slarvigt på rutin men helt plötsligt stannar världen och mitt hjärta slog hårdare än tidigare. Ni kanske känner igen er, när man läser riktigt viktig post då har man ibland svårt att förstå vad det egentligen står. HAN ÄR MIN! Alla känslorna bubblade över på en och samma gång. Jag svettas, skrattar, stammar och gråter på samma gång. Jag som kaxigt trodde att det inte skulle röra mig i ryggen. Det som verkligen betyder något är vad jag och min familj känner och tycker. Det är till stor del sant men det var också en aning naivt av mig. Att veta och ha det på papper, att Maximilian även är mitt barn juridiskt förändrar ju allt om livet drastiskt skulle förändras.

Jag skyddar dig mitt älskade barn med allt jag har men nu har vi även lagen på vår sida! Från och med nu är vår familj komplett på alla sätt som vi kan tänka oss och idag känner jag enorm tacksamhet över att ha en underbar familj där kärleken till varandra och våra barn är det viktigaste vi har och där vi från och med nu även har en bekräftelse på papper att vi alla tillhör varandra.

Jag känner stor tacksamhet över att vi lever i ett land där jag i dag tillåts leva med den människa som jag älskar mest, att hon är min fru och att jag öppet kan leva i en kärleksfull relation. Att hon som är kärleken i livet älskar mig för den jag är och ser mig som den vackraste och starkaste människan på jorden. Tack mina älskade barn för att ni berikar vårt liv alla dagar på året och tack min älskade fru för att du är den du är!

IMG_5245

IMG_2653

Jag älskar er!!

Kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  En sån fantastiskt ömsint och kärleksfull bild!
  Blev alldeles hjärtesnörpt när jag läste, det gick verkligen rakt in i hjärtat.
  Jag har också tagit steget ut i det okända och lever varje dag som den människ jag är i varm kärlek.
  Jag är så oerhört tacksam att vår kärlek är lika mycket värd som alla andras.
  Ni gör en sådan viktig insats när ni visar er vackra familj med allt som hör en familj till. Ni är med och gör att allas kärlek räknas och för det är jag er evigt tacksam!!
  Jeanette

 2. Sofie

  Vad fint skrivet och vilken fantastisk bild! Har precis börjat läsa din blogg och insta och gillar verkligen. Tack för att du delar med dig. Ni verkar vara så härliga, bra och vettiga människor du och Anja. 🙂

 3. Frida

  Grattis! Jag vet precis vad du menar, den dagen man får det på papper så är det så befriande och skönt! Jag och min fru har burit varsitt barn och tagit oss igenom allt detta två ggr med att lägga ner faderskapet och adoptera, hembesök mm mm.. Kram Frida

 4. Angela

  Hej Filippa!
  Det är första gången jag är inne på din blogg och vad roligt det va att läsa.
  Vad fina ni är tillsammans du och Anja och alla barnen 🙂
  Det med att lilla Maximilian nu juridiskt sätt är ditt barn är ju skönt, man kan tycka att allt med papper bara är papper men i våra lagar så är det alltid bra att ha.
  Kram Angela

 5. Madeleine

  Jag känner så väl igen känslan! Även om jag lever i ett heterosexuellt förhållande så har vi också fått uppleva känslan av att få papper på att vi är en familj även juridiskt. Vi har fått våra barn med hjälp av adoption och det har varit svaga adoptioner = tingsrätten i Sverige har varit tvungna att säga sitt.
  Vi har skålat i champagne varje gång!
  GRATTIS!

 6. Marie

  What a lovely post with beautiful pictures! So much love warms my heart!
  Tonight I want to take some time to thank you Filippa. First I want to thank you for sharing so much of your life with us. It means a lot to read about a family like yours. Then I need to thank you for making my childhood’s idol and favourite skier so happy. I’m really glad you met and built a life together. And finally I must thank you for ”teaching” me some swedish words every day on this interesting blog. Keep up the good work! 😉
  Have a good night family Pärson/Rådin!

 7. Lollo

  Vad underbart! Vilken känsla att få känna ännu lite extra att man hör ihop även om jag förstår att du känt så hela tiden. Blir så glad av att läsa om eran underbara familj som hyser sån kärlek till varandra ❤️ å det gör mig extra glad att vi äntligen kommit så långt i världen eller iaf i Sverige att alla familjekonstellationer är accepterade. Jag själv hoppas på att en vacker dag få ha en familj likt din med en fru (som jag tyvärr inte hittat än) som jag kan få leva med likt vilken svensson som helst. 🙂
  All kärlek till er ❤️

 8. Helena B

  Tack Filippa att du började blogga om ert liv! All den värme och kärlek som finns både genom bilder och text är inte många som lyckas med. Jag blir lycklig att läsa om två personer jag inte känner till mer än namn och vissa prestationer i backen.
  Tryggheten era barn har blev oerhört tydlig, när ni följde med Emmi hem till hennes pappa och nattade henne där. Bara för att få ytterligare några minuter, timmar tillsammans! Det inlägget berörde mig och jag har tänkt på det flera gånger efter jag läste det.
  Som någon annan skrev, jag är så glad att vi bor i Sverige och får leva med vem vi vill!
  All lycka till er!
  Kram från Stenungsund

 9. Anna T

  Stort grattis.
  Kan inte låta bli att reflektera över våra lagar och att det ska ta sån tid. Fast å andra sidan har vi ju kommit långt i Sverige i denna frågan och får ju vara glada för det, men så klart finns det ju mycket kvar att jobba med.

 10. Clare

  Att få ta del av dig&din familj berör mig ända in i hjärteroten! Så vackert att man knappt kan andas.. Fortsätt vara den du är, sådana som du behöver vi fler av!