Filippa Rådin

När alla bara tar det med ro

imageVarannan fredag kommer Emmi hem till oss och då är det lite av en helig helg för oss. Den här fredagen kom Emmi och hennes kompis så där lyckligt hoppande in genom dörren. Anja hade sagt ja till Emmi att ta med sig en av hennes bästa kompisar hem som också fick sova över. Det har varit på tapeten i veckor, att få sova hos varandra, tyvärr har sjukdomar och annat har kommit emellan. Men nu äntligen!! Kanske inte optimalt när vi precis kommit hem från tuffa jobbdagar i Göteborg. Men varför ska Emmi få lida för vårt jobb. Ofta när Emmi tar hem kompisar blir det massor av pyssel men i går var alla ganska trötta så det blev en iPadkväll istället för pyssel. Det blev en mysig eftermiddag där grannens barn också kom förbi och hängde, älskar att Emmis kompisar kan vara här och bara hänga tillsammans, att det aldrig är så att ingen är välkommen trots att det redan är kompisar på plats.

Jag och Anja hade tänkt laga en god middag tillsammans men det slutade med att vi hängde på ungarnas fajitas, som blev super uppskattade. Anja testade olika fyllningar och barnen fick agera smakjury. Vi fick ta det som blev över och inte gick hem smakmässigt. Ha ha ha!

Imorse vaknade alla i sin egna takt. Vilket innebar att Maximilian jollrade i sin säng strax efter kl 05. Anja tog morgonen så jag gick in och la mig hos Elvis, men där blev inte så mycket mer sömn! Slutade med att Anja gav upp och gick ner för att leka med pojkarna och jag fick sova vidare. Tjejerna sov en bra stund till och när jag väl kom ner så var alla vakna och låg under en filt och åt mackor.

Sedan dukade vi fin frukost vid köksbordet och där stannade vi halva dagen . Klockan 12 var pyjamasen fortfarande på. Jag älskar dagar som dessa. Då alla bara är och finner sig till ro och gör det som faller dem in.

Uteblivet pyssel igår blev till pyssel idag. Tjejerna ville göra en present till deras andra bästis som fyllde år i går. Så det vara bara för oss att gå ner i min ”skattkammare” och plocka upp delar av mitt material.  Ögonen på tjejerna blev stora när dom fick följa med mig ner till mina lager av pärlor och paljetter, band och kedjor och allt vad man kan hitta.

imageimage

image

imageimageimageimageimageimage

Blir så inspirerad av deras kreativitet när dom väl kommer igång och oerhört stolt när dom själva är stolta över det dom skapat. I dag blev det superfina nyckelringar!! En var till dom själva och en i present till deras vän.

God natt kram! F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.