Filippa Rådin

1.2.3 DYYYK !!

image

Det var tänkt att vi skulle ta med Maximilian på babysim redan i höstas. Men det strulade och helt plötsligt hade vi inte platsen kvar på babysimmet. Vi blev lite putt och skeptiska till att vi skulle hinna med babysim efter nyåret. I grunden är vi emot att boka in saker på söndagar. Men efter i höstas då Elvis gick ridlekis så har vi insett att det kan vara ganska härligt att komma sig ur pyjamasen och iväg på någon aktivitet. Höstens favoriter blev nästan alla söndagar då vi klev upp och kom oss ut till hästarna med Elvis.  Men både Anja och jag har kanske inte badhus som topp tio. Jag vet inte vad det är med badhus, jag älskar pool på sommaren utomhus. Kanske är det duschen, att släpa massa grejer och klä sig trånga utrymmen. Fast jag tror det jag gillar minst är att frysa, för när jag är på spa i varma pooler och ligger på en solsäng vid porlande vatten så njuter jag. Ok det är nog så det är! Jag gillar inte badhus för 9 av 10 gånger är det kallt, både i vattnet och bredvid.

Maximilian är som en fisk i vattnet. Eller snarare en elvisp. Han blir helt exalterad! Redan första gången i livet som han fick bada sprattlade han av glädje. Det är så häftigt att se. Både Emmi och Elvis har under sina första år tagit det väldigt lugnt kring vatten. Det har varit, som många av er andra säkert kan relatera, till en kamp i duschen eller badkaret för att få tvätta håret och kroppen, eller överhuvudtaget få dom att komma sig dit.

Emmi har växt upp i Monaco under somrarna . Hon älskade att bada ( så länge hon inte fick vatten i ansiktet)  .  Det har tagit tid för henne att lära sig att gilla vatten i ansiktet. Nu mer är hon som en utter som aldrig vill gå upp. Vi gav henne tid och försökte inte skynda på och höll tummarna att det skulle ge resultat.

Elvis har aldrig velat och vill fortfarande inte bada speciellt mycket. Vilket gjort att det varit rätt lugnt för oss vuxna dom senaste sommrarna på stranden innan Maximilian kom till världen. Elvis har suttit på badhandduken och har inte velat närma sig vattnet, plus att han inte gillar sand, varken på händer eller fötter. Så en bil och lite andra leksaker på handduken har gjort honom nöjd 😊. Emmi simmade redan när Elvis föddes och har alltid varit duktig på att sysselsätta sig själv, så jag och Anja kunde i stort sett bara ta det lugnt men och ha ett vakande badvaktsöga på henne.

När vi bokade in Maximilian på babysim så bokade vi även med Elvis som medföljande syskon. Tanken vi har är att Elvis ska ” se och lära” . Den första gången han var med så kunde vi prova oss fram i övningarna och han tyckte det var roligt. Men sedan har det gått utför. Hahaha nu sitter han på trappan med bara benen i vattnet och leker med någon leksak. Så Maximilian kommer troligen att skynda sig att göra bomben på storebror och hänga med i vattnet innan Elvis släpp på sina spärrar.

Att vara på babysim är så mycket mysigare än vad vi hade trott det skulle vara. En stund i vattnet tillsammans där Maximilian verkligen trivs. man ser hur han njuter och de få stunder vi får honom att slappna av känner man verkligen att det är vi två. Han ligger med sitt huvud på min axel och bara flyter runt på rygg. Det är verkligen härligt. På land har han bara bråttom nuförtiden men i vattnet kan jag känna att han är helt med mig och koncentrerad och jag får hans fulla uppmärksamhet i övningarna.

Vi har inte kommit till dyket än. Vi över på 1.2.3 DYYYK. och häller en hink vatten på huvudet. Han tycker väl sådär om det, han doppar hellre ansiktet själv. Ha ha ha! Sen när vi övar att koka kaffe med Elvis och då vill han göra samma sak och doppar hela ansiktet.

Idag var det Emmis tur att följa med och simma, Anja stannade hemma med Elvis. Maximilian var helt överlycklig över att följa sin syster med blicken och se henne dyka och titta upp precis framför honom. I slutändan kanske det blir Maximilian och Emmi som inspirerar Elvis till att börja våga det är det som är fördelen med att man är många i en familj😊

imageimage

image

Kram! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.