Exemplarisk hemmafru! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Exemplarisk hemmafru!

P1010024

I dag måste jag ändå ge mig själv lite kredd!

Till vardags är jag duktig på att slå ner på mig själv och fokusera på allt som jag aldrig hunnit med dagen. Men i dag är jag en stolt och om jag får säga det själv, en exemplarisk hemmafru. Anja åkte till Stockholm tidigt imorse och jag roddade med alla barnen för att få i väg dom till skola och dagis.

Just nu håller vi på med flera gigantiska projekt hemma, och det är bara kaos över allt. Bland annat ska vi överraska Emmi med att bygga om övervåningen och ge henne ett större rum. Hon vet inget än och det är så svårt att inte försäga sig. På måndag börjar vi (när hon har pappavecka) att riva väggen mellan vår “walk in closet” och Emmis rum. Så i dag tömde jag och rensade alla våra kläder i den garderoben och lyfte ner det som blev kvar i källaren som vi också ska göra om…. Allt på en gång. Ha ha ha så är vi.

P1010003

Jag hann faktiskt hela garderoben innan det var dags att med andan i halsen springa iväg till Emmis utvecklingssamtal. Phu! Maximilian somnade i vagnen på vägen, som på beställning 🙂

P1010031

Sen hem packa bilen med kläder och sånt som skulle till röda korset. Städa och dammsuga alla golv , diska, tömma diskmaskinen och samtidigt göra undan några jobbsamtal. Check! Och så betala lite räkningar, skönt att inte ha dom hängande över sig. Vid det här laget började tiden ticka på och jag skulle hinna iväg med allt i bilen innan barnen skulle hämtas. Sådär ja då hade jag glömt att Maximilian också behöver mat, i dag fick det bli en snabb välling och lite dåligt samvete till lunch, tur att han är tydlig och bra på att säga till när han är hungrig.

Jag hann i tid till Elvis hämtningstid men inte riktigt till Emmis. För mig är det nästan den bästa tiden på dagen när man väl är hemma med barnen efter skola och dagis och man tar eftermiddagsfikat tillsammans och pratar igenom dagen, den stunden känns nästan helig för mig. Efter det börjar verkligheten igen, det är läxläsning, middag och sedan kanske iväg till någon aktivitet. Som i dag när Emmi har slalomträning.

Påväg till backen somnade båda pojkarna i bilen, kanske inte det jag hade hoppats mest på. Alldeles för tidigt för läggdags och alldeles för sent för eftermiddagsvila. Sen sov dom och har sovit sedan dess…. undra hur natten och framförallt morgonen kommer att bli… tidig kanske om jag får gissa :).

Efter min dag idag vill jag verkligen hylla ensamstående föräldrar med flera barn! Vilket hästjobb dom gör, att få ihop vardagen är verkligen en konst! Imorgon är det min tur att åka ner till Stockholm över dagen för att träffa mitt härliga loppigäng, ska bli sjukt kul och jag ser verkligen fram emot att träffa alla underbara människor. Men innan dess måste jag få några timmars sömn 🙂

God natt och sov så gott. Kram! F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.