Maximilians dagens – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Maximilians dagens

Nu var det länge sedan jag la upp något om Maximilians mat. Här kommer “Maximilians dagens”.

Vi har fortfarande inte introducerat kött men han älskar fisk och grönsaker och det gör mig glad. I dag får han Pasta med zucchini, tomat och morot.

barnmat

Jag börjar med att koka moroten som tar längst tid på sig, efterhand stoppar jag ner tomaterna i vattnet en snabbis för att skålla dom så att att jag kan plocka bort skinnet och sedan lägga ner dom i vattnet igen. När moroten nästan är mjuk lägger jag ner pastan och zucchini.

När allt är mjukt och färdigkokt är det dags för mixern, osaltat smör, kokvatten från kokningen och en skvätt grädde. Beroende på hur gammal lillhjärtat är avgör hur mycket du mixar maten. Maximilian klarar av lite grövre konsistens och gillar att det är lite “tuggmotstånd”.barnmat receptTips: Om du ska frysa in din barnmat lägger man med fördel till fettet i maten vid servering och inte vid tillagningen, fet mat har sämre hållbarhet i frysen.

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. filipparadin
   filipparadin

   Kul att du nämner det. Mina vänner har kört stenhårt på den metoden med båda deras barn. 🙂 kram F

   1. Madeleine

    Mina då 9 månaders vägrade öppna munnen när det kom en sked. Började googla och blev frälst. Så härligt att se dom “vräka” i sig. ☺️