Dagens underbara vändningar – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Dagens underbara vändningar

Maximilian har alltid varit lite känslig natten efter resa. Han brukar vara orolig och inte sova speciellt bra. Men efter resan hem från Sälen så gick det faktiskt bra. Han sov mer än vad han gör vanligtvis. Så glada för det körde vi på igår och jobbade till sent och tänkte att det skulle bli en bra natt. Haha men det tänkte inte Maximilian. Istället så hade vi en hel natt utan sömn. Eftersom han håller på att få tänder och har ont i munnen gav vi en sup i hopp om att det skulle hjälpa honom att komma till ro. Men efter ett tag tog vi upp honom i sängen och försökte massera magen och kroppen. Vi brukar massera våra barn ofta som en avslappningsgrej men också när de är trötta i kroppen för att slappna av. Elvis hade jordens träningsvärk efter två dagars skidskola i Sälen så Anja jobbade med massage i flera omgångar. Barn har växtvärk och en hel del träningsvärk också, så redan när de är bebisar vänjer vi dom med lätt massage och avslappning. Det funkar superbra när de är lite rastlösa i kroppen på nätterna. Men inatt fungerade ingenting för Maximilian. Tillslut gick Anja ner och la honom i vagnen och gick runt här hemma, det har funkat ibland, men inte det heller gick inatt. Så hud mot hud och ligga på Anjas mage blev receptet, det  är något Maximilian inte alltid tyckt om, men nu funkade det iallafall bättre så han slappnade av och vi kunde tillslut lägga ner honom och ge en vällingflaska och tillslut somnade han. 1 timme senare dök Elvis upp :). Det är den osminkade verkligheten hemma hos oss.

osminkad

När man vaknar och känner att ett tåg kört över en så är det inte kul att kolla sig i spegeln! Dagen fick ändå en vändning när jag kom ner till familjen som börjat äta frukost. Min fru var så vacker, barnen satt och åt och lekte samtidigt och Adele sjöng i högtalarna och solen sken sitt vackra morgonljus. Så det blev ändå en underbar morgon!frukost anja pärson

filippa elvis frukostelvis frukostkvarg lastbilmaximilian

Plötsligt händer det…

maximilian

Man vänder ryggen till…

maximilian

Och han tar chansen, lyckas och ställer sig upp!!! Tjoooohoooo dagen är räddad och den tunga natten är som bortblåst! Så häftigt med barns utveckling och driv framåt. Jag älskar dig min lilla stjärna!sand lek elvis barn

Morgonen fortsätten och Elvis hinner leka en stund innan dagis med sin sand….att lyckas

Lyckan är total även för Elvis. Han skriker ut i ren glädje. Äntligen lyckades han göra ett sandslott alldeles själv!! Nu skyndar vi oss till dagis :)!tittut elefantpuss maximilian anja pärsonPuss på er min älskade, fina, underbara familj!!

Hoppas ni också får en fin fredag! Kram F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack! Och tack för att du skriver det till mig, det gör mig så glad :). Hoppas du får en fin lördag! Kram F

 1. Malin

  Så kul att läsa din blogg, igenkänningsfaktorn är hög och även om det är jättejobbigt att ha sömnlösa nätter så är det en liten tröst att det är flera som känner sig manglade ibland. Alla verkar vi överleva och det sjuka är att man borde skynda sig i säng nu när barnen för en gångs skull sover innan kl 20, men då väljer jag att mysa ner mig i soffan med fina frun – klart värt att vara trött imorgon med!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ha ha ha ja visst är det sjukt att trots att man VET att man borde kommer man sig inte i säng:). Mys på! Kram F