Resultatet är inte det viktiga! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Resultatet är inte det viktiga!

bränts tävlingIdag var det dags för Emmis andra tävling i livet och det känns redan som att hon börjat hitta självförtroende till att våga. Förut har det varit en kamp för henne när det kommer till tävling, inför fotbollsmatcher har det varit massor av tankar och små troll som funnits i huvudet. Nu när hon börjat med alpint så har det varit totalt tvärt om. Hon vill tävla hela tiden:) Anja har en svår uppgift i backen. Och det syns att hon nästan försöker vara osynlig ibland för att det inte ska krocka i backen vare sig för henne eller för Emmi men ändå finnas där vid hennes sida och stötta. En svår balansgång.

Det är inte så lätt att ha en bonusmamma som varit bäst i världen . Anja har haft sin pappa som tränare under karriären och hon vet precis hur svårt/lätt det är att ha en förälder engagerad i sporten.  Alla känner igen Anja och vill ha bilder och autografer och många skulle nog också vilja ha henne som tränare. Emmi är van att alla vill ha något av Anja men i backen så blir det ibland känsligt. Där behöver Emmi sin bonusmamma och kanske inte världsstjärnan.  Idag blev det ändå en sådan där toppen dag! Emmi körde bra i första åket, lycklig över att inte ha kört fel då hennes pappa var portdomare :).

Mellan åken tränade Anja tjejerna (Emmi och hennes bästa tjejkompisar) att åka på bara pjäxorna i snön. Man ser hur hon försöker få tjejerna att utvecklas med hjälp av lek och att åka på pjäxorna såg både roligt och svårt ut. I andra åket fick Emmi och hennes kompisar en utmaning av Anja, att våga satsa fullt i de 5 första portarna.  Emmi satsade så hårt att hon ramlade i 3:e porten. Hon klev upp och fortsatte att kämpa och kom sedan i mål. I det här läget älskar jag min frus styrka att vända missar till framgång istället. Hon jublade när Emmi kom i mål och fick Emmi att bli stolt över sin uråkning. Ett resultat av att hon hade vågat testa gränsen och gett järnet!! Sedan att hon ramlade var bara ett kvitto på att hon vågade gå över gränsen och testa. Och för mig är det så stort. Vår lilla tjej kliver gigantiska steg framåt och tar för sig så otroligt mycket och det är så häftigt!.

bränts tävlingKustracet känns som en underbar familjetävling som är precis lagom för Emmi att börja tävla i. Det är fokus på att göra en bra prestation, tiden och resultatet är inte det viktigaste. De stora tävlingarna kommer så småningom och Emmi kommer hinna med massor av dom. Det viktiga just nu är att behålla glädjen och lusten i att tävla.anja pärsonVi sliter lite lite med Elvis och skidåkningen. Eller han älskar att åka men inte att svänga!! Hahaha han brås på sin mor!! Allt ska gå fort och rakt fram! Det är bara det att man måste kunna svänga innan man slutar att svänga lika mycket, det momentet tycker vår son inte är lika viktigt som vi :).bränts slalom

Anja pärson

Anja var helt lycklig på slutet då Emmi försvann med några klubbkompisar och åkte. De tog av sig en skidan och åkte upp för att försöka åka ner på bara en skida. De ramlade, skrattade och hade så kul. Det är i leken de lär sig. Att ramla säger Anja är det bästa de kan göra i början. Som vuxen är iallafall jag livrädd att ramla. Lär man sig det genom lek redan som barn blir det inte lika farligt som vuxen.  sol filippa rådinEfter tävlingen tog jag mig en skön promenad med Maximilian hem. Visst är det helt underbart nu när man hör att våren är här. Det porlar överallt och fåglarna kvittrar. Vår/ vintern kanske ändå är den bästa årstiden. Med den är det så mycket förväntningar, förhoppningar och man ser verkligen fram emot så mycket. Jag älskar det! Vilken är er bästa årstid och vad har ni för tankar kring vår/vintern?

Ta hand om varandra! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Hej Filippa!
  Så härligt att få läsa om utmaningarna att pusha barnen (egna som bonusbarn) på ett sätt så att de ser “misslyckandena” som lärorika och positiva istället för något dåligt. De orden ska jag ta med mig i livet med tre bonusbarn! De påminner mig även om min första, och enda, utvisning i handbollen som tonåring. Jag fick beröm av en förälder efteråt för att jag inte gav upp. Det var en härlig känsla!
  Så tack för dagens inlägg och för återuppväckta minnen och känslor!
  Jenny

  1. filipparadin
   filipparadin

   Kul att du läser min blogg och att du som vi ser vikten av hur man är kring sina barn när det gäller prestation. Härligt att du som liten fick uppleva den underbara känslan av stöd och pepp från en klok vuxen när du blev utvisad. Lycka till med dina barn och din familj. Jag är helt övertygad om att du är en helt fantastisk mamma. Stor kram F

 2. Erica

  Älskar vårvintern.
  Har man vuxit upp i Tärnabyfjällen så är det åxå dit man längtar i slutet av februari.
  Nu packar vi för att åka upp skärtorsdag till mamma för att få njuta i snödrivan på renskinnet , koka kaffe över öppen eld och att få träffa min släkt.
  Kram//Erica

 3. Thess

  Vilken härlig blogg, så roligt att få läsa om er vardag. Är galet nyfiken på tapeten från inlägget innan (bilden på dig & en blommig tapet bakom)
  Och kan inte annat än hålla med att vårvintern är den bästa årstiden. Allt ligger framför en, längtan, förväntan om hur sommaren kommer att bli & det bästa av allt – mer tid med barnen.
  Allt gott! Kramar från Västernorrland 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack för dina fina ord!! Tapeten är från Mr Perswall dom har många och fina tapeter :). Lycka till och hoppas du får en bra dag! Kram

 4. Helen

  Precis så! Våra underbara barn måste få testa, ramla och på det igen, finns glädjen kommer och också förståelsen att oavsett prestation är jag lika mycket värd 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ja man hoppas ju innerligt att varje barn ska få möjligheten att bli en stark individ och man hoppas lika mycket att man alltid guidar sina egna barn på det sättet :).Tack för din fina ord och för att du läser min blogg! Kram F

 5. Magda

  Det där känner jag igen mig i, jubla och hurra fastän att det kanske inte gått enligt konstens alla regler. HURRA för alla våra livsglada och våghalsiga barn 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ha ha ha ja det är underbart. Det finns alltid något positivt att fokusera på som min fru alltid säger. Hon är också expert på att plocka fram allt som är bra och släppa allt annat som inte är värt att lägga energi på :). Ta hand om dig och tack för att du kommenterat och läser. Kram F

 6. Mias

  Att fara omkull är ju rätt okej.Men…att ta sig upp på skidorna igen är näst intill omöjligt. Haha

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ha ha ha man blir bättre på det också bara man tränar och inte ger upp 😉 ta hand om dig och tack för att du kommenterar och läser min blogg! Kram F