Jag behöver er hjälp – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Jag behöver er hjälp

påsk påskägg påskhare

 

Underbara följare!

Nu behöver jag verkligen er hjälp. Jag behöver uppslag på vad jag kan stoppa i mina sockerfria påskägg. Är så sugen på att slopa godiset i år och istället ge bort fina och uppfinningsrika påskägg. Alla tankar och idéer gör mig glad :).
Kram på er! F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lsl

  Till dottern (8år) brukar jag ge lite pyssel (vi älskar att pyssla båda två), tex små påsar med pärlor, klistra på ögon, fina snören till armband och liknande. Hittade mycket bra på TGR i avion gallerian faktiskt. Brukar också ge små legopåsar. Har även gjort egna kritor i legokloss och legogubbe formar som kanske hamnar i något ägg. Något godis hamnar där i, i år en påse med chokladpengar. Fruktstång brukar jag ha med också

 2. Flisan

  Vi fick alltid ett par fina strumpor av mamma (ibland en T-shirt eller så), de passar så bra i ägget (och våra fick samsas med godis). I år är första påsken utan mamma och jag skickade med pappa ett till honom, ett till min bror & ett till min svägerska.

 3. Jeanette

  Till de små la jag såpbubblor, studsbollar.
  Till min hjärtans kära köpte jag först presenten, en härlig sjal, fick sen springa Gbg runt för att hitta ett tillräckligt stort ägg men det blev uppskattat!

 4. Elina Shaw

  För vuxna som “gå bort ägg”, så kan man ha de “Traditionall housewarming gifts” som inspiration.. Välja de som passar personen och ryms i ev ägg (korg) och säkert komma på mer som kan vara passande. Dock fint att bifoga ett kort där de olika sakernas/varornas betydelse framgår;
  Bread – May those in your home never go hungry.
  Broom – May your house always be clean and free of evil spirits.
  Candles – May you always have light through the darkest times.
  Coins – May you receive luck and good fortune.
  Honey – May you always enjoy the sweetness of life.
  Olive Oil – May you be blessed with health and well-being.
  Plants – May your home always have life.
  Rice – May the love in your home multiply. (fertility)
  Salt – May there always be flavor and spice in your life.
  Wine – May you always have joy and never go thirsty.
  Wood – May your home have stability, harmony, and peace.
  Osv..
  // E

 5. Loppan

  Det finns dinosaurieägg i leksaksaffären. Du lägger dem i vatten och sedan kläcks de och ut kommer en dinosarie! Ett ägg i ägget är ju toppen!

 6. Effie

  Hej Filippa, min dotter kommer att få badkulor i sitt påskägg då hon älskar det och någon liten godisbit. Hon är bara 2,5 år men vill i övrigt hellre ge henne gemenskap kring pyssel, traditioner och mat på högtider som denna. Att berätta om varför vi firar påsk och gå till kyrkan och tända ljus. Påsken har ett vackert budskap! Glad påsk till er! Kram

  1. filipparadin
   filipparadin

   Underbart! Precis så känner jag med, man vill vara närvarande, tiden när barnen är små är alldeles för kort. Älskar att pyssla och spela sällskapsspel tillsammans. Ta hand om dig! Kram F

 7. Vanessa

  Hej Filippa!

  Jag minns ett par jättefina tofsar jag fick när jag var liten som jag älskade! Hopprep o kulor var också kul!

  Till min kille har jag gett små lappar med saker jag älskar hos honom, fina minnen jag har av honom/saker vi gjort. O så några små “checkar” , typ frukost på sängen, sovmorgon, tv-spelskväll etc.

  En annan sak jag fick av min mamma ett år i julklapp (funkar som påskpresent också) var ett jättefint lite kort där hon hade skrivit en liten kärlekshälsning). En rolig dag på stan med bara en förälder är också kul! Tidningsprenumerationer. Frön så får man en egen rabatt/kruka.

  Kram!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Sååå romantiskt och fint att ge kärlek och omtanke! Älskar det tipset och fick genast massa uppslag till Anja 🙂 Frågan är bara hur stora påskägg det egentligen finns ha ha ha. Jag får komma på något bra… kanske sprida ut det på alla påskdagar, en liten överraskning varje morgon. Kram F

 8. Siri

  Om du ändå ska ha något godis så googla på Paleo godis, bara bra ingredienser. Glaskulor för att spela kula med i vår kanske? Eller typ hopprep eller små nyckelringar/minispel/pussel/pysselgrejer eller pytteböcker?

 9. Madeleine

  Tablettask med torkad frukt (Reené Voltaire har goda), nötter, någon leksak/smycke, något påskpyssel, biobiljett 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Älskar Reené Voltaire tablettaskar, mums! Bra grejer till Påskägget. Tack för alla tips! kram F

 10. Helena

  Jag har tonårsson så jag skriver vad jag brukade ha i hans ägg.
  Jag brukade ge sandaler i påskägget. Sen hade min son en favoritfrukt som han fick rätt så mycket av. Han tyckte om Lego så det fick han också. När han blev lite äldre så fick han presentkort på bio och ett datum som vi åkte till ett äventyrsbad.

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack för tips! Biobiljetter och äventyrsbad är ju toppen! Vår dotter Emmi brukar ge bort det i födelsedagspresent till sina kompisar och det är ju toppen att ha i påskägget också. Kram F

 11. Anette

  Hej Filippa!

  Det finns jättekul och kluriga ägg som heter Smart Egg på Toys R Us och BR Leksaker. Olika färger och design och med olika dolda labyrinter på insidan som man ska trixa sig igenom. Passar både lite större barn och envisa vuxna.

  Annars kanske mini nagellack i nya fina vårfärger kan vara något.

  Önskar dig och familjen en riktigt GLAD PÅSK!

  /Anette

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack för tips! Gick in och kollade på Smart Egg. Gillar verkligen sådana leksaker, där barnen får använda huvudet!Kram F

 12. Karin

  Mina barn är vuxna men jag har 8 barnbarn som får påskägg.
  Brukar ge något lite godis till de barn som får äta mindre barn har fått tex russin eller annan torkad frukt.
  Alla får någon sak – ett barnbarn har redan fått årets ägg då de ska resa till Thailand i dagarna och i hennes var det chokladpengar, en ficklampa (väldigt uppskattat av en 3-åring) och lite bath som egen “reskassa”.
  Några av flickorna kommer att få något smycke och lite småsaker till håret. En liten knappt 2 år får ett pussel ( kartongen vid sidan om) . En kille på 5 får små bilar ( så små som möjligt är bäst enligt honom), storebror på 7 får lego.. 2 lite äldre ( 9 och 10 ) får mer godis och biobiljetter.
  För några år sedan då fick alla biljett till ett lekhus/ kulhus.

  1. filipparadin
   filipparadin

   Så genomtänkta och bra alla påskägg. Förstår att barnbarnet som ska iväg på resa uppskattade ficklampa, chokladpengar och egen reskassa 🙂 Så fint att få! Tack för dina tips! Kram F

 13. Jenny

  Nu brukar mina barn få godis i sina påskägg också men vi har skattjakt där de får ledtrådar för att sedan leta upp sina ägg i trädgården. Brukar vara ett litet ägg med med godis och ett lite större med någon leksak eller annat kul i. Förra året fick de coola badbyxor och den Italienska flaggan som symboliserade att vi skulle åka till Italien på semester och den store killen fick en Minecraft axelremsväska som han önskat sig medans den lille fick lego. Tidigare har vi bla haft såpbubblor i påskäggen vilket alltid varit poppis bland de minsta. Lycka till!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack för tips! Trots att jag är vuxen älskar jag skattjakt och ledtrådar 🙂 tummen upp för att även göra ett skattjaktletar påskägg! Kram Filippa