Filippa Rådin

Musiktips för barn som vaknar tidigt

Baby-sleep

Idag vaknade Maximilian kl 05.30 och det är inget ovanligt. Jag förstår inte vad det är med vår lilla goding, han vaknar tidigt varje morgon, tittar på oss med full energi och när vi lyfter upp honom har han inte ens tid att vänta tills han når golvet utan springer i luften. Maximilian vaknar varje morgon och säger – ” HEJ LIVET!!”  med hela kroppen. Han vill framåt och varje ny dag är som en ny härlig utmaning! Ingen tvekan på det :). Jag älskar hans inställning till livet men jag kan villigt erkänna att jag har lite svårare att uppskatta den så tidigt på morgonen, det är alltid lättare senare under dagen :).

Nu har vi börjat försöka få honom att förstå att det inte är morgon så tidigt. Så vi tar upp honom i vår säng och sätter på Baby Lullaby på Spotify och masserar hans ben lite lätt. Vi tänker att det kanske är så att det kryper i benen för att han växer så mycket just nu och att det kanske är därför han vaknar så tidigt. Det funkar faktiskt, inte alla gånger men ofta och han blir mycket lugnare av musiken. Så till alla er som har barn som vaknar tidigt. Testa, det kanske fungerar hemma hos er också :). Hur gör ni annars med tidiga mognar?  Vad har ni för erfarenheter och lösningar? Maximilian sover

 

Det finns inget så vackert och rofyllt som barn som sover <3.

Kram på er! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karolina

  Hej!

  Vår lilla Baltzar på 9 mån har en tendens att vakna i paniktillstånd runt kl 5 vissa mornar, vet inte om de är mardrömmar, tänder som spökar eller annat men det går knappt att få kontakt med honom. Imorse gick jag in, han stod upp i sängen å grät. Jag tog upp honom sjöng lite och la honom igen, sa att de fortfarande var natt och lämna rummet. Sa till mig själv att jag skulle köra 5 min metoden, han skrek i 3 min (mitt hjärta höll på att gå sönder) sen tystna han och efter 5 min sov han å vakna 3 timmar senare

  Tack för en fin blogg!

  P.S din fru är min idol

 2. Karolina

  Tack för tips! Det ska jag börja med. De somnar alltid till lugn musik, att starta dagen med det också kan absolut vara värt ett försök. Jag skriver de av den anledningen att vi har tvillingpojkar, snart 11 månader.

  Hälsar K

 3. Maria

  Ligg kvar i sängen och visa att det inte är dags att gå upp. Börja inte prata. Jag skulle heller inte börja massera osv, tänker att barnen blir vana vid det och att ni kommer att få massera många år framåt. Om ni inte vill det förståss och orkar själva. För oss funkade det bra att bara ligga nära, vila och slumra lite. Barnen har valt att ligga kvar i tysthet så länge inte vi visar att det är ok att gå upp. funkar nån halvtimme/timme i alla fall. Lycka till!