Filippa Rådin

Får jag duscha lite grann och vem vill veta vad jag gör på toa!?

träning filippa rådin

Alltså jag bara älskar min bloggvän Angelicas inlägg där hon skriver om duschproblematiken. När jag läste det skrattade jag gott igenkännande och det får mig att inte känna mig ensam :). Precis så är jag också! Jag frågar alltid, av någon konstig anledning om det är OK att jag tar en dusch… Anja bara gör det, snabbt och effektivt och på ett kick så är hon tillbaka nyduschad och fräsch.

En annan sak… Jag berättar alltid att jag ska gå på toaletten och vad jag ska göra där. Är inte det lite konstigt?! Jag tänker hela tiden att jag ska skärpa mig för, det är väl ingen som bryr sig eller vill veta heller för den delen om vad jag har för ärende när jag går på toa. Men så hoppar det bara ur min mun utan att jag knappt reflekterar över det . Nu märker jag till min förskräckelse att våra barn är likadana och jag tror jag kommit på var ifrån det kommer….förskolan! För jag vill inte för mitt liv tro att det kommer från MIG!! Ha ha ha! Hur som helst, på vår förskola berättar alla barnen för fröknarna vad dom behöver göra när dom ska gå på toaletten och jag måste erkänna att det med största säkerhet är en kombo av mig och förskolan. Vad har ni för konstigheter hemma hos er? Kanske att jag kommer på mig själv med fler tokigheter när jag får höra vad ni gör :).

Hoppas att ni haft riktigt sköna påskdagar.

Kram F

Duscha ensam

Jag läste ett inlägg i Blondinbellas blogg om att fråga sin partner om lov att gå och duscha. Det är exakt samma sak här hemma hos oss! Jag frågar alltid Stefan om det är okej att jag tar en dusch, men han frågar aldrig eller sällan mig. Jag har faktiskt inte reflekterat över det här innan. Jag vet att jag inte behöver fråga om lov, det är bara en vana. Alice är inne i en väldigt mammig fas, hon vill vara nära mig hela tiden. Hon är mitt egna lilla klistermärke. Att ta med henne i duschen är inte optimalt, hon är väldigt bestämt med att hon ska ha duschslangen.

IMG_5416

Sjunga i duschen? Nja, det händer inte så ofta längre.  

Vi har ett jämställt förhållande och hjälps åt med alla sysslor här hemma. Jag vet att jag kan bli bättre på att hjälpa till, handen på hjärtat så drar Stefan det tyngsta lasset här hemma. Jag är duktig på att plockstäda och hålla snyggt på ytan, han är bättre på det där med att städa på riktigt. Så att det blir rent från grunden. Men tillbaka till det här med duschen. Jag frågar som sagt alltid om det är okej att jag går och duschar, senast det hände var igår. Alice ville inte somna när hon nattades så hon fick komma upp en stund till.

Jag hade varit kall som en isbit hela dagen och ville inget hellre än att ställa mig och duscha varmt. Jag frågade Stefan om det var okej och han bad mig vänta. Vänta för att om Alice hörde mig hoppa in i duschen skulle hon bli arg och ledsen om hon inte fick duscha med mig… Så jag väntade. Och väntade. Och väntade. När jag väl kunde hoppa in i duschen svabbade jag av mig själv i rekordfart, av gammal vana… trots att både Alice och Philip sov.

Hur är det hemma hos er? Dels med frågande om lov med duschandet? Och med vardagssysslorna, hjälps ni åt? Gör du mest? Kommentera gärna så vi får en diskussion i kommentarsfältet.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Jag frågar alltid om jag får duscha. Även när jag ska på toa. Theo är sju månader så har precis lärt sig krypa. Här hemma gör jag de mesta tyvärr. Min sambo kan säga. Amen när jag ska natta så blir han så pigg o ska leka. De e bättre om du gör de. O jag gör de oftast då för jag är för trött för att ta diskussionen

  1. filipparadin

   Det är sorgligt att du känner så och att du upplever att det är du som gör allt hemma. Finns det inte någon som du kan prata med och få kraft till att hitta lösningar i din vardag? Kanske inte att det gör så mycket om Theo blir pigg och vill leka när din sambo lägger honom? Jag tänker att då får han väl ta ansvaret och leka med honom tills hans somnar… Eller? Kan det vara ett alternativ? Om han får ta ansvaret så kanske han även hittar egen lösning på att Theo inte ska bli pigg? Du är hur som helst också värd att få lite paus och tid för dig själv, det behöver man som förälder. Och bara för att man har egna behov som mamma innebär det inte att man inte älskar sina barn. Man ÄLSKAR sina barn dom är ALLT och det är just därför man måste hjälpas åt för att man ska få kraft till att med sina guldklimpar. Lycka till med allt du tar dig för! Stor kram Filippa

 2. Angela

  ha ha:) jag känner igen mig precis i hur du gör med toabesök och allt det där för jag säger precis likadant till min fru. Men däremot gäller det att tänk sig för att man inte säger så när man är borta, för det blir ju lite till en vana och än så länge har jag inte lyckats göra bort mig 😉
  Ha en trevlig dag!
  kram

 3. Anna

  Åh, den där underställströjan från Anja wool… Jag har letat med ljus och lykta efter den. De är så fina, men har kollektionen utgått? Hittade underställsbyxorns på Kii, men tröjorna, är de helt slut? Maila mig gärna om du vet var de finns. Tack för en trevlig blogg också!

  1. filipparadin

   Vi har haft ett två års gästspel hos Craft. Gå in på deras webbshop, där finns årets kollektion av våra underställ Kram och lycka till! Kram F

 4. Marie

  Vill bara tacka för en oerhört inspirerande och rolig blogg. Jag är djupt tacksam för att Sverige har så fina förebilder som dessutom delar med sig! Har jag en dålig dag, då går jag in och läser din blogg, med handen på hjärtat så känner jag mig genast mkt gladare. Jag fylls verkligen av kärlek när ni delar med er av eran. Verkligen ett jättetack! All lycka och kärlek till er!

  1. filipparadin

   Men oj!! Vilka starka och fina ord! Jag blir glad in i hjärteroten om jag kan vända din dag bara av det jag delar med mig . Var rädd om dig! Kram F