Filippa Rådin

Självkänsla!

Imorse stod vi och vägde mellan att stanna i stugan eller åka till backen. Och valet blev enkelt när barnen ville åka skidor. Så vi packade snabbt ihop fikasäcken, oss själva och drog till Hemavan. Hemavan Elvis Hemavan Emmi

Det är inte svårt att ha en toppendag när man får tillbringa tid tillsammans med det här härliga gänget. Emmi, kusin Viktor, Emmylo (Emmis bästakompis), Wilhelmina och min älskade fru.

Dom här ungarnas vilja och energi uppe i backen är ren och skär inspiration för Anja och mig och tiden har verkligen bara rusat iväg i dag. Skidor EmmiHemavan FilippaAnja Pärson HemavanTrött Emmi

Men ibland tryter orken även för den mest energifyllda. Då är det bara att bryta ihop och sen iväg igen:).Skicross

Viljan att tävla och drivet att vinna var det inget fel på idag. Helt orädda kastade dom sig ut i skicrossbanan och när dom nått mål var dom snabbt uppe i liften för att köra igen. Helt galna! Jag lämnade in och rundade med backen bredvid medan Anja fick köra race med barnen och hålla uppsikt. Det är fördelen när man inte varit bäst i världen. Ha ha haEmmi Hemavan

Emmi skidåkningSeger Emmi

Lycka!

Älskade unge! Sådana här dagar går knappt beskriva i ord, det är en sån lycka när allt stämmer och man får uppleva stark självkänsla med sina barn. Självkänslan är inget vi kan ta förgivet, det är en färskvara som ständig kräver omvårdnad. Hemma hos oss är det något som vi jobbar på med våra barn varje dag. Varje kväll tex går jag igenom dagen och lyfter händelser ( viktigt! inte bara prestationer) som har varit speciella. Och efter det får Emmi berätta vad som gjort henne stolt. Det härliga är att det alltid finns nästa för mycket bra och positiva saker med dagen när man väl summerar den :). I början hade Emmi svårt att komma på vad hon var stolt över men ju mer vi övar desto lättare går det, nu räknar hon snabbt upp några positiva saker som hon kan ta med sig.

Trots att jag övar med barnen varje dag är jag jätte dålig på det när det kommer till mig själv. Hur kan det komma sig?! Jag måste verkligen skärpa mig på den biten! Vad gör ni för att stärka upp era barn? Hur tänker ni kring stark självkänsla både när det kommer till er själva och era barn? Fixar dom det själva eller behöver dom hjälp på traven? Är det viktigt att vi vägleder i alla lägen? Kommentera gärna och dela med er av era erfarenheter.  Och glöm för Guds skull inte att påminna er själva om att ni är riktigt jävla BRA och att ni är viktiga, för ni duger precis som ni är!!

Sov så gott! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina Åberg

  Ni gör helt rätt, självkänsla är färskvara. Att Emmi lärt sig är helt underbart!!! Då tänker hon rätt! Som du skrev, Vi får inte glömma oss själva, det Är Färskvara!! Kramar till er alla 5!

 2. Malin

  Vilket bra tips med dialog om vad man är stolt över. Det ska jag införa med mina barn, går kanske mindre bra med 17-åringen men blivande 11 åringen vill fortfarande mysa med mamma en stund.

  Vilken tur att du slipper aspirerar på VM-titeln i slalom, nån ska även ha VM-titeln i att åka solgrop och bänk också. Det gäller att hitta balansen mellan aktivitet och stilla njutning 😀

 3. susanne j

  Hej!
  Verkligen tack för en fantastiskt fin blogg! Du skriver med sådan KÄRLEK till hela din familj att jag blir riktigt rörd. Du verkar vara en helt underbar person som tänker på alla.

  Det där med självkänsla är ett svårt kapitel, inte helt lätt att tycka att man är värd så mycket. Men tänker man efter lite så är man värd en hel del för väldigt många i sin omgivning. Tror att en del av känslan kommer med åren också.

 4. Sofia

  Tack för en fantastisk blogg!
  Du är verkligen en inspirationskälla och du får mig alltid på bra humör när jag läser din blogg! Tack!