Kåt, glad och tacksam! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Kåt, glad och tacksam!

Filippa Rådin

Så tacksam för underbara dagar, dagar där hela familjen hunnit tanka oss fulla med ork och energi. Nu sitter vi i bilen på väg mot stad, fulltecknat schema och puls. Vi lever verkligen ett liv i fullfart och det går vansinnigt fort ibland. Så fort att det skulle vara lätt att tappa fotfästet om man inte är observant på, hur man egentligen mår.

Jag tror att det kan vara ett problem hos många, känslan att livet rasar på nästan utan kontroll. Jag brukar skämta om att kvinnor idag ska vara, inredningsarkitekter, trädgårdsmästare, mästerkockar, träningsfreak, städerskor, grymma pedagoger med sina barn, högpresterande på jobbet och utöver det…kåt, glad och jävligt tacksamma!!!

Vi ställer nästa orimligt höga krav på oss själva och trots att vi ror ihamn det mesta är vi inte nöjda och känner oss ofta misslyckade….Hur kommer det sig!? Så sorgligt! Hur mycket ska vi slå på oss själva!? Hur mycket orkar vi egentligen!? Är vi inte värda att behandla oss själva bättre än så???!!

Hemma hos oss försöker vi ständigt ha en dialog om var vi är och var vi står för att inte bli fartblinda och trots det får vi jobba HÅRT för att vara nöjda med det vi faktiskt har presterat varje dag.

Nä nu är det dags för förändring hemma! I veckan ska en anslagstavla upp så att våra målsättningar och det vi har framför oss blir tydligt. Där kan vi sätta upp våra listor och bocka av det som är gjort och se vad som är kvar. För varje sak jag bockar av ska jag också berömma mig själv över vad jag faktiskt åstadkommit. På anslagstavlan ska vi även strukturera upp och tidsplanera varje dag in i minsta detalj för att ge plats för träning. Kan nästan kännas diktatoriskt. Men träningen är ett öm tå hos oss. Vi vill och vi kämpar för att få tid till träningen men med alla andra måsten och projekt blir träningen alltid  lidande.

Hur gör ni för att få ihop vardagen och familjepusslet? Känner ni er tillräckliga? Känner ni igen er i det jag skriver? Eller tycker ni att jag har fel? Jag är nyfiken på att läsa era kommentarer :).

Men vad du än gör. Titta på er “to-do lista” med ögon som ser dig i DIN verklighet och vad som är fullt möjligt i den verklighet som du själv lever i och INTE i den verklighet som du ställer krav på dig själv att du borde vara i.  Se det du bockat av och fokusera inte på allt som står kvar! Man kan inte göra MER än sitt bästa och ditt bästa duger nog! DU DUGER PRECIS SOM DU ÄR, VARKEN MER ELLER MINDRE, UTAN PRECIS JUST SOM DU ÄR!!

Lynx skoterSolnedgång fjällenFjällSolnedgång i fjällenSolnedgång i fjällenSolnedgång i fjällen

Sov så gott och ta hand om varandra! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Multimamma

  Hej Filippa!
  Du kanske inte läser de här men jag kommenterar ändå, hoppas att du kanske läser nån gång.
  Jag känner igen mig så i de du skriver. Jag har tre barn, alla födda inom 3 och ett halvt år, jag har pluggat heltid på universitet samtidigt och jag och min sambo har byggt ett hus. Nu både pluggar och jobbar jag och tar hand om barn och hem och sambon som jobbar.
  Jag är aldrig nöjd med mina egan prestationer, alltid dåligt samvete, alltid en känsla av misslyckande. vill allt gå ner i vikt, träna mer, vara hemma er, vara med barnen mer, jobba mer, plugga mer. alltid mer. fast mindre. och aldrig nöjd.
  Jag tänker att i sommar blir de bättre, skolan har uppehåll och jag ska bara jobba heltid. Fast helst vill jag kura ihop mig en stund. men de får bli sen. sova får man göra i graven säger mormor, med glimten i ögat.
  Kämpa på! Jag ska försöka inspireras av dig och anja!
  Kärlek!

 2. Siri

  Vi lever i en värld där vi fullständigt drunknar i prestationskrav, vi ska klara av så mycket både i arbete och hemma. Jag har lärt mig att skala bort allt “onödigt” i mitt liv. Och vad som är just onödigt är såklart helt individuellt, men jag måste välja bort tid med de som inte står mig allra närmast och prioritera närmaste familjen och våra hundar. Det är de som behöver mig mest och som jag alltid måste se till först. Jag blir för splittrad och går sönder om jag väljer annat före dem. För de väljer alltid mig först.

  Lika nogsamt väljer jag vilka social medier och bloggar som ger mig mest. Det går inte att hänga med på a l l t överallt och precis som man med åren väljer bort energitjuvar i sitt verkliga liv så väljer jag bort nätsidor som inte tillför något. Jag har inte tid med en massa onödig skit i mitt liv!
  Det är därför jag följer dig och Anja – ni delar med er precis lagom mycket av era liv och prioriterar kärleken och familjen, och det är en fröjd att komma in här och på Instagram och känna er kärleksfulla goda energi. Även dagar då allt inte är på topp så hittar ni liksom det positiva i vardagen ändå. Ni är så himla fina människor och goda förebilder och det är skönt att få landa i ex. era härliga fjällutflykter då man själv haft en snurrig dag. Så tack för det girls! Klem/F

 3. Emelie

  Så bra skrivet! Jag är precis där och sätter allt för höga krav på mig själv att glänsa i allt jag tar mig för. Dessutom är jag och min blivande fru i en oerhört jobbig skaffa-barn-process där vi behöver lägga all vårt fokus. Tungt och ibland är vi på bristningsgränsen när vardagen knackar på och man vill vara “duktig” fast allt man egentligen orkar lägga energi på är hormonsprutor, längtan efter familjelivet och den förlamande känslan över att kanske aldrig få det.
  När det gäller träningen och man verkligen VILL få till det, för att man mår BRA av det – så vill jag tipsa om tidig morgonträning. Gå upp och riv av ett pass innan resten av familjen vaknar. Då behöver man inte lägga mer fokus på det under övriga dagen, men man är pigg och nöjd över vad man presterat 🙂

  Kram!

 4. Susanne

  Jag har lärt mig den hårda vägen att inte tro att jag är superwoman. Trodde att det här med att gå in i väggen var en myt, att folk hittade på. Men jag fick tji! Hela kroppen la av en vacker dag, fick till och med lära mig andas på nytt. Nu lever jag med så lite stress som möjligt, planerar inte långt fram. Det funkar det med. Bättre för mig.

 5. Eva S.

  Du skriver så klokt och bra! Och jag blir alltid så glad av din blogg. 🙂
  Här hemma är vi bra på listor, och försöker verkligen vara rädda om varandra. En liten kram där, hålla handen när vi går ut, små saker som betyder mycket.
  Det är mest i omvärlden jag känner mig otillräcklig och misslyckad. Men då försöker jag tänka på allt bra jag har.
  Så fina bilder från fjällen:-)
  Ta hand om varandra, stor kram på er<3

 6. Jessica

  Hej!
  Känner igen mig otroligt mycket. Lever nog inte ens i närheten av så hektiskt liv som ni gör men känner ändå igen mig. Tränar tidigt på morgonen, kl 06:00, för att få in min träning och många grejer man vill klara av har man lagt på hyllan. Men även återupptagit. Man vill hinna vara sjukt påläst om allt som händer i gayvärlden för annars kommer det bita en där bak, binda upp nätverk för barnen så de ser att de inte är ensamma om familjekonstelationen de lever i, umgås med familj+ vänner, städa, laga mat, kvalitetstid med barn+sambo, hålla sitt förhållande levande, arbeta och där prestera.. Någonstans måste man bara tillåta sig själv att känna att man är bra nog! Er ide med tavla är mycket bra! Älskar struktur och jag tror att genom att göra det visuellt så kommer det bli enklare.
  Känner sååå igen mig om det inte varit tydligt innan 😉
  Ta hand om er!!
  /Jessica

 7. J

  Tack Filippa för din blogg. Dina tankar behövde jag just idag då en person som står mig mycket nära lyckats få mig att känna mig usel. Dina ord om att man är bra som man är får mig att känna mig mot bättre. Tack!! Va rädd om dig o din fina familj!!!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Fifan för den personen!! Men härligt att jag gav dig en liten boost. Ingen är värd att förminska dig! INGEN! Och om någon vill göra dig illa får du tänka: MIG ÄGER INGEN! Du är stark och modig och du är värd att bli behandlad med respekt annars får det vara! Ta hand om dig! Kram Filippa

 8. Kristina Lind

  Hej F!
  Tack för din fantastiska blogg som främst genomsyras av kärlek, jag blir glad av att läsa om er
  Förstår precis vad du menar ang familjepussel och tid för ex träning.
  Jag jobbar 90 %, varannanvecka mamma till 3 barn och flickvän 17 mil bort. Tar de få chanser som ges till träning. Noggrann genomgång varje vecka med barnens pappa för att se hur vi kan hjälpa varandra för att underlätta både för oss och ffa barnen och deras aktiviteter…
  Jag upplever att skriva ner de tider man har, då ser man tydligt och kan “släppa” schemat för en stund…. Planering och kommunikation!!! 2 viktiga grundpelare…
  Tack

  1. filipparadin
   filipparadin

   Så sant! Kommunikation är A och O. Så härligt att du skriver just om det och om att “släppa” schemat för en stund. Det är för att man ska kunna släppa som man måste vara strikt och skriva upp så att man inte snurrar ut i något annat, vilket jag är expert på. Ha ha ha men så är jag en konstnärssjäl i botten :). Lycka till med ditt pusslande. Förstår och känner med dig, livet är inte alltid en lek men grymt ändå 🙂 Kram Filippa

 9. Madeleine

  Så sant, känner igen mig. Tror vi (iallafall jag) jämför oss för mycket med andra. På jobbet ska man vara den som alltid presterar, på gymmet ska man vara den som springer snabbast, man ska ha det fint hemma och äta så perfekt hälsosamt mm. I varje situation vill man prestera. Tror också att man jämför sig med den “bästa” i varje situation. Istället för att sätta saker i perspektiv och se på helheten. Tex kollegan som lägger otroligt mycket tid på jobb och prseterar lite lite bättre. Men utmana henne/honom på en löptur eller något annat som inte är jobbrelaterat. Man vill vara bäst på allt, vilket inte är hållbart. Alla är bra på olika saker och måste sätta saker i perspektiv och sluta jämföra sig med andra 🙂 Din blogg är grym, ärlig och enkel!

 10. Bella

  Nyfiken på hur anslagstavlan ska utformas Vi är i behov av en hemma också men har lite idétorka..
  Känner helt klart igen mig i dina tankar om vardagspusslet. Tror det viktigaste är att stanna upp och känna efter och njuta av det som känns bra

  Tack för en toppen blogg!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ha ha ha anslagstavlan kommer jag att visa på bloggen sågort den har kommit upp och utformats :). Tack för att du följer mig! Kram Filippa