Filippa om första kärleksstunden med Anja – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Filippa om första kärleksstunden med Anja

Anja Pärson och filippa RådinFoto: Magnus Fond

Idag är vi på löpet och vi har även fått ett helt mittenuppslag inne i tidningen. Tänk vad kärlek engagerar! Det är något som verkligen gör mig lycklig in i hjärtat speciellt med tanke på hur världen ser ut i dag. Om löpet med oss kan inspirera folk till något positivt är jag mer än glad.

Fast jag ska erkänna, så var inte min första reaktion. Den var mer, tröttsam. -Men ORKA! och ett veck i pannan. Hur kan vårt liv vara så intressant?! Varje dag får vi förfrågningar och varje dag tackar vi nej till det mesta och framför allt till det om att prata ut om vårt privatliv. Dom få gånger vi öppnar upp till någon slags intervju blir det alltid stort pådrag som idag.

Anja Pärson och filippa RådinFoto: Magnus Fond

Förra veckan var Anja nere hos Gry och Anders och spelade in deras podd, Gry och Anders med gäster,  i dag släpptes avsnittet och idag kom även löpet: “Anja om första kärleksstunden med Filippa”

Uppståndelsen kring detta utmanade mig till att skriva det här inlägget: Filippa om första kärleksstunden med Anja 🙂

Att ta steget och erkänna att man på nytt blivit kär som för första gången är helt underbart och otroligt skrämmande. Speciellt i den situation vi befann oss i. Jag var gift med en man och hade inte någon som helst plan på att livet skulle ta den här vändningen.

Anja Pärson och filippa RådinFoto: Magnus Fond

Det är inte alla som får den möjligheten att få känna samma känsla som när man går i låg/ mellanstadiet och blir kär för första gången i hela kroppen, ut i varje cell. Jag fick det! Jag såg kärleken med nya ögon och för första gången. Helt plötsligt öppnades mina ögon och där stod hon, helt självklar framför mig. Världens vackraste och underbaraste människa som fick hela min kropp att explodera!! Kvinnan jag skulle leva resten av mitt liv med. Från den dagen och fram är det mycket av allt men det var inte det jag tänkte att jag skulle skriva om i dag. Utan hur man gör när man för första gången utan tidigare erfarenhet “gör”. Vaddå gör? Har sex såklart, vad annars?!

Jag tror att man komplicerar mycket här i livet. Även sex och jag tror att vi hade en fördel av att vi båda var och är så öppna med varandra och kan prata om allt. Att skrattet är en stor och central del i allt vi gör. Även när vi för första gången skulle få till det. Att vi tittade på L-Word för att se och lära har vi pratat om förr.

Hur är verkligheten? Verkligheten är inte svårare än att klarar killar av att ta hand om oss tjejer borde vi rimligtvis göra det bättre själv, eller? Man behöver inte vara Einstein för att gå i säng med en av samma kön. Gå först till dig själv fundera på vad man själv gillar och överför det på sin partner. Prata om det och finjustera sen kommer man till himlen. Svårare än så är det inte :):):)

Anja Pärson och filippa RådinFoto: Magnus Fond

Men jag måste ändå säga att trots allt är det helt fantastisk att Anja och jag från första dagen vi kom ut för hela svenska folket berör och inspirerar så många. Tänk vad vi som människor berör och då menar jag inte bara Anja och jag. Även DU som läser detta har en stor och viktig del i verkligheten. DU som person gör skillnad varje dag! Om det så är bland arbetskompisar, vänner, på bussen eller med dina älskade barn är egentligen ganska ointressant. Det som är viktigt är att varje människa är viktigt för att samhället i stort ska fungera. Och just därför är våra handlingar viktiga och därför är det viktigt att såna som vi finns!

Glöm aldrig att det är just du som är viktig!

Ta hand om er! Kram F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Benita Rantamäki "Rantamor"

  Först blir jag helt såld på dom vackra foton som Magnus Fond tagit på er.
  Vilken fotograf , han har verkligen fått fram känslor i sina bilder, sen har han ju fina tjejor att fota också.
  Sen blir jag så glad över din kärleksfulla text, så borde alla känna, så känner jag mig inför Rantafar också
  efter 46 år som gifta !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

  Hej fina du!
  Såg er när jag gick förbi tidningarna i affären igår – och började nästan lipa! Jag är så glad för er skull och för er kärlek <3 Underbara ni!
  Jag har skrivit – vad jag tycker är ett viktigt ämne – om näthat på bloggen. Du får jätte gärna kika in och läsa samt lämna en kommentar om du har fler tips 🙂
  Ha en underbar dag med dina vackra fru!
  Kram och kärlek till dig och dina läsare.
  http://goteborgsmamman.se/2016/april/att-tackla-nathat.html

 3. Jenny

  Vilka fantastiska bilder!

  Kan förstå din första reaktion för kärlek borde vara lika naturligt för alla oavsett om det är kille-tjej, tjej-tjej eller kille-kille men tyvärr så är det fortfarande inte så. Sedan att det är Anja tror jag gör att det blir mer intressant plus att er historia är både speciell och vacker.

 4. Ingela

  Så otroligt vackra foton! Er kärlek berör och är viktig, ni förändrar världen till en värld jag vill vara i ❤️

 5. Bettan

  Du har bytt bilder, klokt av dig. Vackra bilder! Efter dina år med Anja är det väl dax att förstå att du är gift med en Världsstjärna… och då berättar man inte att Anja har mjölkstockning eller annat väldigt privat…eller… Dessutom ser det ut som du förvånad efter podden. Naivt. Det borde väl ligga i er strategi! Prata om dig själv. Det är din blogg!

 6. Marie

  Thanks for the post and the wonderful pictures! And thanks for sharing your life as an lgbt family and couple on your blog. It means a lot to me! <3

 7. Johanna

  Underbart inlägg! Jag tror att en anledning att ni engagerar och inspirerar så många är att ni är helt vanliga (nåja :)) människor och dessutom verkar vara väldigt kloka och varma sådana. Många samkönade par i rampljuset är ju lite mer extravaganta och inne i nöjes- och kändissvängen (och jag menar inte att det är något fel med det!) men det ni visar upp på sociala medier är mer av ett svenssonliv (nåja nästan i alla fall ;)). All kärlek till er!

 8. Anna T

  Så otroligt fin du beskriver er resa till kärleken. Hoppas att denna vackra text kan hjälpa åtminstone en kvinna att komma ut, så mycket som är vunnet då.

 9. Linda

  Hej Filippa
  Första gången ever jag lämnar en kommentar men jag måste bara få säga vilka underbara bilder och så fina ni är
  Kärleken mellan er syns i bilderna på ett otroligt vackert sätt❤
  Många kramar Linda

 10. Kristins

  Så vacker beskrivning av er kärlek! Så ljuvligt underbara bilder på er. Ni är så fina tillsammans och ni utstrålar så mycket skönhet och lycka! Kramar ❤️

 11. Susanne

  Tack, för ett fint skrivet inlägg och att ni delar med er av ert liv och er kärlek. Fantastiskt vackra bilder…kärleken lyser om er. <3

 12. Pernilla

  Hejsan Filippa.

  Vilka himla vackra bilder på dig och din fru. Och vilket fint inlägg. Tack för du delar med dig.

  Kram Pernilla

 13. P

  TACK för detta fina inlägg! Ni inspirerar så himla mycket och gör det lättare för mig och andra i samma situation, att vara kär i någon av samma kön och gå mot samhällets normer. Ni är fantastiska och ni gör skillnad! <3

 14. Sofie

  Så otroligt vackra bilder!! Vackra och tänkvärda ord! Ni är så starka, motiverande och inspirerande kvinnor/människor

 15. Kristina

  Blir varm i hela kroppen när jag läser om er. Ni bländar av er kärlek❤️️ Så hoppfullt och så vackert… I både vardag och hets… Tack!!

 16. Petra

  Vad fint skrivet och vilka fantastiskt vackra bilder på er båda. Kärleken strömmar från bilderna. Kram

 17. Hanna

  Så himla fint skrivet och beskrivet! Hög igenkänningsfaktor dessutom. Jag var också gift med en man och mötte mitt livs kärlek i en annan kvinna som jag nu är gift med och ska bli förälder med till sommaren! Vi plöjde hela L-word när vi träffades. En underbar serie som alla borde se!

  Tack för att ni är dom ni är, delar med er av erat liv och gör så att relationer som våra blir mer naturliga!

  Kram /Hanna