Bokvila – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Bokvila

imagePrecis innan Maximilian kom så slutade vi att låta Elvis sova en stund mitt på dagen. Det var kämpigt ett tag, men vi lyckades precis komma in i rytmen innan lillebror sa hej till världen. Jag har en starkt tro på att barnen måste få sova ordentligt och med både Emmi och Elvis har vi låtit dom ha dagvila tills dom i stortsett inte ryms i barnvagnen längre. Barn behöver mycket med sömn. Emmi 9 år skulle nog fortfarande kunna sova en powernap varje dag. Jag bävar lite för tonåren då jag ska försöka få henne ur sängen på morgonen. Jag vet ju själv hur jag var och hon kommer garanterat inte vara sämre! Sådan mor, sådan dotter:)

image

På lördagarna har vi märkt att det ofta finns ett behov av en paus mitt på dagen. Som idag, Elvis var så trött. Dom små benen orkar inte springa fullt ut en hel vecka. Han verkligen njuter när vi sätter oss ner och läser en bok innan han lägger sig en stund.

image

Super Charlie böckerna är stor favorit för Elvis och jag tror nästa att jag kan dom utan till om någon skulle väcka mig mitt i natten ha ha ha.

Vi läser väldigt mycket med våra barn så en bok ligger ofta nära tillhands. Sen älskar jag att gå ner till biblioteket med barnen och upptäcka nya böcker. Att sitta tillsammans och pausa med en bok kan ibland vara fullt tillräckligt för att ladda om batterierna utan att dom nödvändigtvis behöver sova alla gånger.

Har ni något bra barnboktips får ni gärna hjälpa oss att hitta nya böcker 🙂

Kram F.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Vill tipsa om roliga barnböcker… Bonden Blom av Gaby Goldsack. Finns många och det är härliga färgglada bilder. Vår tvååring älskar dessa! 🙂

  // Mia

 2. Jessica

  Böckerna om Ellis är en av vår dotters favoriter samt alla böcker om Halvan som kör de flesta fordonen som finns!

 3. Johanna

  Min absoluta favoritbok (alla kategorier) är “Lill-Zlatan och morbror raring”. Kan också tipsa om Lisa Bjärbos böcker, både böckerna om Eddie och böckerna om Ivar som möter olika dinosaurier.

 4. Jenny

  Hej. Min son älskar böckerna om Bonden Blom, jättefina bilder och ligger i bra prisklass.

  Trevlig kväll!

 5. Anna K

  Smarta små böckerna är populära här. Smarta små upptäcker naturen. Smarta små upptäcker kroppen och Smarta små upptäcker skolan. Sedan Pettson och Findus och Mamna mu

 6. susanne j

  Pettsson- böckerna med katten Findus måste ni bara läsa. Jag har kvar alla sen barnen var små och köper och ger bort till barn i passande åldrar också.

 7. Sofia

  Som “högläsningstokig” lärare vill jag tipsa om två böcker ni kan läsa och uppleva tillsammans med Emmi.
  “Edward Tulanes fantastiska resa”. Fantastiska bilder och en otroligt bra och tänkvärd bok.
  “Tonje och det hemliga brevet”. Rolig och lite sorglig. Jag både skrattade och grät. Men jag är ju oxå lite blödig….