Fullt ös på HLR- kursen – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Fullt ös på HLR- kursen

Dagen i dag har verkligen varit upp och ner men slutade på topp. Igår natt kom vi hem från Tärnaby där vi varit och spelat in tv under fyra fullmatade dagar. När jag vakande i dag visste jag att vi ligger sååå minus på typ allt. Här hemma, jobbet och allt annat som ska fixas inför helgen.

På fredag åker vi till Stockholm med vår bästa vän som vi ska fira. Malin fyllde 40 för ett tag sedan och i födelsedagspresent av oss fick hon en resa till Stockholm, Brunch, AW och konsert med Adele på kvällen sen en lång och härlig frukost tillsammans på lördag. Ett dygn tillammans bara vi tjejer utan barn, det var en evighet sedan och antagligen kommer det bli helt magiskt, speciellt att gå på Adele tillsammans :). Längtar så det nästa gör ont. På lördag åker Anja hem ToR och hämtar barnen för på söndag ska vi till Kolmårdens årliga invigning och på måndag är det dags för Humorgalan. Ni förstår inte vilken ångest jag har för Humorgalan. Jag har verkligen inga kläder till Anja och mig. Och jag har inte en aning om vad vi ska ha på oss. Dessutom har jag inte någon tid att fixa något heller. Kan tyckas att det är ett I-landsproblem och det är det också men det gör inte ångesten mindre för vi ska trots allt stå där på röda mattan och bli bedömda och synade i sömmarna.

Hur var det nu  med dagen i dag. Jo den började super stressigt och halvt hysteriskt bara för att jag var så stressad. Kl 13 i dag var det dags för min HRL-kurs som jag skrivit om tidigare och även bjudit in några av er läsare till. Jag hann i tid med andan i halsen 🙂 och när jag kommer till Scandic Syd ( där vi skulle hålla till) och träffar alla brudar som skulle gå kursen med mig och Camilla Thurell och Alexandra Gahnström blev jag helt full av pepp.

lifeinmind

Blir så imponerad av folk som verkligen kan sin sak Camilla på Life-in-Mind är unik i sitt slag! Ett energi knippe utan dess like, hon har förmågan att entusiasmera och förmedla livsviktigt information och samtidigt få oss att skratta och vara fullt fokuserade i tre timmar utan problem. Varje år dör ett antal barn i onödan av att tex sätta i halsen och den här kunskapen som vi fått i dag är verkligen livsviktig! Hade jag möjligheten skulle jag vilja ge er ALLA den här kursen tillsammans med Camilla och Trygg-Hansa efter i dag känner jag mig både stärkt som person men framför allt som mamma.

filippa Rådin

rädda livrädda liv

När jag sitter här och skriver gör det mig så glad att jag numer har bättre verktyg att rädda ett barn om olyckan skulle vara framme. Och jag ska erkänna att jag tidigare känt mig rädd och orolig för att jag någon gång skulle vara först på plats vid en olycka. För vad kan jag och vad ska jag göra?! Nu vet jag att jag kan så mycket mer än vad jag kunde när jag vaknade i dag. Från och med nu kan jag med rak rygg stiga fram och hjälpa till att rädda människor om det behövs. För i dag vet jag hur viktigt det är att trots att man är rädd för att misslyckas är det bättre att agera. Min insats kommer att göra skillnad!

HLR-Kurs

Ett stort TACK för en helt oslagbar dag till alla ni underbara läsare som fanns på plats och var ett team tillsammans med mig, Life-in-Mind och Trygg-Hansa!! Ni gjorde verkligen min dag, Ni gjorde så att jag kom hem full med pepp och energi och ett större lugn!

För er andra som inte var på plats så spelade vi in en film som så fort den är klar kommer upp både här på bloggen men också på min YouTube kanal så gå in och prenumerera på min kanal så att ni inte missar den och såklart, håll koll på bloggen också 🙂

Vill man gå kursen men inte bor på ett ställe där det finns tillgång att gå en sån här kurs har Life-in-Mind numer även webbkurser. Så gå ihop flera stycken, bjud hem föräldrar och svärföräldrar vänner och bekanta och gå kursen tillsammans. Jag tänkte också att det skulle vara super att dra ihop alla på förskolan så att både föräldrar och lärare kan gå kursen i olika omgångar. När man beställer kursen får man hem dockor och allt! Hur bra är inte det!? Här under kan ni se filmen där Camilla berättar lite mer om vad man får och hur det går till.

Stor kram till er! F

Ett stolt och livsviktigt samarbete för mig med Trygg-Hansa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej.
  På förskolan där jag arbetar hade vi barn HLR, barnolycksfall & brandsäkerhetsutb förra veckan. Så nyttigt! Och roligt att få testa brandsläckare när det inte är allvar.

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ja förstår det jag var helt upplyft av dom timmarna jag fick möjligheten att gå kurs 🙂 Kram F

 2. Margaretha

  Ja men ni ÄR jättefina/tjusiga och det är så kul att se att nån annan har ypperlig smak Det är lätt att gå in på NK och dra på sig ett diorplagg och skyla över med lyx även om det varken passar eller är snyggt. Därför är det så roligt att se er jordnära på röda mattan och inspireras!kram/Margaretha

 3. Britt-Inger

  Hej! Visst är det bra att man känner sig säker/ mer trygg i vad som ska göras vid t. ex luftvägsstopp. I Umeå finns möjlighet att boka utbildning i bl.a. barn HLR via hjartstopp112.se Vi har utbildat personal på flera förskolor. Livsviktigt!

 4. Margaretha

  Hej Filippa! Jag vet ju folk på röda mattan som kommer inte kommer uppsnyggade alls…. Kronprinsessan återanvänder ju….och du har fantastisk smak så det går att kombinera nya outfits av det du har,bara för att det använts gör det inte mindre snyggt! Ha så kul i helgen!
  Mvh/Margaretha

  1. filipparadin
   filipparadin

   Hej Margaretha, vad roligt att du nämner just återanvändning, det gillar jag! Anja och jag brukar också styla om, sy om och använda igen många gånger. Och det är precis det jag är inne på just den här gången också. Med accessoarer kan man förändra mycket. Igår satt jag som fast i tanken och kom inte på hur vi skulle vara klädda men i dag är en ny dag och jag har precis varit nere i källaren och botaniserat så förhoppningsvis kommer det ut något bra av garderobsshoppingen. Kul att du läser och kommenterar på min blogg. Stor kram F