Filippa Rådin

Obehaglig situation skapade engagemang

När jag ser barn som far illa blir jag RASANDE och jag blir oerhört berörd, Det spelar ingen roll vilket eller vems barn det är eller hur situationen än ser ut så är det vårt ansvar som vuxna att agera. Vi måste våga kliva ur vår ”comfort zone” när det behövs och leva upp till den där drömmen som barn har om ”superhjälten” som kliver in försvarar, skyddar och visar vad som är rätt och vad som inte är ok. Det är inte alltid lätt men det är oerhört viktigt!

När jag var på Kolmårdens invigning för några veckor sedan hamnade jag rak in i en obehaglig situation. En mamma gjorde övervåld och kränkte sitt barn grovt. Runtomkring var det fullt med folk och jag tror inte det var någon som egentligen förstod vad som hände. Jag reagerade rent instinktivt och direkt ,ställde mig både fysiskt och verbalt emellan för att stoppa det som föregick. OM jag var rädd?! Klart jag var rädd någonstans men det enda som fanns på min hornhinna var bilden av den rädda lilla flickan. Och mitt adrenalin pumpade så rädslan fanns inte där just då utan kom efteråt. Där och då fanns bara lejonmammas skyddande instinkt. Förutom jag fanns en till där som också ingrep och det var Paula Uribe min bloggvän och kollega. Nu undrar ni säkert var Anja var. Hon var med barnen och åt glass och jag hade varit på toaletten på väg tillbaka till dom när allt hände så hon kunde inte supporta just då.

Att tillsammans med Paula agera kändes bra men inte tillräckligt så händelsen på Kolmården fick oss att söka upp Childhood för att se vad vi kan göra mer för utsatta barn. Loppi har jobbat tillsammans med Childhood under flera år så steget för oss till childhood var inte långt. paula Uribe Filippa Rådin

Från och med nu är vi stolta ambassadörer för Childhood Paula och jag och det känns sjukt bra i magen!

Kolla in vår film som vi gjorde samband med att vi besökte huvudkontoret.

Det finns massor av sätt att stötta Childhood på och närmast för er som bor eller befinner er i Stockholm i helgen. Nu på söndag den 29 maj är det den stora Childhood-dagen på Gröna Lund, syftet är att samla in pengar till utsatta barn världen över och alla entréintäkter mellan 12.00-16.00 går oavkortat till Childhoods arbete för att just barn ska få vara barn. Det är en fullproppad dag med massor med roliga aktiviteter och artister som: Oscar Zia, Ace Wilder, Brolle och Syster Sol kommer att stå på scen. Den här dagen brukar vara grymt uppskattad och enligt Paula som var där förra året var det super lyckat och sjukt kul. Läs mer på Childhoods hemsida här!

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. K

  Hej!
  För att göra en lång historia kort så var jag med om precis samma sak i helgen. Det jobbiga var att pappan, i det här fallet, var iskall när jag satte ner foten för att stoppa den psykiska misshandeln och skyllde bara på sonen. Ända sen den händelsen har min hjärna gått på högvarv och jag är så ledsen för denna, stackars pojkes skull..😔
  Tack för er film om Childhood, den öppnande mina ögon och jag kommer att bli mer engagerad när det gäller utsatta barn, både utanför och innanför Sveriges gränser.
  Kram K

  1. filipparadin

   Starkt gjort av dig!!! Det du ska ha med dig är att när man frågar utsatta barn som kommit vidare och klarat sig ganska bra vad det var som gjorde skillnad är det att någon vuxen person agerat på något sätt och visat vad som är rätt och vad som inte är ok. Så förhoppningsvis gav du pojken hopp och vägledning av att du fanns där för honom. En handling som kommer stärka honom vidare i livet. Tillsammans är vi starkare och tillsammans gör vi skillnad när vi bryr oss om våra medmänniskor <3. Stor kram F