Stressen innan semestern – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Stressen innan semestern

Tänk snart är det dags för sommarlov! När Anja och barnen gick mot skolan och dagis inser jag att snart , väldigt snart är det semester. Fast när man har eget företag är det svårt att lägga undan allt på en gång. Vi har en del kvar att göra och en del hållpunkter i sommar. Men barnen går sin sista vecka. När slutar era barn? Vi har en konstig dag som måndag nästa vecka. Alltså den 13:e juni! Om jag inte har fel så beror det på röda dagar och klämdagar osv. Men det är lite konstigt att sluta på en måndag tycker jag !Hur som helst så börjar värsta stressen nu!! Hur är det hemma hos er? Har ni också tusen saker om man vill hinna med innan barnen slutar.

stök stök

Jag och Anja har till i år lärt oss lite av flera års misstag!! Vi la alla möten i Stockholm förra veckan så vi nu kan vara hemma den här veckan och styra upp. Det är som ett pekfinger inom oss som säger att vi måste städa, tvätta och göra huset så fint det bara går innan vi ska iväg på semester!! I vår har vi testat att bara lämna huset som det är under några dagar då vi åkte till fjällen eller nån annan stans.  Jag ska erkänna att det inte  är lika kul att komma hem till en matta av damm och minor av leksaker som gör jävligt ont under fötterna. Lustigt att man kan leva i kaos under dagarna men om man åker bort så vill man verkligen inte komma hem till det man lämnat.

stök stök

När jag kommer hem till människor stör jag mig aldrig på hur det ser ut hemma hos dem .Det kan vara kliniskt eller fullt med grejer. Spelar ingen roll för allt har en själ och på något vis passar den person som bor där. Många tycker vi har jättefint hemma. Själv ser jag allt som är ogjort och ostädat. Gud vad man dömmer sig själv. eller hur!!?? Vi har egentligen ganska fint med tanke på att vi har 3 barn och tusen järn i elden hela tiden. Dessutom är Elvis och Maximilian i en period där de konstant drar fram saker. Vi har börjat kalla Maximilian för RöjarRalf hahaha. Just nu har han en förkärlek till vatten. glas, vattenkannor och expert på att få upp lock på vattenflaskor.  Underbara lilla RöjarRalf!! Dock har vi inte golvet som tål hans nya uppfunna lek.  Vi kan just nu inte heller plocka in eller ur diskmaskinen när han är i rummet. Det går inte! Han kommer som ett spjut och vill klättra in och dra i allt.

Så idag börjar vi med tokstressen innan vi ska åka till Mallis 2 veckor.  Vad ska man prioritera!!!! Jag har en tendens att snöa in på ETT projekt  och det väljer jag utifrån vad jag tycker är roligast just för stunden ha ha ha det behöver inte heller alltid vara det mest prioriterade och det har en förmåga att dra ut på tiden . Som att måla om utomhusmöblerna… Hahaha Anja blev tokig på mig här om dagen när jag sa att jag skulle åka iväg och handla färg….:) – Till vad då?! -Till utemöblerna, jag gillar inte färgen på dom. Det blev aldrig att jag åkte iväg och köpte någon färg till utemöblerna.., hon informerade mig snabbt om vad som stod först på “att göra listan” istället :):)

Men vad prioriterar man??? Vad har ni för lista? Är ni sådär duktiga och spar listor till nästa år så ni har allt inplanerat och prövat redan?? För egentligen önskar man ju att det var lugna gatan innan semestern. För inte vill man vara helt slut när det väl är dags att ha den bästa tiden med barnen.

Vi har iallafall totalt släppt golven. De senaste åren har vi kommit på att om vi bara städar undan allt så kan vår magiska hjälp komma och dammsuga och torka golven medans vi är borta så vi kan komma hem till skinande golv:)

Ha nu en underbar dag fina ni! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Här har vi också listor – min man och jag har varsin med helt olika innehåll, vi lever nog ganska könsstereotypt nu när jag tänker på innehållet på respektive lista 🙂 Hur som helst, ja….vi har massa bocka-av-grejer som ska vara klara nästa fredag, barnen har examen på fredag men går en vecka på fritids innan vi blir lediga och tar vårt pick-och-pack (packa står på min lista!) och flyttar ut till stugan, dock bidrar de ljusa kvällarna till att man hinner beta av en hel del när lugnet lagt sig på kvällarna!

  Hamnade på din blogg för ett tag sen och vill bara säga att jag älskar den! Den känns så genuint och trevligt skriven och jag delar så många tankar och åsikter kring livet med er att det känns många gånger som att läsa något jag skrivit själv! 🙂

  Kram och trevlig onsdag!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Vad fint du skrivet! Tack för dina ord och vad härligt att du känner igen dig :). Könsstereotypt eller ej huvudsaken är att det passar er och att ni får livet att flyta på som ni vill för när man är mitt uppe i livet med barn och grejer är det just smidigt som ska vara ledordet. Stor kram F

 2. Angela

  🙂 det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Det är konstigt att det alltid ska vara som mest att göra innan man ska iväg på semester och man kommer på allt man skulle behöva/vilja göra. Den där semestern kommer alltid som en dröm när man väl kommer iväg och kan slappna av, men tyvärr går den också för fort. Och vi har prövat att ¨båda ha semester hemma och ta en resa. Vi har kommit på att det är lugnare att åka iväg än att vara hemma för hemma ser man alla måsten.
  Hoppas ni inte stressar för mycket nu innan ni ska iväg.
  kram

 3. Mona Skoglund

  Allt du skriver känner man igen spec när man har små barn i huset. Men hav tröst det blir bättre och lugnare, jag vet dom bör äldre. Ha en skön semester.