Hopp och iväg!! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Hopp och iväg!!

Äntligen är det dags!!Semester!! Som ni förstår så har det varit lite mycket… Men nu sitter vi på planet påväg emot solen , lugnet ( ja iallafall i min drömbild är det lugnet vi flyger till, sen vad barnen gör av det får vi väl se😄😄) Just nu är jag så himla stolt över mig själv och Anja. Vi var klara med packningen i god tid och en timme innan vi skulle åka kunde vi fika kaffe och bullar med barnen. Skulle aldrig ha hänt för 1 år sedan. Jag har klarat av att ha framförhållning och packat grymt bra! Måste klappa mig själv på axeln lite extra.

På 5 personer så åker vi otroligt lätt! Har nog aldrig tagit med mig så lite kläder tidigare. Men efter förra vändan till Mallis så lärde vi oss en del om vad vi ska ta med oss. Finkläder i siden får stanna hemma. Den här resan gör vi bara för familjen och då är det barnen som sätter tempo. Att ens tro att vi kommer sitta på restaurang på kvällen och dricka sangria så där sval och snygg inser vi helt enkelt inte kommer att hända😅😅även om våra barn brukar fixa restauranghäng riktigt bra. Men den här resan kommer bli mer köpa hem god mat och njuta av att vi har tid att umgås i lugn och ro hemma.

En klassisk Filippa Rådin enligt min fru som snabbt halade fram kameran för att dokumentet när jag frustrerat letar efter min plånbok. Ok jag erkänner! Jag har en förkärlek för stora väskor och packar dom nästan jämt lite för mycket och dessutom har jag väldigt lite väskstruktur…. dålig kombo, kanske något jag skulle ta och bli bättre på men det får vänta till senare i livet. Just nu tycker jag att min familj borde vara lite mer förstående och mycket tacksamma för att jag alltid ( istortsätt ) har med det dom behöver just pga att min stora väska rymmer så mycket ha ha ha

Tillslut hittade jag vad jag sökte och vi kunde checka in redan i kväll så att det bara är att gå till gaten tidigt i morgon. Check!
På ett sätt känns det som en seger att vi är påväg! SAS-strejken var lite väl jobbigt att vänta ut. Tur jag har en fru som är världsvan och rest enormt mycket. Hon kan alla vägar och trix och vet när man ska ha is i magen. Maximilian vaknade här om dagen men en liten förkylning och ögonen rann hela tiden. Dessutom tappade han en mugg på tån som sånär spräckte upp stortån. Förkylningen försvann i stortsett över dagen idag och ögonen är som vanligt igen. Stortån är inte svullen och det lilla såret läker.

Vi har turen att komma iväg på vår semester men jag kan inte sluta tänka på alla som drabbats av strejken. En vän till familjen gav sin pojke att åka på fotbolls EM  i julklapp. Han har längtat, drömt, varit över sig av lycka sedan i julas och hur berättar man för en liten kille som väntat i 6 mån på att hans dröm inte kommer att gå i uppfyllelse bara några dagarna innan han ska åka😔😔.  Jag blir inte bara irriterad på strejken jag blir rent ut sagt förbannad, Den här strejken har enligt mig inte varit en befogad strejk ,det har varit är en ren välfärdsstrejk, där mycket vill ha mer. Rätta mig om jag har fel.

Nu ska jag njuta av att vi barnen sover och att Anja kommer in efter att ha varit och fixat bubbelvatten till sin törstande fru. Välfärds törst, jag vet, men är trots det törstig och enormt sugen på bubbelvatten 🙂

 

Var rädd om varandra!  Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Önskar er en fantastisk semseter!
  Själv längtar jag till 22 juli när vi drar iväg på äventyr – eller iaf en vecka på Mallis på ett all inclusive barnhotell 🙂
  Och jag tänker såhär – oavsett om det kommer vara lika mkt kaos på Mallis som hemma så är det ändå trevligare med kaos på Mallis än kaos hemma 🙂

  Kram!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack fina! Ååå vi njuter till max, ni kommer få det underbart här när det är dax. Kram F

 2. Jossan

  Hej Filippa! Jag håller inte riktigt med de begrepp om välfärdsstrejk. Kanske om man lyssnar på den felaktiga faktan om att piloterna tjänar 78000kr i lön och nu ville ha. 3,3% i löneökning istället för de 2.2% arbetsgivaren ville ge…. 1. Under 2012 var SAS på väg i konkurs. Piloterna valde då att gå med på att sänka sina löner med 15% och sedan minska sina pensionsavsättningar med 5 % (total minskning 20%). De är alltså inte på långa vägar uppe i samma lön som 2009 då lönefaktan är hämtad ifrån… 2. SAS ville ha två olika lönelistor en för de som är unga och nyanställda och en för de äldre. Piloterna tyckte det var urkorkat- lika villkor för lika arbete! Det är dessutom skillnad på om du är anställd som pilot i Sverige, Norge eller Danmark- vilket känns konstigt då de alla flyger för samma bolag, i Norge har de nyligen förhandlat om lönerna- men där ska der vara samma villkor för alla- oavsett ålder/anställningstid. I Danmark är det snart dags för löneförhandlingar- så de Danska piloterna har sympatistrejkat med de Svenska för att markera att deras syn på två olika lönelistor är samma som svenskarnas….

  Sedan kan man ifrågasätta tajmingen med EM och allt… Men det är svårt att strejka om ett avtal redan är påskrivet! Så det är mer olyckligt att avtalet löper ut nu…

  Här finns för övrigt en liten artikel om det här: http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/strejken-ditt-eget-fel

  Så- det var mina tankar 🙂

  Ha nu en alldeles underbar semester!!! Och TACK för att du har en sån härlig blogg som låter oss följa med i er vardag 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Hej Jossan, förlåt för att jag inte svarat dig omg. Tyckte att det var så grymt det du skrev och ATT du skrev så jag ville ha ett riktigt bra svar till dig. Men mitt svar blir bara så simpelt som att jag älskar folk som har åsikter och som uttrycker dom. Jag håller kanske inte med dig i allt du skriver men jag är sjukt glad över att du gav mig din syn och mer fakta. Tack för att du läser, kommenterar och inte håller inne med vad du tycker och tänker! Kram F