Akut matinspiration – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Akut matinspiration

Sitter ikväll och funderar på middagarna framöver. Man har alltid en tanke på hur gott man ska äta och vilken romatisk tid man kommer att ha i köket med både frun och barnen. Haha ja efter två middagar så har vi inte hittat dit än.


Det är som vanligt att alla ska hitta sin favoritplats och landa i rätt tidsrymd för det land man är i . Fast spanska tider för barnen kommer det inte bli!! Mammorna ska få sin tid också :):):) . Sol, bad och barn är ljuvligt men herre vad det tar på! Ikväll hamnade jag riktigt i vinkelvolten. Satt bara och stirrade framför mig och visste inte hur jag skulle orka städa undan dagen och få ungarna i säng. Hade en tanke att jag skulle orka ta mig ut på en joggingtur också men den blev för mycket i kväll. Jag prioriterade att hänga i soffan bredvid min fru och skriva ett inlägg till bloggen i stället.

Men allvarligt vi har sån idétorka när det gäller mat just nu. Behöver verkligen er hjälp! Har ni några bra, enkla och barnvänliga rätter i skjortärmen som man kan laga när man är utomlands?. Har en magisk utegrill här som vi så gärna vill prova. Tiden, orken är inte riktigt där för att skapa sig tiden att planera , inhandla och förbereda.

Tanken med den här resan är också att Emmi ska vara delaktig, handla mat och hjälpa till att laga. Men det är svårt att hitta den tiden tycker jag. Hon är vår lilla badanka som helst guppar runt i poolen och då vill jag hon ska får varje minut hon kan få i badet.

Och när jag liks är på mattråden, vilka goa restaurang tips har ni på Mallorca?

Ta hand om er och tack för att ni finns ❤️ Kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Oj all mat som vi gör hemma. Smakar godare här.
  Restauranger. Såg att du fått tips och prövat Piccolo Italia. Det går bra med fler besökare. God meny att beta sig igenom.
  I Sollentuna längst bort på hamnpromenaden hittar ni en trevlig fiskrestaurang Kingfisher. Innan den ligger det en annan jag inte kommer ihåg namnet på tyvärr. Men där åt jag världens godaste tiramisu.
  Sen finns det en relativt nyöppnad restaurang i Can Pastilla som drivs av ett svenskt par. Rinaldos på deras Facebook har dom lagt ut en häftig bild på fiskpizza för barnen kolla på @rinaldos
  Vi ska dit ikväll och fira midsommar. Ha en jättetrevlig midsommar och fortsatt resa. Kram Maria

  1. filipparadin
   filipparadin

   Kul med massa tips, vi var lite i valet och kvalet att åka till Rinaldos i kväll efter ditt tips men det blev mysig picknick på stranden efter vår 9årings önskemål. Ett bra val det med 😊. Hoppas ni fick en härlig midsommarkväll 😊. Glad midsommar F

   1. Maria

    Vi hade en härlig kväll. Vi som är barnlediga laddar batterierna.
    Jag såg att min mobil skriver vad den själv tycker. Port de Soller ska det självklart vara. Min man och son brukar alltid cykla här på ön och då cyklar dom över berget dit. Vad mysigt med picknick på stranden. Det ska vi ha idag. För jag har bestämt date med en solstol… hihi 😎☉👙🏊
    Kram Maria

 2. Emelie

  Hej!
  Piccola Italia som ligger vid hamnen i Palma har gudomlig pasta. Var där senast igår och blev första gången ditbjuden av en släkting som är född och bor på Mallorca, dvs. det är bra på riktigt! Väldigt familjevänligt!
  Ett annat tips är att köpa hem en massa färskmatslådor, typ lasagne och sånt från Carrefours foodcort som ni fyller kyl och frys med. Så slipper ni laga från scratch och slipper alla läskiga e-nummer i färdigsåserna.

 3. Jenny

  Hej!
  Jag som älskar grillat tänker grönsaker i alla dess former, aubergine, zucchini, majs, paprika, halverade citroner, champinjoner, förskpotatis som förkokts en stund, vad helst ni kommer på. Och så olivolja och lite färska örter efter smak och så på grillen. Vill ni ha något kött så tunt skuren kycklingfilé på spett så det går fort att grilla.!
  Ha det fortsatt skönt! 🙂

 4. Madelaine

  Hej! Har precis kommit hem efter en vecka på Mallorca, tips på en underbar och mycket barnvänlig restaurang är Patron Lunares. Mycket god mat och en underbar miljö, tror absolut att ni gillar stilen, man äter ju faktiskt med ögonen också😉

 5. Jessica

  Hej! Skönt med semester och sol! Ang maten, jag har spenderat somrar i alicante där vår släkt har ett hus och vi lagade den mesta maten hemma. Vi brukar sänka kraven rejält och tänka “gott och snabbt”. Man vill njuta av semestern och inte slava i köket flera timmar 😉 Det har blivit många pastagratänger (perfekt dagen efter som rester) och man kan i princip he i vad som helst i en gratäng, t.o.m göra halva barnvänlig och den andra halvan mer spännande om familjen vill olika 😉 i Spanien har vi även baguetter och aioli och frukt till varje middag. Gott! Åååhh vad jag vill åka iväg själv nu känner jag! Ha det gott i värmen!

  1. filipparadin
   filipparadin

   ÅÅÅ tack fina du! det ska jag verkligen ta med mig. Älskar gratäng! Vårfrö har vi inte tänkt på det?! Tack än en gång. Hoppas du får ta dig iväg snart! Kram F

 6. Emelie

  Tacos
  Lasagne
  Cesarsallad
  Svårt att komma på bra maträtter tycker jag då man oftast inte är hungrig på samma mat som hemma pga värmen (iaf jag)

  1. filipparadin
   filipparadin

   Eller hur! Man blir hungrig men är ändå inte sugen på något och definitivt inte på att stå i köket och laga mat. Tacos går alltid hem hos barnen, tummen upp för den 🙂 Stor kram F

 7. Emma

  Hej!
  Jag tänker att spanjorerna å italienarna som bor i den där värmen jämt troligtvis har listat ut hur man borde äta! Kanske finns nån take-away pizza i närheten? Här är en bra och enkel pastasås annars: krossade tomater (bra märke, gärna smaksatta), blanda med tonfisk på burk, låt det bli varmt och servera. Ungefär en burk tomat och 2 burkar tonfisk brukar bli bra. Tortellini om barnen äter det. Pastasallad caprese är nog hyfsat barnvänligt också. Mozzarella, tomat och färsk basilika skärs i lämpliga bitar och blandas med kokt pasta, kan serveras med serrano/parmaskinka till om man vill. Tapas är ju oxå fullt möjligt att ro ihop: serrano, aioli, pommes, vitlöksbröd, tortilla (brukar finnas färdig i spanska affärer som man bara värmer), bläckfiskringar osv… Paella är inte såå svårt heller, men blir bäst om det går att köpa färsk fisk/skaldjur närheten. Omelett är ju en klassiker till lunch! Om ni har ugn så är det här kycklingreceptet bra: klyfta potatis, skär morötter i stavar, skär paprika i stavar, skiva zucchini. Ha alltihop i en långpanna ihop med FRYSTA kycklingklubbor. Häll på lite olivolja och någon dl vitt vin. Strö över valfria örtkryddor. Strö ut lite svarta oliver och så in i ugnen i 1 timme. Pasta med pesto är ju alltid enkelt och pålitligt också. Det var några tips i alla fall! 🙂

 8. homebycarlsson

  Underbart vackra Mallorca! Våran favorit där är vackra Cala d’or. Lugnt och underbar stämning, många bra restauranger i “gamla stan”. Tapas på Los Amigos säger jag bara:) Godaste ribs vi ätit. Lite mera exklusivt men fantastiskt god mat (fisk och skaldjur framför allt) även i Cala d’or hamn. Cale d’or är värt ett besök om ni har tid över. Vi åker dit igen 1 juli 🙂

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ååå underbart! Tack för tips vi ser om vi hinner ta oss dit då ska vi kolla in ert ställe. Njutoch må tills det är dags för er att komma hit 🙂 Kram F

 9. Veronica

  Hej på er, vi hade samma idétorka gällande mat när vi hyrde hus i Spanien så vi hyrde in en kock som lagade en massa goda rätter och kom med en massa tips. Väldigt trevligt!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Å herre gud varför tänkte vi inte på det?! hade varit sjukt nice, man måste bara veta att kocken är bra. Hur fick ni tag på kocken? Kram F

 10. Veronica

  Hej på er, vi hade samma idétorka när vi hyrde hus i Spanien så vi hyrde in en kok som lagade en massa goda rätter och kom med en massa tips. Väldigt trevligt!

 11. Eva

  Carbonara, det är enkelt snabbt gott.
  Grilla kycklingfiléer och äta med sallad till, typ caesarsallad (brukar ju tom finnas färdiga caesarsalladsdressingar).
  Pasta med tomatsås.
  Och en köttbit är ju alltid enkel att slänga på grillen tillsammans med majskolvar och halloumi.
  Hoppas ni får en härlig semester!

 12. Linda

  La Perla, Emilio Ingrossos restaurang.
  Grill är ju enklast, då spenderar ni all tid ute.. Istället för att grilla kyckling 1 dag, korv 1 dag, kött 1 dag så grilla 2 port. av varje så får man ta det man känner för den dagen. Bakpotatis och majs körs också på grillen. Sen är det bara salladen och en god kall sås som görs i köket. Gazpacho är inte heller dumt, med lite vitlöksbröd. Finns ju hur mycket fisk och skaldjur som helst att grilla. Räcker med lite grillad citron att pressa över. Idag grillar jag Bifteki (köttfärs m. oregano, timjan riven citron) tzatziki och buljongkokt ris.

   1. Tina

    Hallå!
    La Perla = ej barn tillåtet

    Andra mattips att laga:
    crepes med fyllning/pannkakor till lunch.
    Sallad med kall sås och kött/fisk/fågel
    Potatis förkok och in ugn med kryddor eller mosa potatisen och ta på smält smör och pressad vitlök och ngt kött till.
    Pastasallad
    Toast eller varma mackor i ugn
    Köp färdig deg till pizza och gör egna versioner
    Gör piroger med olika fyllningar (finns smördeg på rulle eller runda i kyldisken bland jäst, pizzadegar här i Spanien ).
    Köttbullar, tacos, köttfärssås

    Ha det skönt på Mallis!!
    Kram

    1. filipparadin
     filipparadin

     Så bra! Massor av gott och dom kommer gör oss mätta och glada. Bra att du skrev att man inte får ha barn på La Perla, det är inte så lätt att veta 🙂 Stor kram F

   2. Tina

    Hallå!
    La Perla = ej barn tillåtet
    Andra mattips att laga:
    crepes med fyllning/pannkakor till lunch.
    Sallad med kall sås och kött/fisk/fågel
    Potatis förkok och in ugn med kryddor eller mosa potatisen och ta på smält smör och pressad vitlök och ngt kött till.
    Pastasallad
    Toast eller varma mackor i ugn
    Köp färdig deg till pizza och gör egna versioner
    Gör piroger med olika fyllningar (finns smördeg på rulle eller runda i kyldisken bland jäst, pizzadegar här i Spanien ).
    Köttbullar, tacos, köttfärssås

    Ha det skönt på Mallis!!
    Kram