Filippa Rådin

Bröllopsdetaljerna!

Jag är lite av ett detaljfreak, har svårt att sätta stopp för mig själv och vet inte riktigt var gränsen går när jag blir väldigt engagerad. Så ni förstår ju hur det var när det var dags för mitt egna bröllop.

Jag ville verkligen att allt skulle kännas personligt och handplockat och vara helt perfekt. Så blev det också men det låg hårt arbete bakom och mycket hjälp från våra underbara vänner. Är så sjukt tacksam för att vi har så fina vänner som aldrig tvekar på att hjälpa oss när som helst vi behöver. bröllop

Tänkte länge att jag skulle vira in alla flaskor i papper med vår monogram och ställa på bordet men när vi provdukade upp bordet insåg jag att det inte skulle bli bra, borden vi skulle ha på bröllopet var smalare än ett vanligt bord, detta för att vi skulle få plats med alla gäster vi ville ha omkring oss på vår dag. AnjaochFilippasbröllop

Letade porslin länge och hittade inte känslan i något jag såg. Inte att förväxla med att det inte skulle finnas  fantastiska tallrikar där ute, det finns väl snarare hur mycket som helst men inget som jag kände passade till vår dag och vårt tema. Allt slutade med att vi åkte runt på massa loppisar och handplockade tallrikar och porslin vi tyckte om istället. När dagarna började närma sig giftemål kan jag lova er att det inte bara var vi som var engagerade. Ha ha ha ALLA som hade vägarna förbi någon second hand var tvungna att leta, skicka kort och köpa om det fanns något vi gillade. På så vis hann vi bli kompletta till när det väl gällde 🙂

Kolla in damen med hundvagnen som vi såg när vi var i Skellefteå på loppis Älskar henne! Så störtskön att jag bara var tvungen att fota henne. Hoppas att jag också ser ut så där när jag är i hennes ålder och går på loppis 🙂

bröllop

Vi skulle även ha ett över ex av tallrikar för att göra efterrättsställningar av tallrikar, sex pers delade på en ställning. Så ni kan ju snabbt räkna ut att det skulle bli en hel del. Min fru svor mer än en gång när hon skulle borra hål i tallrikarna, jag svor själv inne i huset över mitt påfund över att göra blomlyktor i papper…. det är inte alltid en fördel att vara kreativ…. ha ha ha

AnjaochFilippasbröllop

anjaochfilippaDet var våra vänner på Köksbaren som fixade alla mat och bar. Menyn satte vi ganska snabbt, all mat som serverades var lokalodlat och lokalproducerat precis som ölen, och den gudomliga pepparrots snapsen som Jakob själv hade gjort på köksbaren. Tyvärr har vi ingen lokal vinodlare i Umeå så vinet blev ett Pinot Noir från Bourgogne.

Gud vad svårt det var helt plötsligt bestämma sig för ett gott vin som skulle passa till maten. När man lagar en lite middag hemma har man ju bara sig själv och sin egna smak att ta ställning till, ja, och dom man bjuder på mat såklart men nu var det helt plötsligt 150 pers och då fick vi lite prestations ångest. Vi provade och provade viner som Peter kom med men till sist fick mamma vara barnvakt och vi åkte ner på Köksbaren en kväll för att få lite stämning och rätt känsla, sedan var Jakob rutinerad och kom med små tallrikar med gott så vi kunde prova vinerna till och känna skillnader tillsammans med mat. Tillslut hittade vi ett galet bra vin som passade till vår meny perfekt. Den kvällen var som den riktiga starten för den där pirriga känslan och hela kroppen bubblade va kärlek, lycka och förväntan. Det var så mysigt att sitta vid baren  och prova viner tillsammans, bara de anställda visste av vad vi egentligen gjorde där. Det var verkligen så där hemligt pirrigt i hela kroppen.

AnjaochFilippasbröllop

Alla dessa val! Jag säger bara det börja i tid med allt om du inte vill bli galen och sönder stressad i slutet för det kommer du ändå att bli vare sig du är färdig med att bestämma eller inte Ha ha ha. Men jag lovar att det kommer underlätta betydligt om du är färdig med allt praktiskt och inte väntar till in i det sista.

Vi valde att inte ha drinkbord där alla får blanda sin egna drink, med 150 pers kan det bli lätt kladdigt och folk har en tendens till blanda, drink, ta någon klunk och sedan ställa bort glaset för att lite senare börja om från början igen. Dagen efter hittar man halv druckna glas över allt. Onödigt och tråkigt så vi provade ut tre magisk goda drinkar som vi hade på drinkmenyn förutom whisky, öl och allt sånt. Det funkade super och våra vänner blev på ett jäkla bra festhumör ändå :):).

AnjaochFilippasbröllop

När jag hade satt ramarna för hur jag ville att allt skulle se ut i stora drag åkte jag ner till min vän Magnus Alhström och hans ateljé för att planera vidare och sätta alla detaljer. Skulle vi ha färska blommor eller ett hav med pappersblommor ( jag älskar papperskonst) Hade lätt kunnat fylla hela tältet med pappersblommor men till och med jag insåg att vi inte skulle hinna vika den mängden blommor själva till 250 kvm stort tält. För nu var det bestämt att vi skulle bygga upp ett eget tält på platsen nere vid älven där vi ville vara.

AnjaochFilippasbröllop

Första snabba provet på en blomma som Magnus snodde ihop , vi använde oss aldrig av den till festen.

blomsterdekoration

När jag lite senare hittade den här bilden i  en tidning visade det sig att den skulle det bli min största inspirationsbild till hela dukningen. Är den inte helt fantastisk!? Ni ska få se sedan, det slutade med att vi också la ut blommor och blandade upp det med pappersblommor som var lyktor.

pappersblommor

Tycker man om att pyssla själv och gillar pappersblommor finns det massor att hitta på nätet men den här boken är verkligen bäst med steg för steg, så sjukt fina blommor att man vill göra dom allihopa. Hett  boktips i alla fall 🙂pappersblommor

AnjaochFilippasbröllop

Planket! Det visste jag att jag ville göra som altare, i någon variant och Magnus kom med massor av bra idéer på hur vi kunde få den röda tråden att hålla  ihop lokalen och ta igen det på fler ställen. Nedanför ser ni hans första skisser. Jag och Magnus pratade också ihop oss om att det skulle vara schysst med insprängda discokulor i planket för att få lite mer glamour och att det skulle bli så fint med dom små ljusspeglingar som det blir av ljus och diskokula.AnjaochFilippasbröllop AnjaochFilippasbröllop

audi r8

Med 150 gäster, dom flesta influgna till Umeå för att fira oss, ville vi ändå ordna med logistiken och vi hade grymt tur, Det känns ända in i hjärteroten när Audi som varit samarbetspartner till Anja sedan hon var 16 engagerade sig så fint i vårt bröllop och skickade inte bara upp bil till oss, den vita R8:an, utan massor av schyssta bilar från RS-serien som vi kunde erbjuda våra gäster att cruisar runt i. Vad vi hört så här i efterhand var det en av våra mest populära detaljer, inte så konstig kanske :):):). Till festen blev det däremot bussar som avgick från det hotell som dom flesta bodde på. På bussarna hade vi bussvärdar ( våra kompisar) som gick igenom förhållnings regler och delade ut goodiebags :). lite nödvändigheter inför kvällen men också såpbubblor som alla sedan skulle blåsa på oss istället för att kasta ris eller något annat.

Sammanfattningsvis:

1. Sätt tydliga ramar hur du/ni vill ha ert bröllop innan du involverar andra i det.

2. Tänk ut vilka vänner som verkligen underlättar för er under era förberedelser

3. Ta hjälp av din vänner som är bäst inom det du behöver hjälp med. inbjudningskort, menyer, dekoration, planering, kläder osv

4. Börja planeringen i tid

5. Fråga runt bland vänner som har bröllopserfarenheter vad som varit bäst på dom bröllop dom varit på. För att få uppslag på grymma grejer till ert bröllop.

Ha ha ha nä nu måste jag sluta detta monster långa inlägg, Det börjar likna mitt egna bröllop utan slut. Det kommer att komma mer om bröllopet fram över så misströsta inte.

Andra inlägg om vårt bröllop:

Förlovningen

Bästa festen kräver planering

Puss på er! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agneta

  Älskar att fixa o trixa inför fester det är ju halva nöjet 😉 planerade vårt bröllop sen tog jag hjälp med det praktiska vi hade oxå utomhusbröllop med 110 gäster ca ville att der skulle vara ’vi’ så blev lite sång av barnen en vän som spelade ’den döende hästen’ ( min mans val o den slutar lyckligt 😉 det blev grillat , lek o godispåse för barnen , trubadur osv..vi hade en helt magisk em/kväll/natt

 2. My

  Herregud vilket jobb!
  Men du verkar tycka att det är roligt. Det är huvudsaken. Bröllop ska verkligen vara för sin egen skull. Jag har alltid trott att jag skulle vilka ha ett stort bröllop. Med vit Disneyprinsessklänning. Men när det väl gällde insåg jag att jag inte hade energi att lägga ner så mycket jobb.
  Och när jag provade brudklänning kände jag mig bara fånig. Som att jag klädde ut mig till någon som jag inte kände.

  Tillslut hittade jag av en slump en vacker vit spetsklänning på Gina Tricot. Och då var det som att allt föll på plats. Det är ju sådana vi är. Romantiska i all enkelhet.

  Vi gifte oss på vår dotterns dop. Ingen visste något. Inga förväntningar.
  Vi köpte en vacker liten bucket rosor och ringar.

  Och jag har inte ångrat mig en sekund. För det var verkligen vi. Ingen press. Bara kärlek och de allra närmsta.

  Jag vill bara säga att jag blev glad av ditt inlägg. Att du verkade tycka det var roligt och att det blev så lyckat och personligt.
  Ett bröllop ska man göra för sig själv. Och så länge brudparet är lyckligt så är det ett lyckat bröllop! ♡
  Tack för att du delar med dig.

 3. My

  Herregud vilket jobb!
  Men du verkar tycka att det är roligt. Det är huvudsaken. Bröllop ska verkligen vara för sin egen skull. Jag har alltid trott att jag skulle vilka ha ett stort bröllop. Med vit Disneyprinsessklänning. Men när det väl gällde insåg jag att jag inte hade energi att lägga ner så mycket jobb.
  Och när jag provade brudklänning kände jag mig bara fånig. Som att jag klädde ut mig till någon som jag inte kände.

  Tillslut hittade jag av en slump en vacker vit spetsklänning på Gina Tricot. Och då var det som att allt föll på plats. Det är ju sådana vi är. Romantiska i all enkelhet.

  Vi gifte oss på vår dotterns dop. Ingen visste något. Inga förväntningar.
  Vi köpte en vacker liten bucket rosor och ringar.

  Och jag har inte ångrat mig en sekund. För det var verkligen vi. Ingen press. Bara kärlek och de allra närmsta.

  Jag vill bara säga att jag blev glad av ditt inlägg. Att du verkade tycka det var roligt och att det blev så lyckat och personligt.
  Ett bröllop ska man göra för sig själv. Och så länge brudparet är lyckligt så är det ett lyckat bröllop! ♡

  1. filipparadin

   Vackra ord! Tack för ditt inlägg för precis så är det, man gör allt för sin egen skull och för att man själv tycker om det. Stor kram F