Sola utan kemikalier – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Sola utan kemikalier

Idag var Hannah Sjöström som skrivit boken Naturligt snygg på TV4 morgon och pratade om hur man solar säkert med naturliga solkrämer. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om vilka krämer som jag tycker är överlägset bäst så därför tänkte jag att jag publicerar det igen för alla som gillar bra krämer för miljö, hälsa och som inte gör att man ser ut som “Mumin” när man smörjt in sig. Krämer som är lätta att smörja på och som barnen gillar 🙂

Här kan du se klippet med Hannah om du missade det

Solen skiner och jag älskar det! Barnen älskar det!

Men det går inte att blunda för att vi måste vara rädd om det viktigaste vi har. Våra barn.

Jag är väldigt noga när jag väljer mina krämer och speciellt vad jag smörjer in mina älskade små liv med. Alltid ekologiskt! Har prövat mig fram i djungeln av solkrämer och det varierar vill jag säga. Varken jag eller baren gillar när det är en tjock och svårsmörjd kräm. Vet inte hur det är hos er men hemma hos oss har jag, i bästa fall, ett litet fönster och då måste krämen sammarbeta med mig. Börjar den krångla för mycket är vi körda!

rudolph care

Rudolph Sun Kids solskyddskrämer är certifierad med Svanen och innehåller ekologiska ingredienser. Produkterna uppfyller EU: s rekommendationer om optimal UVA och UVB-skydd och innehåller fem effektiva, kemiska solskydd.

Solkrämerna är vattenfasta och 100% fri från parfymer, parabener och eteriska oljor. Sån gillar jag!

rudolph care

Vi har alltid solkräm ståendes vid dörren för annars är det lätt att vi glömmer att smörja in våra barn. Nu har vi ingen chans att glömma när den står mitt framför oss innan vi går ut.

elvis

Tips på hur du skyddar ditt barn bäst:

1. Spädbarn ska aldrig vara i solen och tänk på att ställa vagnen i skugga och inte i direkt solljus.

2. Undvik solen mellan kl 11 och 15 då solen är som starkast.

3. Smörj in ditt barn både mer och oftare än vad du tror!

4. Tänk på att smörja in barnet minst 20 minuter innan ni går ut i solen för att solkrämen ska få full effekt.

5. Använd solkrämer som är anpassade för barn och inte solskydd för vuxna! Solskydd för barn innehåller inte kemikalier såsom zinkoxid och titandioxid.

6. Tänk på att man kan bränna sig även när det är molnigt!

7. Testa enkelt hur stark solen är med “skuggtestet”. Om ens skugga är kortare än man själv, är solen stark. Om skuggan är längre än dig själv, är solen inte lika stark och farlig.

8. Barn bör ha keps eller solhatt när dom är i solen.

9. Skydda ditt barn mot solen med luftiga bomullskläder i tät väv och långa ärmar och ben

10. Mörka kläder skyddar bättre än ljusa.

Ta hand om er! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.