Filippa Rådin

10 tips på gratis aktiviter!

Vilken härlig dag! Började lite kaosartat med att få iväg oss alla i familjen upp till Nydala, Ett område i Umeå där det just nu pågår en stor fotbollsfestival, förra året var det över 300 lag anmälda i år är det säkert ännu fler. Eftersom det är så mycket folk däruppe tog vi och packade ungarna på cyklarna och trampade upp istället för att ta bilen. Vi tänkte se två matcher, Emmis lags match ( Emmi spelar inte utan är på Kreta med sin pappa) och våra kompisars barns match, Vi missade typ båda. Men vi fick allafall kramas med kompisar så det var lätt värt alla uppförsbackarna :).

När vi ändå var där uppe passade vi på att gå på 4H gården, äta glass och titta på djuren. Tanken är att gården skall efterlikna en svensk bondgård med självhushåll och dom har verkligen gjort så himla fint där!. Är det inte fantastiskt att man helt gratis får strosa runt bland djuren tillsammans med sina barn. Blir alltid lika glad över att se engagemanget från ungdomarna som jobbar där. Riktiga eldsjälar som verkligen bryr sig om att djuren ska ha det bra.

ANDRA AKTIVITETER SOM ÄR GRATIS FÖR BARN I UMEÅ I SOMMAR ÄR:

Hedlunda dungens fantastiska lekpark och vatten park

Skateparken, Sparken nere vid älven

Stora äventyrs lekplatsen precis vid Nydalasjön på Tomtebo-sidan

Ta cykeln ut till Umeå Energicentrum, Klabböle

Raketsporter kostnadsfri drop in på Badmintonstadion- hela juli

Alla barn och ungdomar som bor i Umeå kommun och är mellan 6-15 år badar gratis på Umelagun. Tider då detta gäller är 18/6 – 3/7 och 1/8 – 19/8 mot uppvisande av ”Händer-på-lovet-kortet”.

Prova på nycirkus. Håll utkik på vår facebook vart vi håller till! Facebook: Vi Unga Gycklare

Underbara Kulturcentrum klicka er in på länken HÄR för att läsa mer

Missa inte massor av skoj på Hamnmagasinet, klicka på länken HÄR för att läsa mer

Ni andra som inte bor i Umeå Googla, Det finns så mycket att göra som är gratis som barnen gillar Det händer saker hela tiden året runt och som får barnen att aktivera sig och träffa andra barn. Älskar det!

umea 4hgard umea 4hgard

Här har kaninerna gigantiska burar att bo iumea 4hgard

Elvis ville att kaninen skulle hälsa på hans Paw patrol hundvalp… den var väl sådär intresserad 🙂umea 4hgard umea 4hgard umea 4hgard umea 4hgard umea 4hgard

Ta hand om er, stor kram och god natt! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.