Att lyckas i misslyckandet – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Att lyckas i misslyckandet

Ibland lyckas man i misslyckandet 🙂. Våra planer för fm var mycket större än vad vi hann med i verkligheten men det blev så himla bra ändå. Emmi börjar ny skola nu på måndag och inskolningen med Maximilian är i fullgång så dom båda behöver uppdatera sina garderober. Emmis garderob känns som att den ekar för tillfället och Maximilian behöver lite slit och släng dagisbyxor, ja ni förstår. Maximilian klarar sig men när man är snart 10 och ska börja 4:an känns det extra bra om man har något nytt på sig:)

Hur som helst vårt stora mål med dagen var att hinna ner till bondens marknad och köpa lokalt ekologiskt odlade grönsaker innan Emmi skulle iväg på kalas. “Bondens” är nere på stan från och med nu och under några lördagar framöver. Är man inte på tå när dom öppnar kl 10 kan en hel del vara slut redan kl 12. Med andra ord det är populärt och vi försöker hänga där varje lördag här framöver. Det bästa med hösten är att just lördagarna när man kan åka ner på stan och handla lokal odlat. Inget annat får mig att känna mig så rik när jag har kyl och frys fyllda med grönt, handplockade bär och svamp. Hur är det för er? Vad är det som får er att känna er rika? Är det grönsaker eller diamanter ha ha ha

Kl 12 skulle Emmi bli hämtad av sin pappa för att åka och fira sin farbror som fyller 50 i dag. Trots att vi inte hann köpa kläder till barnen blev det ändå så perfekt. Vi hann ta cyklarna ner till stan, köpa grönsaker, lördagsgodis och present till Christer ( Emmis farbror) och cykla hem i lugn takt för att svänga in på gården samtidigt som Patrik ( Emmis pappa).

Tänkte på en sak när vi väl kommit innanför dörren och packade upp allt från stan. Anja säger: Så perfekt det blev, verkligen lyckat!! och jag tänker…. LYCKAT??? Vi han ju inte allt…. typ hälften har vi ju kvar!!! Så viktigt det är att ha målsättningar men också förmågan att tänka om, klappa sig själv på axeln och se det man faktiskt gjort. vi hade inte kunnat göra annorlunda och definitivt inte bättre. Hade jag inte haft Anja hade jag slagit ner på mig själv och lätt fokuserat på det negativa med dagen, För det är så vi allra flesta gör, ser allt vi INTE hinner och intalar oss att vi är dåliga. Snälla ni, gör inte det! Ni är värda så mycket mer för ni är så mycket bättre än vad ni själva vill få er att tro. Se till allt ni faktiskt gör och allt ni är, beröm er själva och sträck på er. Det är för det mesta helt omöjligt att nå upp till dom alldeles för högt ställda kraven ni ställer på er själva. Ni duger och är så sjukt grymma trots att ni bara hinner hälften :).

Puss på er och njut nu av ett glas vin och att det är lördag, det tänker jag 🙂

/ F

¨

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mona Skoglund

  Älskar Bondens marknad med alla grönsaker. Härligt med kantareller,, fisk m.m Mysiga höst lördagar vi har framför oss.

 2. Malin Österlund

  Min 17-åriga dotter frågade mej när vi körde hem till Umeå från Göteborg igår, vilket sommarprat som jag tyckte var bäst. Anja Pärsons blev svaret. Dottern letade upp det på sr-appen och sen lyssnade vi. Blir fortfarande helt tårögd….urgråten snarare…av att lyssna. Så mycket kärlek, så mycket känslor så fint. Det blev paus i Tönnebro med stimmigt ansikte och hopp om att en dag få möta en liknande kärlek. Och har man lyckats köpa det man ville och lite till på bondens marknad då har man haft en lyckad dag. Kläder till Emm kan i fixa imorgon em på Avion.

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tyvärr är den en gammal goding från förr. Tror jag köpte den på Zara men det är länge sedan. Kram F

 3. Jeanette

  Åh vad vi behöver våra hjärtans kära som ser livet så. Att fokusera på det som blev gjort och njuta av det.
  Det är min stora läxa inför denna höst, jag skall verkligen tänka på det som jag genomfört och inte stressa för att hinna alla mina “måsten”. Och varje gång min L talar om hur vacker hon tycker att jag är skall jag inte svara med det som jag tycker är mina fel&brister utan bara säga…..tack!
  Ha en underbar lördagkväll här blir det egenplockade kantareller, underbart!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Låter som att du har en grym plan för framtiden! Heja dig!! Det är viktiga saker du har framför dig sånt många av oss borde ha som hemläxa varje dag :). Lycka till! Jag tror på dig och vet att du kommer att lyckas vara snällare mot dig :). Kram F