Filippa Rådin

O NEJ!! Anja har en mansförkylning!

Kära Anja! Min älskade fru, du är hur tuff som helst och halvt galen när du kastade dig ut för alla pisterna! Men när det kommer till förkylningar så är du bland de svagaste jag känner!! Hahaha! För cirka en vecka sedan så åkte Anja på något under kvällen. Hon fick magknip och mådde lite dåligt, senare på natten ropade hon på Urgit flera gånger och under 24 h timmar hade hon frossa och mådde inte som en champion!! Det som var tuff då var att jag hade behövt jobba hela dagen och inte ta hand om barn, fru och hushåll.  

Ibland har man inte riktigt marginalerna att sin partner ska vara sjuk!! Jag fick slita röv och göra allt jag kunde. Ska erkännas att jag inte varit på toppenhumör hela dagen…:) När jag sedan la jag mig för natten var jag förbannad för att jag inte lyckats vara en bra och stöttande fru, lekt med barnen och ja, ni vet allt det där. Jag gjorde det jag kunde och hann, men i min värld skulle jag helt enkelt hunnit allt och även skämma bort min fru när hon var dålig. Anja däremot sa allt rätt när vi la oss, att jag varit hennes krigare och att hon var så imponerad att jag orkat med dagen.  Hm… försökte ta in orden. Det är inte alltid lätt att leva som man lär :):):)

Så i helgen när ungarna började va lite krassliga tog vi det lugn och laddade allt för att vakna friska idag. Så att barnen kunde gå i skola och så vi äntligen kunna gasa allt på att hinna ikapp. Host host fräs fräs!! Anja sjuk, Maximilian och Elvis megasjuk!

Anja började dagen rätt pigg och hängde med pojkarna medans jag var med Emmi på hennes första dag i skolan. När jag kom hem skyndade sig Anja att åka och handla för det ekade i kylen och sen fanns det inte en droppe medicin till någon av ungarna.

Jag var verkligen tvungen att åka och jobba men Anja var ju pigg så det var lugnt. Men när jag kommer hem till mina godingar hittade jag hela famijen under täcket framför tvn. Hostandes och snörvlandes och Anja med feber. Satan!!

Ok jag var kanske taskig att säga att hon har mansförkylningar. Jag vet att jag skrivit om Anjas förkylningar förut. Men på nåogotvis tror jag ändå att hon kommer klara sig igenom den här ok. Att hon inte blir liggande helt och hållet. Kanske är det ett önsketänk från min sida, för jag har verkligen inte tid med att torka hennes snor också den här veckan!

Någon skrev att det var bra tips på TV4 morgon imorse. Var det någon som såg och har tips hur man klarar av förskolebacillerna bättre? Emmi har nästan aldrig varit förkyld eller sjuk medans både Elvis och Maximilian är mycket mer känsliga.

Nu ska jag gå och koka lite te till Anja och hoppas det sker underverk :)!!

Ta hand om er och skänk mig gärna en extra tanke i detta snorträsk ha ha ha 😘! Kram F 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ewa Berggren

  Oj oj oj, låter som ni hamnat i värsta snorträsket 😠 dagis o skolbacillerna är inte att leka med 😈 Krya på familjen kramar 💗

 2. Malin

  Ojojoj, inte lätt att vara sjuk. Och verkligen inte lätt att vara den person som ska ta hand om precis allt, fixa, laga mat, jobba, och även vara snäll och rar fru/mamma. Jag vet hur det är! =) Måste rekommendera denna ingefärsshot. Kanske inte till barnen, den är ganska stark… En shot om dagen så hoppas jag att ni håller er friska. Det funkar på mej!
  http://mittkok.expressen.se/recept/ingefarsshot-recept/

 3. Anette

  God morgon i sjukstugan!

  Hoppas gänget känner sig bättre idag och att du fortfarande är frisk.
  Tror bästa tipset för att stå emot förskolebaciller är att tvätta händerna nästan hela tiden samt att vara ute så mycket som möjligt. Skulle man ändå bli sjuk så ge något febernedsättande för då känner man sig ju i alla fall lite piggare en stund och då passar det även bra att se till att barnen får i sig lite att äta då de kanske inte har någon aptit annars men kroppen behöver ju lite energi för att snabbare bli frisk också. Isglass brukar alltid funka som extra vätska. För onda halsar och hosta: koka upp vatten, rör i massor av honung och pressa i rikligt med citron – hett, sött & surt och en riktig dunderkur! Krya på er! Kramar från Anette i Göteborg

 4. Angela

  Barnbaciller är ju som rena pesten ibland. Har ett barn väl fått förkylning då banne mig så klart ryker man på det själv. Mycket te och honung i det kombinerat med vila så ska det snart gå över får vi hoppas🌹 💪kramar till dig filippa som får ta hand om allt just nu🌹💕

 5. Mona Skoglund

  Det är som rackarn när barnen börjar inskolning då får man själv all bacilusker. Men härda ut det dödar inte.Halva veckan har gått snart är det helg.Krya på kram till er.

 6. Lina

  Så fort jag känner tillstymmelse till förkylning så knaprar jag naturläkemedel i form av esberitox. Utan tvekan det bästa som finns på marknaden och som faktiskt hjälper. Krya krya!