Filippa Rådin

Nervös dag

Kommer själv ihåg hur nervös jag när jag skulle börja skolan. Jag tittade storögt på dom som var äldre och var i stort sätt livrädd för att närma mig dom. Jag undvek så gott det gick att behöva korsa deras väg. Men vad lustigt det är när man själv sedan är störst på skolan är tankarna på att någon skulle tycka att man var obehaglig som bortblåst. Då är man så självklar tills den dag man byter skola och hamnar längst ner på skalan igen. Vilken kamp. Den tid våra barn har framför sig i skolan är en del av det hårda livet, helt oundviklig och jag avundas dom inte! Idag kämpar mitt mammahjärta som helst vill curla och linda bomull runt mina barn varje dag  emot mitt förnuft . För jag vet att det inte gynna dom om jag hela tiden går före och banar vägen för dom.

Hur som helst i måndags var det dags för Emmis första dag på hennes nya skola och det gick hur bra som helst. Hon kändes inte alls lika orolig som jag var och när jag frågade henne hur det kändes med dom stora killarna som stod och spelade fotboll på skolgården. Var hennes svar: ….. det var inga 6:or som var ute och spelade fotboll, mamma! Ha ha ha den ungen är så vansinnit skön! Hon går sin första dag i en stor skola och hon lägger inte ens märke till dom stora grabbarna. Hon springer ut på skolgården och fokuserar på att leka med sina kompisar. Den lilla donnan gör mig stolt varje dag över att får vara hennes mamma!

Som jag skrev tidigare ville jag fixa lite nya schyssta kläder till Emmis skolstart och jag fick faktiskt möjligheten att välja ut några plagg, helt fritt, ur Ellos nyheter. Är så oerhört tacksam när jag får förfrågan att göra samarbeten som jag själv tycker om och som inspirerar mig. Så när vi fick paketet drog vi, Emmi och jag, ut och tog några schyssta inspirationsbilder för att ni också skulle få se hur kläderna ser ut på.

ellos

 1. Jacka, 2. Mössa, 3. Tröja 4. Svarta jeans, 5. Vita sneakers

ellos

Så här såg Emmi ut första dagen i skolan :). ellos ellos ellos ellos ellos ellos ellos ellos ellos ellos

Ta hand om er! Kram F

Det här inlägget är ett samarbete med personligkänsla tillsammans med Ellos

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Diana

  Vilken stor dag och skönt att det gick bra. Mycket fina bilder och snygga kläder.
  Min äldsta började fsk klass detta år, inget alls som förväntat, Vi var trygga och glada, helt övertygade om att det skulle gå galant. Men icke. Har blivit gråt, ont i magen, inte vilja gå argument och saknad av mig.. helt otippat och absolut inte förväntat med tanke på hennes personlighet, som är så säker och framåt, öppen och social. But no, inte denna gång inte.
  En kamp är det allt, men hoppas innerligt på att det går över snart!!

  Ha en fin dag och stort lycka till, till din fina dotter.

  1. filipparadin

   Men lillhjärtat. När Emmi började fsk fick vi ett brev med oss hem där det stod hur det kan bli och vara när man börjar fsk. Just det du beskriver är jätte vanligt, ångest, och funderingar på stora frågor som döden att mamma och pappa kan lämna en osv. Våra vänner hade en tuff period med deras son som precis som er dotter var helt förkrossad över att börja skolan. Det sliter verkligen mammahjärtat i stycken men det kommer bli bra även om vägen dit är jobbig. Känner med er och skickar stora stärkande kramar F