Filippa Rådin

I sista minuten

Då var det dags för det sista inför Guldknappen.  Som vanligt är det otroligt svårt att hitta kläder. Under sommaren är det rea, alla är på semester och dom nya kollektionerna har inte riktigt hunnit komma ut. I bakhuvudet har jag tänkt lite på vad jag skulle vilja att vi har på oss, så det blev en tur till min klippa Eva som har fått sy upp våra kläder. Allt blev klart sent igår kväll, som vanligt :). Jag fick sitta och handsy lite på Anjas klänning. Är supernöjd hur det blev.

Tänkte skriva lite om vilka tankar jag hade för kläderna men när jag tänker efter så hade jag inte hunnit styra ihop allt i huvudet. Tur att jag har Eva och Syateljen när  man stiger in hos henne är det som att gå rakt in i en godisbutik. Eva och jag är ett bra team. Vi förstår varandra och behöver inte gå in alltför mycket med detaljer.


 Till mig själv var jag sugen på att designa ett par byxor. Och hos Eva hittade jag en underbar ”hundtand” i siden, lite oväntat men så kul. Modellen blev en utsvängd byxa men sprund längst ner med revärer i sidorna i guldswarowskistrassblommor. Det var min lilla ryska ådra som dök upp mitt i skapandeprocessen :):):) ( som jag inte har men det bor en liten ryska blingbling kvinna inom mig) . Och till det en singoallablus i guld som överdel.

Anja får en helt annan stil. Normalt brukar jag matcha oss ganska tydligt. Så är det inte riktigt den här gången. Men jag kan berätta en hemlighet tittar ni noga kan ni se att vi kommer att ha samma strassblomma. Mina är i guld medans Anja har en vit i halsen. Av någon anledning börjar jag alltid med Anjas kläder först och så brukar jag ganska snabbt bli klar med mina idéer när det gäller henne. Men med mig själv… varför är det så att man alltid sätter sig själv åt sidan. Nu är jag supernöjd med mina kläder men som vanligt fixar jag allt till mig själv sist.  Anja brukar säga att det är för jag är så ivrig att få henne snygg så jag inte glömmer vilken pingla jag är gift med .Hahaha hon slutar aldrig ha ett gott självförtroende den kvinnan!! 

Hur som helst ikväll har Anja en klänning i svart och vitt med olika spetstyger. Kjoldelen är tajt och i sidentyg med spets från knä och ner till golv. Jaja det kanske inte var så supertydlig beskrivning. Ni får hålla koll på instagram under kvällen!

I dag är det lite tajt. Det beror på att vi försöker att minimera allt för barnen. Eftersom Maximilian precis börjat förskolan och precis i dagarna börjat slappna av med att vara där så beslöt vi igår att han skulle få gå på föris även idag och att vi hämtade barnen direkt efter lunchen i stället för att åka ner till Stockholm redan imorse.  Nu har han iallafall fått sina nya morgonrutiner och även hängt med sina nya kompisar. Kanske inte var superbra att flyga med honom på hans lunchvila men när han väl somnade på planet fick han iallafall nästan en timmes sömn så det är ok.  Det känns lite ringrostiga att piffa sig och göra sig galasnygg. I sommar har jag verkligen bara gått i flippflopps och t-shirt med håret uppsatt i knut spretandes åt alla håll. Så som omväxling till det ska det bli riktigt kul att träffa alla underbara människor och få titta på massor av läckra kläder och dricka champagne och känna sig snygg :).

1999 var jag assistent till Marielle Kerber som då vann Guldknappen så det är lite speciellt för mig ändå att gå på den här galan. och sedan är det så sällan man träffar alla på samma plats.

Ta hand om er och njut av att helgen precis börjat och att det är fredag :).

Kram F 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva Thörn

  Det är inspirerande och roligt att tillsammans med dej få förverkliga dina idéer. Ska lägga till tygrullarna så det ser finare ut i tyghyllorna, skäms för att det ser stökigt ut.

  1. Margaretha

   så kul att se era kläder,nästa gång jag behöver något riktigt fint vet jag vart jag ska vända mig,jag hittar aldrig det jag vill ha i butik!

  2. filipparadin

   Ha ha ha det är precis sådär det ska se ut i en ateljé. Kreativt och inspirerande. Tack för att du gjorde oss så fina! Fick så mycket beröm 😊

 2. Margaretha

  Det blev ju skitcoolt på dig och så vackert på anja! Det finns bilder på damernas värld👍Snyggt jobbat!