Filippa Rådin

Direkt från slottet ut till Victoria

Barnen blev dunder sjuka i går och Anja beslutade sig för att åka hem tidigare från Stockholm direkt efter vårt möte med Mårten. Hem till barnen och mormor. Tanken från början var att vi skulle göra en massa ärenden tillsammans innan vi skulle iväg till en vän senare på kvällen. Nu när allt ändrades fick jag helt plötslig en massa egentid själv på stan… Jag hade världens chans att bara bry mig om mig själv, strosa runt helt i min egna takt och gå in i hur många butiker jag ville. Utan en fru som hela tiden flåsar mig i nacken och vill göra allt annat än gå runt i butiker och prova kläder :). Som jag längtat efter det här! Men vad händer?!

Jag har aldrig känt mig så omotiverad och uttråkad att gå runt på stan som jag kände efter att Anja åkte ifrån mig. Jag kände mig halv och snarare lite ledsen mer än uppfylld… Saknade min familj och barnen helt galet mycket. Att helt plötsligt gå runt själv utan Anja var inte alls så härligt som jag hade tänk att det skulle bli. Vanligtvis brukar jag njuta till tusen men inte igår. Funderade på vad det kunde bero på…. att jag blivit en ”mjukis” som inte klarar av att vara själv utan min fru ha ha ha… Kanske. Men mest tror jag att det berodde på att barnen var sjuka och att man som förälder helst av allt vill vara tillsammans med sina barn när de inte mår bra.

Så jag sket i att shoppa loss och gick till mitt favo-fik Bread and Table och beställde en cappuccino, en bulle och en dammsugare! Så nice,  jag kände att jag var SÅÅÅ värd det. NU skulle här njutas!! Hon i kassan sa med ett leende: -Här slår man på stort :)! -Jajamen nu ska jag för en gång skull få sitta i lugn och ro, dricka mitt kaffe och äta mina bakverk utan att varken dela eller bli avbruten…. Det dröjde inte länge innan bullen och dammsugaren satt där dom skulle och den ”sköna känslan” förbyttes helt plötsligt till mindre nice…det blev nog lite väl mycket av det goda trots allt… Det är så typiskt mig! Det blir så lätt, allt eller inget när jag handlar. Men trots att det blev lite för mycket fika var det helt ljuvligt att få sitta ostört och hur länge jag ville. Herre gud, vi måste unna oss mer ostörda tillfällen som föräldrar! Hur gör ni för att stänga av och ladda om? Det är verkligen så viktigt när livet i stort snurrar på allt snabbare i allt vi tar oss för.

Ni som följer mig på instagram vet att jag åkte till slottet för att hämta upp en vän. Min vän Claes som är världens mest begåvade florist och står bakom allt som ni kan se på tv när det är bröllop, dop och andra representationsmiddagar på Kungliga Slottet. Han är så duktig att håret nästan krullar sig på armarna. Vi hade förmånen att Claes hjälpte oss med blommorna på Anjas och mitt bröllop. Den gången fick han oss att gråta över hur vackert och kärleksfullt han arrangerat allt. Han hade ordnat det så fint och genomtänkt att till och med vissa blommor slog ut under kvällen och middagen. Folk pratar än i dag om. hans blommor på vårt bröllop. Jag sitter och små ler och blir lycklig bara av minnet, nu när jag skriver om det. Så vackert och så fint! Tänk vad mycket fina vänner man har!  När man gifter sig är det som att ens vänner blommar ut på riktgt, då är det som att man har möjligheten att verkligen visa hur mycket man betyder för varandra. Tänker på den överväldigande känslan man får av att stå och titta ut över alla som kommit BARA för att fira en själv. Är det inte helt magiskt!? Då kan man snacka om kärlek i kubik :)!

Ja nu snurrade jag ut i någon slags minnes eufori över våra bröllopsdagar när jag egentligen skulle berätta om gårdagskvällen…. Var var jag… Claes, jo han skulle också ut till Victoria Skoglunds bokrelease så vi bestämde att att jag skulle åka till honom och sen skulle han köra oss ut till Zetas trädgård. Har ni varit där? Har ni inte måste ni besöka detta ljuvliga ställe! Det är en handelsträdgårds oas och mitt i bland allt fint går underbara Victoria runt :). Victoria är en människa som man mår bra att var runt, När jag och Anja träffar henne blir vi glada inifrån och ut, båda två, Hon är en människa som berör på ett positivt sätt. Jag kan inte tänka mig att det skulle finnas någon som inte känner samma som vi. Victoria är både trygg i sig själv och ett satans rivjärn, missförstå mig inte, att vara ett rivjärn är det bästa betyg man få enligt mig. Det är power på riktigt. Jag önskar jag själv var lika vacker, begåvad och rakryggad som hon.

Igår var allt perfekt. Som det alltid är när Micael Bindefeld arrangerar. Så mysigt, trevligt och gott!  Och Victorias nya bok är så fin!!! En bok som verkligen ger inspiration till sin egna trädgård och har man ingen egen trädgård är den ändå en helt underbart inspirerande tablebook.. Älskar Victorias målande sätt att uttrycka sig i text och hennes känsla för foto. Följ gärna Victoria på hennes blogg så kommer ni att förstå vad jag menar :). Vill ni köpa hennes bok, ”Min trädgård vid sjön” hittar ni den här.

victoria-skoglund-2

Detta foto är från Victorias egna blogg

min-tradgard-vid-sjon

Detta foto är från Victorias egna blogg

zetas-handelstradgård zetas-handelstradgard zetas-handelstradgard min-tradgard-vid-sjon min-tradgard-vid-sjon tina-tornkvist-claes-carlsson

Våra fina vänner Claes och Tina

min-tradgard-vid-sjon min-tradgard-vid-sjon victoria-skoglund zetas-handelstradgård victoria-skoglund

Njut och må! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Du började på en serie om ert bröllop, planeringen inför mm…..
  Har du skrivit om själva dagen D ?
  Kanske har jag missat det. Kan du i så fall länka till det inlägget.
  Tack. Ha en fin helg.

 2. Angela

  Det är så himla trevligt att läsa din blogg🤗 jag skrattade lite för mig själv när du skrev att du skulle trosa runt. Om det va meningen eller inte vet inte jag men lite roligt va det😊 hoppas barnen blir piggare fort. Och att du och Anja får ta igen er egentid snart igen. Kram

  1. filipparadin

   Tack för dina ord! Ha ha ha har jag skrivit Trosa runt??! Det är inte alltid av godo med T9 😊 ska kolla upp det på direkten kram F