Filippa Rådin

Vi är inte unika

Jag har hört att en av anledningarna till att just tjejer får löss är att de tar selfies och sätter ihop huvudena… låter och för sig rätt rimligt.

Det är inte så att vi i är unika på något sätt när det kommer till att vara drabbade av huvudlöss, det kan hända vem som helst. Det har heller inget  att göra med hur renlig eller skitig man är. Nä utan det som gör oss rätt unika i vår familj är att vi är tre stycken med långt tjockt hår.

Jag tror att sedan Emmi började på förskolan har jag nog utan underdrift testat de flesta huvudlössmedel som finns på marknaden. Vissa bättre än andra, det som varit lika för alla är att jag våndats och svurit för att jag måste utsätta Emmi för något hon verkligen inte har gillat. Sanering!

Det kan låta klychigt och jag vet att det här är ett sammarbete. Men allvarligt, det här är grejen för vår familj!!! Enklare än det här kan det knappast bli.

Nu när skolan dragit igång, Elvis börjat på föris och Maximilian är inskolad och klar så är det främst tre stycken i vår familj som kan dra hem de små illbattingarna. För det är nu som lösspridningen har sin peak. Nu när allt drar igång på allvar igen. Barnen leker som bäst med med varandra, precis som man vill som förälder. Men det är också nu som vi alla är i riskzonen. Det bästa med allt är att även om det är jobbigt att få löss så behöver det verkligen inte vara krångligt och jobbigt att få bort dem. Efter det här samarbetet har vi Nydas lössmedlet stående i vårt badrumsskåp för att alltid ha det lättillgängligt.

Såhär enkelt fungerar det:

Huvudlöss är tillräckligt besvärligt i sig. Nyda gör däremot lusbehandlingen enkel. Det krävs endast en enda behandling under en timme. Medlet är extra effektivt mot både löss, nymfer och ägg. NYDA har en enkel sprayfunktion och är lätt att tvätta ur med vanligt schampo. En luskam medföljer ,så allt man behöver finns i förpackningen. NYDA innehåller ingredienser som gör att även långt hår blir mycket lätt att kamma. Medlet är helt giftfritt och skonsam mot huden och doftar dessutom behagligt.
5 bra tips som gör dig förberedd:

1) Var beredd direkt efter skolstart och till mitten av november. Men huvudlöss finns året om.

2) Ha alltid lusmedel hemma och agera direkt när du upptäcker löss samt meddela skola eller dagis.

3) Det går inte att undvika löss, man ska bara vara påläst, förberedd och göra behandlingen så enkel som möjligt för barnen.

4) Man upptäcker löss genom att kamma igenom barnets hår dagligen med luskam. Då upptäcker man snabbt lössen innan de sprids och lägger ägg.

5) När lössen är ett faktum – välj en enkel snabb behandling som inte är jobbig för barnet.

Ta hand om er!

Kram F

Det här är ett sponsrat inlägg från mig till er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Christina

    När våra barn fick löss (och jag med!) så använde jag endast luskam och ett hårvatten med rosmarin som Weleda sålde, men detta var ju över 10 år sen så jag vet inte om det finns fortfarande. Funkade i alla fall toppenbra 🙂

  2. Mona Skoglund

    Lägg även barnens mössor i en plastpåse i frysen över natten någon gång då och då. Damma ur mössan ute, ett externa tips, Ha en solig dag 😎