In med proffsen!! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

In med proffsen!!

I våras när snön hade smält och vi skulle börja springa ut på gräsmattan upptäckte vi något som inte var lika kul som att snön smält. Nästan hela vår trädgård hade fryst sönder under vintern!! ALLT var dött, brunt och fult!. Vintern här upp var svårt för växterna, eller snarare våren. Det var varmt och kallt om vart annat och när temperaturen växlade så extremt så blev det is runt rötterna vilket ledde till att allt i stort sätt dog. Snacka om pyspunka!! Vi är familjen som har stora drömmar och en stark vilja till att ha en  fantastisk trädgård men vi har varken tiden eller kunskap än i hur man tar hand om en trädgård…. Den kombon är inte den bäst jag vet! Men eftersom både Anja och jag är lösningsorienterare så ser vi till att fixa det 🙂

Tanken från början den här sommaren var att vi skulle starta igång etapp 2 i planteringen och samtidigt börja få in lite mer struktur i vår trädgård. Att vi mitt i sommaren skulle sitta med kaffekoppen i handen och njuta av hur fint och härligt allt var. Ni fattar att när allt helt plötsligt blev annorlunda så dog vår motivation tillsammans med plantorna!! Eller inte helt, gräsmattan har vi verkligen slitigt med hela sommaren. Tagit hand om den som vår egna lilla baby och varje morgon har vi försökt att se dom små framsteg den gjort. En klassiker den här sommaren har varit: -har den inte blivit lite grönare….!! – NU tror jag att det vänder, snart kommer gräsmattan vara tipp topp igen….. men icke!  Det har varit ett hell inomhus, alla fötter som sprungit in och ut tog med sig dött gräs. Som vi har krattat, luftat, gödslat och vattnat. Allt för att få lite grönt på gården. Den har tagit sig litegrann men är inte i närheten av hur den såg ut i fjol. Vilken sorg!! Att inte kunnat leka i gräset med ungarna har varit ett straff! En gräsmatta är ju till för att spela fotboll, leka , busa, ha picknick på. Man vill helt enkelt vara på gräsmattan på sommaren, punkt!

Men nu tar vi nya tag!! In med proffsen!! Nu ska minsann “vi” få till det!! Och även om vi har en stark vilja att klara det själv så är de dags för riktiga proffs. I tre dagar har dom varit här. Beskurit buskar och träd, rensat ogräs lagt om stenar osv.  Ni undra säkert varför vi gör det så sent och inte i somras!! Som allt annat så mognar man fram till beslut och den investering vi nu gör på gården kommer vi fortsätta med till våren. Vi har sänkt vår egna ribba och insett att vi inte har gröna fingrar! Tros den insikten ger vi inte upp:). På sikt är tanken att vi ska lära oss själva hur vi får en fantastisk trädgård. Vi får helt enkelt lära oss av våra misstag och skulle vi aldrig lära oss får vi väl kidnappa Victoria Skoglund :)!


Kram på er! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mona Skoglund

    Så bra att ni tar tag i saker och ting. Själv är jag nöjd med att vi har tagit hem husvagnen från Fläse i Obbola. Nu är det snart tid för vinterförvaring fram till Påsk. Kanske blir det en resa till Hemavan då. Ha en bra dag.