Följ med mig! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Följ med mig!

bada

Frågar man Emmi vad Monaco är för henne skulle hon nog svara: bad, glass och en massa kul. Vi badade oss nästan hela tiden som vi bodde där nere :).  Skulle du fråga mig skulle jag också svara att vi hade det helt fantastisk där precis som Emmi hade sagt. Men sen glömmer jag aldrig den dagen när vi som vanligt badade i vår pool. Emmi var ca tre år, jag vände ryggen till för att sträcka mig efter en handduk. För mig kändes det som att jag tappade fokus på henne max en sekund men när jag vände mig om igen stod hon helt stilla på botten. Vi var inte på poolens djupa del utan på barnsidan men vattnet gick precis över hennes huvud. Det behöver inte ens vara så djupt vatten för att olyckan ska vara framme. Och när barn som varken kan simma eller flyta kommer under vatten blir dom konstigt nog helt stilla. Det är inte så att dom instinktivt försöker ta sig upp eller för den delen skriker eller plaskar som man skulle kunna tro för att göra sig uppmärksammade. Det tillfället var ett av mina absolut värsta i mitt liv och jag önskar ingen av er att behöva uppleva samma sak som jag. Hon var under vattnet kanske i 2-3 sekunder, helt fruktansvärt men som tur var gick allt bra.

Babybojen initierades av Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet eftersom inget barn ska behöva drunkna. Tillsammans vill vi hjälpa alla föräldrar att lära sina barn flyta hemma i badkaret eller badbaljan och därmed öka säkerheten kring vatten.

Jag har fått möjlighet att bjuda in 10 av er läsare till en specialutbildning med i Stockholm, tisdag den 25/10, på Kungsholmen där vi tillsammans får lära oss att öva på vattenvana med en utbildad Babyinstruktör

Tid: kl. 11-14 (först lite teori och lunch – sedan praktisk övning i bassäng)

Datum: tisdag 25 oktober

Plats: Babysim centralt i Stockholm.

Övrigt praktiskt:

Vi bjuder på lunch.

Lämplig ålder från 3 mån – ca 2 år

Hur man håller barnet och känna dig trygg.

Allt du behöver göra för att tävla om en plats är att lämna en kommentar under det här inlägget om varför du vill komma. Det är också ett krav att du ska ha ett barn som är under två år. Utifrån motiveringarna väljer jag ut 10 st.

Ta hand om er och hoppas vi syns! Kram F

I sammarbet med Trygg-Hansa

badbadabadabadabada

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny Grip

  Då jag och mini numer 13 månader under året har tillbringat otalig mil på vägen till nya äventyr har vi som vana att stanna för att leka av oss i de badhus som passeras. Senaste besöket denna vecka var i Sveg på väg från Jämtland till Stockholm😀 Vi hänger gärna med på ett nytt badäventyr!

 2. Anki

  Vi vill med för att jag själv är så dålig på att simma och dessutom ganska rädd för vatten. Min mamma kan inte simma och har smittat av sin rädsla på mig.

  Vill att Lykke 16 månader ska vara trygg i vattnet.

 3. Anna

  Som mamma till fyra barn så har man många att hålla reda på i vattnet. Än så länge är det bara min tioåring som kan simma! Skulle va väldigt glad om jag fick följa med min minsta som är ett år, då skulle vi även kunna dela med oss till dom större vad vi fått lära oss!

 4. Mini

  Åhhh så himla bra! Om jag kan ta mig till Stockholm hade jag så gärna velat få gå en sån här kurs! Speciellt nu, för den 1/11 flyttar vi till Brasilien i två år och kommer mest troligt vara mycket kring pooler. Toppen då om jag gått en kurs när jag har vårt lilla hjärta – Noah 15 månader, att hålla koll på. Dom stor grabbarna kan simma, har gått simskola flera år. Men tänker att det Inte skulle vara fel att kunna prata med dom om säkerhet, mm. också.

  Fin helg till er!
  Krams

 5. Daniela

  Det vore superkul att få möjlighet att följa med på detta då vi har en livlig liten tjej på 6 månader som vi vill kunna känna oss trygga med i vattnet. Det skadar aldrig att få mycket och bra information på detta område

 6. Catarina

  Jag har en 11 månaders som älskar allt som har med vatten att göra, duscha, bada i badkar eller simhall spelar ingen roll. Så det skulle vara perfekt för mig och henne att få vara med på en sån utbildning! Jag känner hur viktigt det är att ha respekt för vatten och kunskap om olika tekniker.
  Håller tummarna för att vi blir utvalda!

 7. Vanessa johansson

  Hej! Usch, vad hemskt det låter fet du berättar! Jag ryser! Jag är moster och gudmor till en fantastisk liten guldklimp på sju månader o jag skulle så gärna vilja att min syster med guldklimp fick en plats! Guldklimpen (Tyra) är släktens solstråle o det skulle kännas fint o viktigt att veta att min syrra har den här kunskapen! kram

 8. Anna Lennartsson

  Med en 3,5 åring som älskar att bada och en sju månaders som får hänga på så skulle en utbildning för den minsta sitta som en smäck. Ibland önskar man att man har dubbla par armar och ögon i nacken eller att man rentav kunde klona sig. Här badar vi i badkaret flera gånger i veckan och i simhallen några gånger i månaden och under sommaren plaskar vi vid stugan varje dag, denna utbildning skulle ge oss möjlighet att samtidigt öva på rätt sätt!

 9. Sandra Kuoppa

  Hej!! Hade jätte gärna velat följa med. ❤ En grabb på snart 8 månader vi har, som tidigt visat stort intresse för att simma i vårt badkar. Han dessutom är lillkapten på våran båt, så en utbildning som detta hade vi nog firat med lite påmpa och ståt! 👌 Att vi i skärgården dessutom föregå med gott exempel kunnat, är minsann inte alla förunnat 😊 *håller tummarna*