Varför bor vi i Umeå? – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Varför bor vi i Umeå?

Vi får ofta frågan varför vi bor där vi bor, i Umeå och inte i Stockholm.

Vi bor i Umeå av flera anledningar. Här kommer tre av dom viktigaste:

1. Emmis pappa bor här och vi skulle aldrig antingen själva vilja ha långt till henne eller att hennes pappa skulle ha långt till henne.

2. Närheten till skogen. Både för mig och Anja är närheten till naturen oroligt viktig. Det får inte vara ett stort projekt att ta sig ut själv eller tillsammans med barnen. Att kunna snöra på sig löparskorna, fylla lungorna med nytt syre och möjligheten till en runda i joggingspåret  är frihet för oss. Nu vet jag att vissa av er tänker…men det finns ju skog i Stockholm också:). Jag vet! Men det är ändå inte samma sak. Bor man nära “riktig” skog i Stockholm blir det automatiskt pendling och massa onödig väntan innan man tar sig till jobbet.

3. Stress. Vi har nog mycket driv i oss som det är och skulle vi dessutom addera alla möjligheter som finns i Stockholm är jag rädd för att vi skulle bli sönder stressade Hahaha.

Annars då? Annars finns det givetvis ett helt gäng med fördelar om vi faktiskt hade bott i huvudstaden där mycket av det vi jobbar med händer. I dag t.ex. är Anja nere på stor presskonferens, hade vi bott där på heltid hade jag kunnat följ med henne. Å andra sidan sitter jag just nu hos frissan och njuter av närheten man har till allt när man bor här 🙂

Jag kan tänka mig i framtiden när barnen är större att vi bor lite som jag gjorde innan Anja flyttade hem till Sverige. Att på vintern bodde jag hemma här i Umeå för att sedan flytta ner till Anja i Monaco under sommaren. Bra upplägg egentligen, att ta det bästa av varje årstid och plats där man bor. Så vem vet vart vi hamnar när vi blir ” vuxna” . Men det jag vet är att jag alltid kommer att ha i mitt hjärta i Umeå:)

Hoppas ni får en bra dag!! Stor kram på er! 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Titti/Umeå/Huay Yang.

  Umeå är toppen tycker jag.
  Har i princip alltid bott här ( dock född i Stockholm) med lite utflykter utomlands.
  Maken är född och uppvuxen i Stockholm.
  Trivs så mycket bättre här.
  Som du skriver så mycket mindre stress.
  Titti

 2. Kristin

  Vilka utbildngar har du i bagaget när du jobbar med design? Ditt liv skulle man ju inte tacka nej till ☺️ Trevlig blogg!

  1. filipparadin
   filipparadin

   Hahaha underbart inlägg👍🏻 jag har både konstskolor och mönsterkonstruktion samt ass plats hos en svensk designer i bagaget 😊. Kram F

   1. Kristin

    I see! Man blir imponerad av dig 😊 Skulle inte du, NÅGON GÅNG, inget tvång eller så, typ göra ett inlägg om din väg du har gått? Lite mer specifikt. Förstår att du har massa annat att göra och att blogga om, men det vore sjukt intressant att veta lite djupare 😊💕 Behöver lite inspo i deppmörkret haha.. kram

    1. filipparadin
     filipparadin

     Hahahaha är jag verkligen så intressant 😊🙌 ska se vad jag kan åstadkomma, ibland är det svårt att skriva om sig själv på det sättet 😊. Men mitt i största deppen, glöm inte att vi alla är unika och har något att erbjuda. Låter kanske lite motsägelsefullt just nu när jag ifrågasätter mig själv men verkligheten är så att vi har så mycket potential till att förverkliga våra drömmar, även du!! Stor kram!! Och tack för peppen!! F