Stressen innan svenska hjältar galan har börjat – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Stressen innan svenska hjältar galan har börjat

Det är inte bara en sak. Igår när vi landat ringde jag mamma för att höra om hon kunde ta barnen lite tvärt,  vi var tvungen att åka till sömmerskan och göra första provningen av våra Svenska hjältar kläder. Världens bästa Eva! Vad skulle vi ta oss till utan henne som alltid ställer upp i vått och torrt. Hon lyssnar och försöker förstå min snurriga hjärna när den är som mest kreativ. Allt bara snurrar och jag får inte någon riktigt rätsida på alla idéer jag vill göra . Och sen att få ner allt i ett och samma plagg hahahaha. När jag är som värst är Eva strukturen och lugnet och det är helt underbart att få jobba tillsammans med henne!

I torsdags satte jag igång henne på att sy ett par byxor till mig, ändra om en blusjacka, sy en helt ny blus till Anja och en kjol i samma tyg. Allt var nästa klart igår, men illa nog hade känslan ändrats under dagarna som gått….Känslan att det kändes fel med byxor för min del till galan hade successivt vuxit fram och tillslut var jag bara tvungen att ändra mig. Vilket jag gjorde igår. Jaaaaa jag vet, jag vet, jag veeeet vad ni tänker!! Jag medger, det var inte speciellt smart och inte juste mot Eva.

Det går inte förklara men ibland blir det bara tilt i huvudet och jag blir tvungen att ändra mig. Är det ingen som känner igen sig?! Man står och har klätt på sig inför något speciellt, eller för den delen en helt vanlig dag. Så helt plötsligt känner man känslan av att det man har på sig inte är rätt.  I det läget finns det ingen väg tillbaka , den enda lösningen är ett snabbt klädbyte. Gör man inte det, går jag en hel dag och känner mig obekväm och fel. Om man dessutom ska på gala och har allas blickar på sig måste man känna sig bekväm. Det är nog jobbigt som det är att stå på röda mattan och försöka se ut som att man är helt oberörd. För det vill jag lova att det är nog något jag aldrig kommer att bli bekväm med 🙂

Jag älskar Evas syateljé som egentligen heter Siden ateljén, det är litet och trångt och fullt med massor av fina tyger, band och knappar. Är man ute efter fina högkvalitativa tyger ska man åka till Eva i Röbäck, hos henne kan man köpa allt från en liten snutt till flera meter och sen kan hon svaren på alla dina frågor när det gäller tyg och sömnad 🙂IMG_2475

Som sagt vi började om från början och diskussion var i full gång hur jag ville att kjolen ska se ut…:) IMG_2470IMG_2478

Testar med lite volanger. Vem vet , det kan sluta hur som helst innan vi är klara!IMG_2473 IMG_2488 IMG_2486 IMG_2482

Ta hand om er! kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angela

    Ska bli spännande att se vad det blev denna gången🤗 klart man känner igen sig när det gäller velandet med kläder och annat.så blir man nojig m.m kram till dig