Nyttiga mellanmål – Första steget till balans – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Nyttiga mellanmål – Första steget till balans

anja och filippaFörsta steget till en bättre balans är min nyttiga mellanmåls satsning. Vissa perioder behövs det extra kärlek, Perioder då man behöver ge sin partner lite extra uppmärksamhet och omtanke. Och då är det inte att gå ut och köpa bästa och dyraste julklapparna jag tänker på. Nä, just nu är Anja och jag värdelösa på att få struktur på maten . Något som lätt blir till ett irritationsmoment. Tiden rusar iväg och kvar står vi själva när klockan slå matdags, döhungriga och utan inspiration. Är det någon som känner igen sig?!

Är det något jag tycker är svårt är det just nyttiga mellanmål. Annars är jag grymt duktig på att stoppa i mig både det ena och det andra, just för att jag är små sugen inget hållbart mättande och eller bra på något sätt men gott för dom flesta gångerna är det en extra pepparkaka eller något annat onyttigt som slinker ner. Nu ska det bli ändring på det! I dag överraskar jag min älskling med färdigkokta ägg som var klara då det var dags och i kylskåpet stå redan Jordgubbschia och väntar till eftermiddagen :).
Redan har jag fått mig massa ömma blickar och härliga pussar 🙂

Vet att vi tagit upp det tidigare men det är sååå viktigt att vi påminner oss om att det är dom små sakerna som gör skillnad i kärleken. Så ett tips, gå hem idag och gör något som gör skillnad för kärlekens skull :).

Här är min nyttiga mellanmålslista, Har ni egna bra “mellisar” får ni gärna tips mig

1. JORDGUBBSCHIA

  • 2 dl frysta jordgubbar, hallon eller blanda
  • 3-4 msk chiafrön
  • 1 msk kokos
  • 1 banan
  • vaniljpulver

Tina jordgubbar och mixa det tillsammans med banan till slät konsistens. Blanda ner chiafrön, kokos och vaniljpulver. Rör om ordentligt och ställ i kylskåp gärna över natten. Servera med turkiskyoghurt, och toppa med bär och kokos”

2. BANANPANNKAKA

  • 1 Banan
  • 2 ägg
  • vaniljpulver
  • smör till stekning

Gör så här:

Mosa bananen, knäck ner äggen, rör ner vaniljpulvret och vispa ihop till en kladdig massa i en bunke. Klicka ut smeten som små plättar i en stekpanna. Använd smöret till stekningen. Grädda bananpannkakorna på båda sidorna på låg värme .Servera ev. med turkisk yoghurt och lite skivad frukt eller bär
3. KESO + RIVET ÄPPLE + KANEL 
4. .AVOCADOHALVOR + SKALADE RÄKOR

5. KESO EL. TURKISK YOGURT + BÄR OCH NÖTTER 

6. ÄPPLE + AVOCADO skiva äpple och lägg på avokado på Finn Crisp 

7. ÄGG PÅ KNÄCKE .

8. FYLLD AVOCADO MED KESO + ÖSTSALT 

Ta hand om varandra och er själva! Stor kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.