Vaknar till rimfrost – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Vaknar till rimfrost

Vaknar till rimfrost och 3:e advent. Allt började på ett föredömligt sett, jag fick sovmorgon till 9.30. När hände det sist?!

Det är helt galet vad tiden rusar iväg, Tänk att det redan är 3:e advent! Jag vet inte riktigt vad vi hade för plan med dagen men en söndag som inte har något inplanerat måste man ta väldigt väl hand om.
När en dag inte är intecknad får jag direkt en väldigt romantisk bild om hur dagen skulle kunna vara. Att alla är på bra humör, hela familjen ut i pulkabacken man hinner pyssla tillsammans osv… Så blev det också med en viss modifikation. Innan vi fick på alla kläder var det världskrig. Emmi och jag hade ett riktigt praktbråk och hon ville definitivt inte åka pulka vilket det visade sig senare att hon visst ville. Elvis var arg över både det ena och det andra och Maximilian vaknade från sin vila med det sämsta humöret på länge. Han var riktigt arg redan från start. Ja ni fattar.

Vi tog oss iallafall ut i kylan, hämtade upp Elvis kompis och iväg till pulkabacken, även om alla mer eller mindre skrek sig dit. Fick humören att vända lagom tills vi skulle hem för att dricka glögg och ha lite adventsfika. Efter förmiddagens urladdning är det nu toklugnt här hemma och kommer nog också förbli :). känns som att ingen har några krafter kvar för att starta något nytt krig hahahaha.  Emmi har målat muggar som julklappar, Elvis leker med sin kompis Ruben och Maximilian påtar på med sitt. Så skön söndag det blev till slut. Undra vad vi ska göra för mysigt med resten av dagen. Vad har ni gjort idag?

Om det hade varit för ett år sedan hade nog både jag och Anja börjat med något projekt som skulle kunna sluka upp hela våran tid och frustrationen skulle smyga sig på. Tror det är en lång tid av sömnbrist som fått oss att ta ner på tempot. Jag älskar att vi tar det lugnt lika mycket som jag känner att det finns massor va uppdämt inom mig. Anja har lärt mig att om jag bara fixar något litet utöver det vanliga i hushållet så kan jag ändå känna att jag kommit framåt en bit i listan.
Anjas grej idag var att sätta upp ljusslingor utomhus. Har inte själv kommit fram till vilken liten grej jag ska göra. Kanske chockar jag och städar lite i källarens utrymmen som verkar bli mer och mer stökiga av att vi lite lätt stressad bär ner grejer i källaren för att man senare tänker att jag tar det lite senare…. Det där senare är så himla farligt. Det är oftast det som ställer till det för oss i vår impulsiva vardag. Men vi blir bättre på det, eller vi har blivit bättre och målet är att bli bäst 🙂 IMG_4400 IMG_2523IMG_2521IMG_2520IMG_4349 IMG_4324

Hoppas ni har en mysig söndag! Stor kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.