Filippa Rådin

Juldagen är bäst

God fortsättning på er fina ni!!Anjaochfilippa

Hoppas ni hade en underbar julafton vart ni än var! Jag har inte skrivit på några dagar nu, det har varit helt galet fullt upp. Som vanligt trodde både jag och Anja att vi hade allting under kontroll och sedan bara vändes allt upp och ner…

Frågan är hur många gånger vi ska göra samma misstag med att fel kalkylera tiden så att vi får sitta och slå in alla julklapparna sista kvällen… Herregud vad det tar tid att slå in alla presenter. I bästa av världar hade jag hunnit förbereda fina paketdekorationer som jag också i god tid innan lagt upp på bloggen för att inspirera er.
Det skär i mitt hjärta när jag ser min kära fru slå in paket, hon är talang i mycket men inte i att slå in julklappar! Ni som hänger med min blogg vet ju att hon är effektiv och i stil med effektiviteten blev också inslagningen hahaha. Fast jag ska erkänna att även jag med mina stora visioner inte lyckades slå in alla paket i den stil jag tänkt mig. Trots att jag älskar att pyssla och göra det där lilla extra men väntar man tills sista kvällen finns varken ork eller tid kvar.
I år har Maximilian börjat förstå att det kan finnas någonting inuti de där färglada paketen 🙂 och Elvis har gjort framsteg i att klara av att bara öppna en lucka per dag och inte hela kalendern den 1 december. Trots det har han frågat minst 5 ggr om dagen om de inte är dags att öppna en lucka till. Vi köpte en legokalender som han verkligen har älskat. Tur för oss föräldrar att Snow Chewbacca var i sista luckan, annars hade nog luften gått ur honom redan från start då Snow Chewbacca har varit det stora målet i årets kalender.

Ja vad har då hänt under dagarna då julefriden ska infinna sig!! Jag kan summera det med att vi som vanligt inser att juldagen är bäst!! Det är då den verkliga julfriden infinner sig.
Kl 22 kvällen innan Julafton insåg både jag och Anja att vi inte hunnit städa golven hur vi nu kunnat missa en sån sak! …Det kallas väl förträning hahaha., Vi upptäcker också att lådan från restaurangen vi köper en del julmat från är utan sill… Anja spurtar iväg till affären för att sedan slänga ihop 3 urgoda sillsorter. När jag ”bara” ska griljera skinka ser jag samma text som jag såg för 2 år sedan-Rimmad!! Herregud!! Inte igen!! Jag beställde ju färdigkokt!!
För Anja är verkligen julen viktig. Hon fick aldrig riktigt fira jul under sin karriär då hon tränade och hade tävlingar antingen rakt in i julskinkan eller var tvungen att packa för att åka iväg på juldagen. Den känslan sitter fortfarande kvar i henne, alla datum och perioder i hennes förra liv jämt och ständigt dygnet runt en jakt på att försöka vara bäst i världen. Så nu när hon äntligen har tid att njuta av allt julen har att erbjudan kanske inte panikstädning och matlagning är överst på hennes önskelista. Men det är helt galet häftigt att se hennes mentala styrka när hon bearbetar vårt misslyckande för att snabbt som tusan vända allting och bli strukturerad och hitta nytta mål och även vända humör och göra saker till en rolig grej. Tillslut skrattade vi åt alltihop.  För övrigt blev julskinkan och sillen otroligt goda!!julaftondiy_grankulordiy_grankulordiy_grankulor

Även om vi ibland kanske prioriterar fel och trots att vi vet att vi borde ha städat tidigare och inte åkt iväg på vissa grejer dagarna innan så älskar jag att vi gör det vi gör. Vi lever helt klart i nuet och det blir en hel del kaos men i allt det där så upplever vi massor med barnen och även Anja och jag har så mycket vi kan dela med varandra. Ok det kanske hade varit lite mer romantiskt att sitta med ett glas vin och bara rimmat på paketen sista kvällen men dit kanske vi aldrig kommer, vem vet, så varför tro att det skulle vara mer romantiskt än det vi har med varandra bland tejp, papper och en fru som effektivt slå in paket hahaha. Något jag med största säkerhet vet är att jag älskar att vara med min fru! Och allt som vi gör tillsammans är för mig det mest magiska.

Puss på er och ta hand om varandra! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag och min syster jobbar också bäst under ”stress” varför packa i tid när man kan göra det kvällen innan 🤔
  Något vi än idag typ 20 år senare fortfarande skrattar gott åt är ett roligt minne.
  Vi var väl 14 och 16 år gamla och hade ganska nya pojkvänner och skulle åka till badhuset med dom. Kvällen innan kommer vi på att vi måste ”banta” så vi ser fina ut i baddräkterna. Så vi tänker att dricka vatten är ju bra. Och när vi gör något så gör vi det ordentligt. Fick ju lite motsatt effekt kan jag ju tala om 😉
  Dagen efter åkte två väldigt uppsvällda brudar mot badhuset 😂😂😂😂
  Kram