Filippa Rådin

Orolig för dagen

Vilken dag! Kan inte säga att jag sovit så speciellt mycket i natt, vissa nätter är bara så, mitt huvud går inte att sätta på paus utan snurrar runt i rapid. Så jag var hyfsat orolig för dagen jag skulle vakna upp till. Men den har varit bra även fast jag varit så in i märgen trött. Anja tog Maximilians tidiga morgon och när jag kom ner till vardagsrummet var brasan tänd och hela familjen låg under filten och tittade ikapp julkalendern. Helt underbart! Julkalendern förresten, vilken sjukt bra kalender det var i år!!
Som vanligt kommer jag in mitt i filmer och serier och som vanligt börjar tårarna rinna. JA, jag vet att jag är superkänslig, på snudd till överkänslig. Man kan nästan tro att jag tar varje tillfälle som ges bara för att få gråta lite hahahaha. Anja tittade på mig och la som vanligt huvudet på sne och sa: MEN….nääääää och skrattade rått. Vad kunde jag göra??? Det är svårt att skoja bort ett rödgråtet fejs. Jo, till och med julkalendern fick en trött och överkänslig Filippa att börja gråta. Det var ju så förbaskat bra slut, känslosamt, vackert och så fint att det var omöjligt att inte börja gråta ! Håller ni inte med mig :)?! Man bara älskar Selma och alla andra.IMG_4864IMG_4929 IMG_4926 IMG_4924 IMG_4872 IMG_4932 IMG_4936 IMG_4940 IMG_4944

Efter frukosten tittade jag mig omkring i allt vårt kaos och oavslutade projekt och inser att vi trots allt börjar ha så himla mysigt. Vårt hem börjar mer och mer likna en stor lekplats där barnen hittar sina utrymmen till spontanlek mitt i hjärtat av allt annat som händer i huset. Jag älskar det och det får mig att känna att vi är på helt rätt linje när det gäller vårt hem. Jag vill att barnens lek ska vara det centrala och att vi ska få plats runt om kring. Att alla umgås sida vid sida i sina egna projekt :). Den insikten gav mig verkligen lust till att färdigställa i första hand köket där barnen och vi är absolut mest.

Tanken var egentligen att vi skulle åka iväg och köra slalom idag men allt drog ut på tiden och vi insåg att det skulle bli tight med tid när vi väl kommit fram. Barnen ville ut till sina kusiner i stället och åka skridskor så vi packade snabbt om bilen och istället för att sitta en timme i bil drog vi söder ut en kvart och landade på hos moster Frida med familj. Bästa tänkbara! Barnen leker så fint tillsammans och allt blir bara enkelt. Vad sysselsätter er med i mellandagarna? För oss känns det som att det här blev julen på skridskor för oss :). Vi har åkt skridskor typ varje dag. PC260663 PC260691PC260735PC260744PC260730PC260746PC260752PC260760PC260796PC260801PC260804PC260820

Ta hand om er! Stor kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Vi har inte kommit så långt än när det gäller julkalendern, men den verkar lovande och då min mamma +70 inte kunde prata i telefon när det var julkalender på TV lovar än bättre.
  Här gråter vi alla tre, jag och maken har fällt många tårar när bla din fru tagit sina segrar för att inte tala om sista OS hon åkte och stod på pallen efter att ha ramlat så vi fick hjärtstopp, kan inte fattar hur ni som står de som åker nära orkar. Men vår 04a ska bli världens bästa målvakt i handboll och har redan haft några hjärnskakningar, vid den senaste så satta jag som mamma och inte ledare och får egentligen inte gå in på plan, men vem hindrar en Handbollsmorsa, jag bara undrar. När jag kom fram låg 04an ner och innan gråten kom – mamma var ju där – utbrister hon ”Det blev inget mål!”(Vi brukar kalla det för den västerbottniska tjurskalligheten, hennes morfar är från Skellefteå)
  Vi grät när Norge vann EM i handboll och vi var på plats, alla filmer jag ser klassas som bra om tårarna runnit, men det kan vara av skratt, lyckliga slut eller en sorgsen frekvens mm mm och ja jag gråter när jag ser tex ”Frost”.
  Mellandagarna tillbringar jag som en sköldpadda på rygg i soffan pga en ryggskada, som ska opereras i februari om jag har tur, har väntat sen oktober och halkade i januari men fick bråka för att få hjälp. Idag åkte 04an med farmor och farfar till Farbror T och vår bäst bästaste Busschaufför för att se den lilla kattungen och min bättre hälft som varit i kontakt med Akademiska och jag åkte till akuten och tillbringade 8 timmar där för att Akademiska ansåg att om jag rasade i golvet när jag reste mig på Annandagen så måste man kolla sån. Speciellt som jag inte kan lyfta huvudet från kudden och absolut inte komma ur soffan utan hjälp. Tycker de är lite petiga, okej det har blivit en liten försämringen men det hade de ju sett oavsett när de öppnar och lagar mm i februari. – Nä det där med västerbottniska tjurskalligheten finns inte i mamman till 04an, den hoppade över mig 😂😂😂
  Vi tänker ha mellandagarna de som är kvar till att vara i nuet – min bättre hälft han jobbar tom torsdag, sen åker vi och byter vår bil som blir tre år mot en ny i Skövde och firar nyåret hos vänner i Falköping. Så nu laddar 04an för att vara världens bästa bästaste extrakusin och tänka ut pyssel mm som passar en som blir 2 år i februari. De brukar kunna ha snö, har funnits så den lilla kan åka pulka så det håller vi tummarna för och så är tanken att jag ska fixa riktig varm choklad med vispgrädde, vi pratar choklad utifrån bra kakao, socker, lite salt och ”röd mjölk”… Så våra mellandagarna är en transportsträcka till nyårshelgen som vi tjuvstartar på fredag med att hämta en sprillans ny bil.
  Önskar Karlstad låg närmare Skellefteå så vi kunde åka skidor på Vitberget och skridskor på tjärnen grilla korv mm ute och få ha vinter. Men jag har aldrig bott där uppe mitt hemma är nu Karlstad och så åker jag hem till Närke där jag har mamma och hennes bror med familj, en av mina bästa bäst bästaste vänner och min pappa med min elaka styvmoder(☠😜)
  Njut i nuet och sätt guldkant på varje dag och på eran sätt, samla guldkorn och ljusglimtar (så lever vi och det rekommenderas, men jag ser ju att ni gör det även om just du behöver komma ihåg att dra djupa andetag och vila (men vi har båda dragit högvinsten bland högvinster när det våra bättre hälft (att vi är deras vet vi ju om eller hur 😉) och att de jordar oss)
  Ta hand och dig och de dina!
  Troll-Kramar

 2. Ebba J

  Julkalendern var verkligen jättefin! Och vilken skön insikt mitt i allt kaos, att det börjar kännas som att bitarna faller på plats hemma hos er! Själv blir det lugnt i mellandagarna – jag passar på att vila vila vila! Kram på dig! God fortsättning ☺️