Filippa Rådin

Solskensdagar

Vissa dagar har mer solsken än andra. idag har det vart en riktgt solskensdag! Började med att åka ut till min bästa Eva på syateljen. Varje dag borde få börja kreativt för mig. Jag fick en energikick!! Anja tog barnen till backen i lådcykeln, Emmi behöver få in lite träning nu i mellandagarna och klubben befinner sig i Tärnaby på läger. Tur man har en bonusmamma som kan lite om skidåkning som kan ta en tur till backen och snabbt sätta en bana som Emmi kan träna i. Det blev lite körigt en stund då Elvis fått nya skidor i julklapp som han absolut inte kunde vänta med att åka på och vi skippat att packa med mina skidor. Vi tänkte väl att pojkarna mest skulle vilja åka pulka… så fel man kan ha, elvis vill helst av allt åka skidor med stora syster, hur kunde vi ens tro något annat :):):). Så eftersom att jag inte hade några skidor fick Anja kämpa med bana, Emmi och två andra klubbåkare plus Elvis som inte riktigt lärt sig hoppa av liften ordentligt ännu. Han är så nära att klara sig helt själv i backen men han är inte där riktigt än.
Han kommer bli så stolt den dagen Anja släpper taget och han känner att han klarar av allt själv.  Beundrar  Anja för henens förmåga att bara köra och lösa situationen. Hade jag inte varit där hade hon säkert tagit Maximilian på ryggen och fått det att funka ändå.  När Elvis tröttnat blev det min tut att köra pulkarace med honom. Älskar barnens oändliga energi, en kort paus och sen hopp och lek igen.

Emmi har verkligen utvecklats i hennes åkning och samspelet mellan Anja och henne verkar fungera i backen. När Anja coachar henne i alla andra sporter är hon mera en jobbig mamma som säger till och hon surnar snabbt 🙂 Men i backen funkar det verkligen så fint. Kanske för att Anja hatar att allt ska vara så uppstyrt och allvarligt. Hon vill nästan mer att skogsbanorna och små hoppen ska vara där man åker.  Idag försökte Emmi snurra så många varv som möjligt med skidorna på sig och då var Anja som gladast!  Hon säger att det är i leken de lär sig de viktigaste grejerna.  Så nu längtar vi ihjäl oss till mängder av snö här uppe så vi kan busa i det oändliga med alla barnen utomhus. Men tills dess är vi glada att ”Bräntis” har öppet (”Bräntis” = vår lilla backe mitt i stan )

Efter backen blev det sen lunch då vi inte tog med oss annat än lite frukt och mackor till backen. Som tur var hann vi precis laga färdigt maten innan en vår spisreparatör steg in genom dörren för att bytta ut halva spisen som har krånglat sedan länge.

Anja var nöjd över att hinna se lite från den alpina världscupen på tvn och lyssna på hennes pappa som kommenterade tävlingen idag. Om ni undrar hur det ser ut hemma när Anja tittar på tävlingarna så lever hon sig in lika mycket hemma som hon gör när hon kommenterar live i tv:)

Jag skulle egentligen åka till Eva och fortsätta med klänningarna men Eva ville hinna sy lite mer innan jag kom så jag stannade hemma. Vilket var som en jättebonus!! Lite som en afterski att bara hänga hemma i underställ och dricka en god kaffe. Elvis dagiskompis kom över och de leker så himla bra ihop. Visst är det en lycka när man har grannar man tycker om och barnen är ungefär i samma åldrar och de älskar att leka med varandra!! Vi har världens bästa grannar!! Vår ena granne kom som jultomte på julafton och de andra runt omkring oss engagerar sig och vi håller kolla på varandra. Älskar det!!

Så ikväll har jag varit ute på middag men mina och mitt ex bästa och mest älskade gamla vänner. Så underbart att ha tid att piffa mig i över en timme utan att stressa och ha lite vuxentid utanför huset. Med småbarn så blir det inte så ofta. Även om jag eller Anja kan vara hemma med barnen så är det inte många gånger man går ut.

Imorgon ska vi upp i backen igen. Emmi ska få prova på att åka med långa portar. Nu när hon är U12 så kommer hon att åka längre portar och enligt Anja är det en enorm utmaning. Käpprädslan ska besegras och det kommer göra ont när det hamnar utanför skydden man har.  Men lika jobbigt som det är lika spännande är det och när Anja sa att hon skulle sätta några långa käppar blev Emmi helt tyst som om hon nästan inte kunde tro att hon skulle få testa det . Så jag kan tänka mig att det kommer vara en spänd men förväntansfull tjej som vaknar imorgon. Nu när jag skriver det här slår det mig att det eventuellt kan bli lite sura miner…. om det inte går som Emmi vill. Bäst jag packar ordentligt med tröstfika i ryggsäcken!!

God natt och sov gott!! 🙂 F

IMG_4992 IMG_5014 IMG_5002 IMG_4999 IMG_4994IMG_4990

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Margaretha

    Kom på en idé….,du verkar gilla början av 1900tals mode,blev inspirerad igår när jag såg ”fröken frimans krig” på tv och tänkte även på ”downtown abbey” kläder är fantastiska! Där kan jag drömma mig bort totalt!