Filippa Rådin

Inlåsta i en husbil

Musiken dunkar glatt genom väggen! Vår ena hyresgäst har 30 års fest!! Härligt med fest, jag tycker man borde ha fler anledningar till att fira tillsammans med sina vänner. Tror nog vår 30 åring blev lite häpen när hon försiktigt meddelande oss om att hon skulle ha fest i helgen, det är nog inte många fastighetsägare som jublar över att höra om fest och hoppas de får trevligt och tänder marschaller så det blir fint vid entrén. Kanske är det för att vi själva just nu är så långt ifrån fest som man nästan kan komma..Förhoppningsvis förbi alla sjukdomar sitter vi nu  i soffan, slappar och dricker te.
Anja tog en bild på oss för hennes insta stoies och jag kan lätt konstatera att man blir inte snyggare än vad man gör sig hahahaha. men helt ärligt är det bara jag som gillar att vara lite ful ibland? Skillnaden mot när man lägger yttepytte mer tid på att fixa sig blir betydligt mer effektfull :).

Vi kommer in på alternativa bilar….Anja har länge pratat om olika bilar hon vill ha. När vi renoverade tjatade hon om en pick up.  Jag vägrade, kanske lite dum när jag tänker efter, istället för att slänga på allt där bak på flaket var jag tvungen att köra med släp. Förmodligen mycket lättare att köra pick up. Men ännu en pryl….jag orkar bara inte! Nu är hon inne på en husbil/ minivan, vad som helst som är större och som är lätt att packa allt vi har med oss + barnen.

Jag kan till viss del se charmen i att ha en husbil och är nog inte lika emot det som jag varit. Enkelheten och friheten lockar mig trots allt.. Däremot älskar jag våran nya bil E-tron men om nu Emmi har tänkt tävla en massa alpint varje vinter så ser ju en husbil så nice ut! Och sen kan man lätt ta med hela familjen utan att bli allt för begränsad när det gäller dom andra två. Vad tror ni?
Vad har ni för erfarenhet av husbil/minivan?

Men trots viss förtjusning känner jag inte riktigt att Camping är min grej!! Eller vad säger ni? Den senaste gången jag var på en camping fick jag panik av att bo nära okända människor, utöver det var vissa väldigt nyfikna på min kära fru… Lite för närgångna, så pass att jag blev orolig över hur allt skulle sluta. Tillslut satt vi tysta i våra kompisars nedsläckta jättehusbil med gardinerna fördragna och folk som stod utanför och bankade på dörren för att dom ville träffa Anja och ha hennes autograf. Det var bland det sjukaste jag varit med om. Det var så oväntat, våra kompisar var på konsert i närheten och vi skulle komma efter och fixa färdigt inför middag tills dom kom tillbaka. Det blev inte mycket till fix som ni förstår…haha shit vilken befrielse när dom kom tillbaka men den kvällen gick vi inte många meter utanför ”vårt” område.

Dela gärna med er av era erfarenheter 🙂

Vår photo session spårade ur men så kan det bli hemma hos två  trötta Rådin/Pärson.IMG_5685IMG_5696IMG_5700IMG_5702IMG_5704IMG_5706IMG_5708IMG_5709 Som sagt man gör sig inte snyggare än vad man är 🙂
Hoppas ni haft en underbar dag, imorgon är det söndag och fortfarande helg :).Puss på er F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Ni kan ju alltid fricampa så får ni vara ifred 🙂 Vi har stuga på Skalet i Vemdalen men friheten lockar så det kanske blir husbil framöver, vem vet. Ha det gott:-)

 2. J

  Skulle absolut inte råda er till en minivan. Så som ni bor o tänkt använda den ska absolut ha en bil anpassad för den svenska vintern gällande värme, vatten o isolering. Dvs ni ska ha en bil vattenburen värme o förslagsvis även vattenburen golvvärme om ni tänker er o bo utanför campingar dvs utan el… med dusch i bilen slipper ni autografjakten i servicehuset;-)

 3. Rantamor

  Vi älskar bobilslivet jag och Rantafar, men så är vi ju inga kändisar, ingaen bankar på dörren och vill ha autograf.
  Konstigt !!
  Vi gillar ju inte campingar, utan fricampar mest i naturen, i fjällen och i det så vackra Nordnorge.
  Vi är ju natur och fiske människor.
  Så jag kan rekommendera bobil, men vi hade ju ingen när barnen var små så ingen erfarenhet där.
  Barnbarnen har vi ibland med oss på kortare resor, och det funkar. Men lite mera kaos….hahaha

  Hoppas att ni piggar på er i familjen.

 4. Sandra

  Hej
  Men vilka fantastiska hyresvärdar ni är. Förstår att 30 åring blev lite paff och säkert glad över ert välkomnade till hennes fest 🎉😊
  Skönt att ni verkar mår bättre nu.
  Angående det med camping och husbil. Jag vet att vi hade husvagn när jag var liten och campade men jag är verkligen idag ingen camping människa. Har nog blivit lite bekväm för det 😉
  Annars är ju en husbil en bra idé när ni ska iväg på tävlingar. Men förstår att det kan bli påfrestande för er att bo nära andra människor på campingen. Speciellt om dom inte låter er vara ifred. Själv skulle jag inte komma på tanken att banka på andras husbilar för att få en autograf (även om man vill). Man få ju ta hänsyn och respektera tycker jag.
  Hoppas ni kommer fram till rätt beslut, om vad som passar er bäst.
  Önskar er en fin söndag 💐
  Ni är så fina på bilderna 😊💕💕
  Kram Sandra

 5. Camilla

  Jag och min familj har länge drömt om en husbil. Dock finns det en anledning till att vi inte har skaffat en sådan, den bristande säkerheten. Det finns nästan inga säkerhetstester, krocktester etc. gjorda på den typen av bilar (förutom kanske nåt enstaka test, som ett där man körde ca 30 km/h och konstaterade att det gick rätt bra fast man krockade… men det säger ju inte så mycket….). Man kan ju inte skydda sig mot allt här i livet, men jag skulle ha ångest om jag placerade mina barn bak i en husbil när jag vet detta. Däremot har vi haft tre olika husvagnar och uppskattat det livet, Inte att stå på en campingplats, men att fricampa med naturen utanför dörren. Fast vi har stått på campingplats också, bland annat de senaste två vintrarna vilket möjliggjorde att vi kunde åka skidor varje lov och nästan varje helg, Det är mysigt att bo i husvagn, och det gick bra att få plats även vintertid tack vare att vi även hade en förstuga. Nu har vi dock sålt husvagnen och flyttat till fjälls istället. Men skulle kunna tänka oss en liten husvagn igen, för helgutflykter till andra fjäll i närheten. Men det kanske får bli tält nu.

 6. Helena

  Jag har oxå varit inne väldigt länge på att jag vill skaffa husbil. Praktiskt att man har allt med sig i ett paket liksom. Googlade massor och lade sedan husbilfunderingarna på hyllan. Visade sig att det knappt gick att montera två bakåtvända bilbarnstolar i en sådan. Sedan räcker det att googla på husbil krock. Nä en sådan ville jag inte sätta mina barn i. Hoppas ni hittar en lösning som fungerar för er och era värderingar.

 7. Margaretha

  Gokväll! Jag har en husvagn för att hälsa på släkt och vänner,vägrar campingar men helt underbart att kunna stanna vart man vill och sova över när ungarna är skitless! Så ja det finns mycket positivt med husbil/vagn! Bra kort på ert helt vanliga liv en lördagkväll,ser ut som hos oss! Kram och fortsatt trevlig helg!

 8. Pernilla Reinholdsson

  😊😊
  När man känner igen sig. Det tog 10 år för min man att få igenom husbil. Han fick köpa den själv. Det gick några år och jag har förstått tjusningen. Nu i en större husbil med det vi vill ha. Dock så avtackar jag mig campingar. Inte alls trevligt. //P