Filippa Rådin

Q&A Filippa och Anja

anjaochfilippaHar lovat lite frågor och svar ifrån mig och Anja. Vi skulle förra veckan ta en lunchdate och skriva det här inlägget. Kräksjukan kom i vägen och sen dess har det varit fullt upp med allt vad livet innebär. Nu sitter vi äntligen vid köksbordet med alla barnen på förskolan och skolan. Friska och krya och förhoppningsvis så är vi förbi alla sjukdomar ett tag!!

Det slår mig att vi måste hitta en grym lösning på jobb/vabbdagar. Det är så lätt att det blir pannkaka av alltihop, varken jobbet eller barnen får den uppmärksamhet som krävs. Jag vill kunna finnas maximalt för banen när de är sjuka lika mycket som vissa saker i jobbet inte kan vänta. Både jag och Anja måste hitta en bra lösning. Det är lite svårt då vi har kontoret just nu på köksbordet på dagarna och vi sköter det mesta av vårt jobb hemifrån. Vi har egentligen sagt vi ska skaffa ett kontor men det är ju så skönt att vara hemma, då har man allt på samma ställe. och vi kan vara maximalt flexibla med våra barn.IMG_5732IMG_5721

Nu sover äntligen barnen, all mat Anja handlade tidigare är inpackad och den ska vara och hon är även tillbaka ifrån sin träning. Vi har te i våra muggar och lite kvällsfika på ingång. Det här frågeinlägget känns som att det varit den största bebisen att föda!!! Men here we go!!

Håller ni nyårslöftena än?

A- Nej för jag gjorde inget nyårslöfte! Sjukt tråkigt men jag har aldrig gjort det tidigare heller. I min tidigare karriär var nyårsafton inget som firades stort. Sova tidigt , träna nästa dag.

F- Vad hade jag för några?? Måste kolla hahaha!! Nej har inte riktigt kommit igång med mina nyårsmål som jag kallar dom. Ska börja imorgon hehe.

Hur ofta tränar ni? 

F- I min tanke så tränar jag ofta men i verkligheten så är det ingenting just nu. Men jag tror mer på vardaglig rörelse, jag går oftare dit jag ska än att ta bilen numera. Men har under perioder tränat varje dag med Anja så dit ska jag snart.

A- Jag tränar gärna varje dag. Men uppskattar det till kanske 5 dagar i veckan fast det händer att jag inte tränar på en hel vecka men då skickar Filippa ut mig i skogen för hon vet jag blir en surskit när jag inte rör på mig. Den enda regel jag har är att det inte får gå mer än 3 dagar vila sen måste jag ut.

Vad tränar ni mest?

F-Helst springer jag i skogen med Anja. När jag är själv dör jag nästan av tristess när jag springer så då vill jag helst gå på ett pass, typ indoor walking eller vattengympa. Men nu när jag tänker efter skulle jag vilja börja med boxning. Någon som vet ett bra ställe i Umeå?

A- Blir nervös när FIlippa vill börja boxas…  Jag åker helst längdskidor i naturen eller springer intervaller med Filippa.( F- tur du sa att du sa mig!)  Så länge jag är utomhus och tränar är jag som gladastimg_3875.jpg

Vem är latast?

A- Beror helt på i vad vi är lat i. Träning då vinner Filippa lathetstävlingen. Men i det vanliga livet tror jag det är 50/50 i lathet. Vi byter av varandra, jag hatar kontorsjobb så där hittar jag alla ursäkter men ska det göras något praktiskt då är jag på topp!! Jag är iallafall latast när det gäller att gå ut med soporna. Det gör jag aldrig haha!

F- Nä!! För gå ut med soporna gör jag jämnt din odåga!!! Jag tycker egentligen aldrig att jag är lat. Ok förutom att komma igång med träningen, men när jag väl är igång så är jag en pigg liten iller.

Vem är mest romantisk?

F- Jag är bäst på att duka mysigt och göra fint till middagar, göra små saker som en chokladbit till kaffet med en puss.

A- Vardagsromantiken flödar i vårt hem. Vi gör små saker för varandra ofta, så som att komma med te när man inte bett om det eller överraskat med nybäddad säng. Typ små grejer. Men när det gäller större gester då har jag i det förflutna varit champion!! Ödmjuk som jag är så är jag kanske inte champion just nu men ganska grym på romantik ändå.

Vilken är din frus roligaste egenhet?

A-Att hon är så sjukt dålig förlorare. Går att reta gallfeber på henne när det ska tävlas haha. Så gulligt och även roligt!

F– Anja har så många, men jag tror det är att hon utan att tveka tror att hon är MASTER på allt!!

Vad är ditt bästa minne tillsammans med din fru?

F- Anja körde med mig i sin cab längs vattnet i Monaco och stannade på en strand där vi sedan hade picknick under en stjärnklar himmel och lyssnade på Sting som hade live-konsert

A-När vi bodde i en stuga på fjället utan el eller vatten. Vi hade ingen klocka och på kvällen åkte vi längd med månen som vår lampa. Kom in i stugan , tände en brasa , låg i timmar i soffan, lyssnade på tystnaden och varandras andetag och pratade strunt:)

Vad är i dina drömmar just nu?

F- En sol, en strand, massor av tid med min familj

A- Att vinna det där jävla Let´s dance ! Haha nej men just nu har vi samma dröm. Jag drömmer om egen tid med familje i månader på något varmt ställe.bada

Puss och god natt på er! A & F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angela

    Filippa, kör hårt med boxning! Det är super roligt 🙂 min fru boxades mycket förr och körde igång mig på det för några år sedan hemma med säck och allt. rekommendera det stort :)kram