Filippa Rådin

Från paradis till Let´s Dance

tärnaby_hemavan Så är det dags att åka ifrån paradiset in i Let´s dance på riktigt eller kanske inte helt på riktigt ändå. Vi dröjer oss kvar och mellanlandar en vecka hemma i Umeå. Calle kommer upp i morgon för att dansträna Anja i veckan på hemmaplan. Vi har trots allt haft tur att det gått att lösa den mesta av införträningen på hemmaplan och att Calle kunnat vara uppe hos oss.
Men den här trippen upp till fjällen var den sista på väldigt, väldigt länge och med tanke på att vi var i Sälen förra helgen och i Tärnaby nu borde vi väl vara fulladdade med kraft och energi för att klara av utmaningarna kring Lets Dance :)?. Det är det jag hoppas iallafall.tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan

Vilka dagar vi fått här uppe och så underbart att vi kunde ta oss upp redan på torsdag em så tt vi fick hela fredagen orörd uppe i stugan från tidig morgon till kväll innan helgens tävlingar drog igång på lördagen. Tid till att åka maximialt med skoter och vara ute i snön med barnen, tid till att kvalitets umgås med varandra som familj. Helgen har verkligen varit en boost för hjärtat och kärleken till min familj. Se våra barn utmana sig själva och bli imponerad på nytt av min kärlek.tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan tärnaby_hemavan

När jag sitter och skriver det här myser jag över dagen och vilken tur jag har att jag aldrig behöver vara orolig över att inte ha saker som jag kan bli imponerad över när det gäller min fru. Älskar, älskar, älskar att se henne i backen. Hennes åkning, kunskap och hennes totala självsäkerhet, hon gör mig knäsvag! Men jag måste ändå säga att jag formligen exploderar i kärlek över när hon guidar vår dotter inför tävlingar.
Jag är Emmis biologiska mamma men helt ärligt jag är inte vatten värd om man ser till den tilltro och relation dom där två har i backen. Anja är allt för Emmi under tävling och träning och jag förstår henne. Anja är tryggheten själv mot henne och hon ger Emmi en fin balans av både riktlinjer och ömhet. Hon låter Emmis självkänsla växa sig stark, starkare än vad någon annan tränare skulle kommit i närheten av.  Jag önskar att alla barn och ungdomar som utövar olika sporter fick ha en Anja som tränare :).tärnaby_hemavantärnaby_hemavan

Emmi då?, Hon har varit världens kämpe i helgen med en minst sagt tumultartad tävlingsstart. Hon kraschade otroligt nog tregånger under lördagens första åk var av en blev en rejäl volt. Efter den starten har vi fått jobba hårt med självförtroendet. Som att det inte räckte med att hon redan hade stora förväntingar på sig själv och såg framemot att göra bra ifrån sig i sin bonusmammas backe.( Anja backen i Tärnaby)
Emmis utvecklingskurva har pekat rakt upp den senaste tiden och träningen har gått som på räls och då är det ju klart att man också vill prestera på topp när det väl gäller. Helgen avslutade hon med att ta sig samman, vända sig själv och leverera ett fantastiskt andra åk. Det i sin tur gör att hon nu kan åka hem med oss och se fram emot Ingemartroffen 21-23 april, tävlingar i samma backe men med helt nya förutsättningar :). Idrotten är fantastisk :)!!

Ta hand om er och njut av att det fortfarande är söndag! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Så underbart att ni tankat energi och kärlek i helgen. Vilken duktig dotter ni har 👏🏽⭐️
  Ni är säkert båda två fantastiska föräldrar som stöttar era barn i olika lägen.
  Så skönt att det gått lösa med Lets Dance träningarna. Det börjar närmar sig ju 😊😍
  Önskar er en fin vecka
  Kram kram 💕🌷💕🌷

 2. Kicki Westrin

  Underbart att ha ett ställe där man kan släppa allt för ett tag och bara få vara….
  Vilken modig tjej ni har som vågade ta sig samman efter den luftfärden (såg den på Anjas instagram). Heja Emmi och Stort Lycka Till i Let’s Dance, Anja.

 3. Helena B

  God afton!
  Det är så underbart att läsa om er, och jag är riktigt imponerad av ert tempo. Jag hade aldrig orkat! Hur och när återhämtar ni er och hämtar ny energi?
  Fantastiskt duktig Emmi är, och hon verkar ha både den mentala delen och övriga förutsättningar att lyckas. Men kan det inte vara även negativt att ha en av världens bästa alpina åkare så nära? Dels attityden hos andra föräldrar på tävlingar och tron utifrån att Emmi är den självklara vinnaren? Jag hoppas du tolkar min fråga rätt, den är inte negativ på något sätt. Det kan vara svårt att få fram i text.
  Och lycka till, till Anja i Let’s Dance!

  Ha en fortsatt skön söndagskväll!

  Kram från Stenungsund