Min hjärna behöver micropauser, vad behöver du? – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Min hjärna behöver micropauser, vad behöver du?

Som ni vet tar Anja och jag för oss av vad livet erbjuder och lever varje sekund till fullo. Jag älskar det! Annars skulle vi inte leva som vi lever. Vi har alla valmöjligheten att göra förändringar i vårt egna liv om än att det ibland kan vara en stor utmaning när erbjudandena är retsamt lockande. Du har alltid möjligheten att göra små förändringar för att förbättra för dig själv. Och då inte menat att man alltid behöver förändra hela sitt liv för att uppnå sitt mål. Bara tanken av att MÅSTA göra en förändring kan verka skrämmande. Hur mycket måste jag offra? tro det eller ej men Anja och jag tackar nej till 98% av alla erbjudanden för att det inte funkar för vår familj och våra barn och ändå är vårt liv periodvis i turbo.

Hur klarar man av trycket och stressen som bli när man lever mitt i livets villervalla? En tydlig plan för sig själv behöver man även fast man inte heter Anja Pärson eller Filippa Rådin.. Min plan just nu för att klara trycket är att jag måste ge mig själv förutsättningar till återhämtning. Det är vad jag jobbar med mellan passen av allt just nu. Ge mig själv andningshål.

Hur gör du för att ge dig själv återhämtning? Jag ger mig själv och min hjärna micropauser. För mig innebär det inte någon större uppoffring utan det handlar mer om att ladda om, ge sig själv paus. Micropauser är att promenera ner till stan i solen istället för att ta bilen, “nolla” under promenaden och släppa allt som har med jobb att göra eller att sätta mig en stund för mig själv med hörlurar och lyssna på musik som jag gillar bara för att ge min hjärna paus. Det funkar bra. Vad gör du? Finns det något som du gör som skulle oss andra 🙂 tipsa gärna om hur du laddar om för att orka med stor påfresning på jobbet.

Ta hand om er! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gillan

  Min återhämtning är gymmet och promenader. Vad som än sitter i huvudet och gnager när jag går in på gymmet så är det borta när jag kliver ut.

 2. Sandra

  Hej fina 💕
  Återhämtning är superviktigt för att man ska orkar. Jag har själv levt i många år utan återhämtning och det gick åt pip svängen tillslut så nu priotera jag återhämtning även om det ibland tar emot för man vill så gärna göra allt och lite till 😉 När jag kommer hem från jobbet äter jag sen sätter jag mig i soffan och vila, ja ibland lägger jag mig ner med 😉 Jag lyssna gärna på musik, nån bra podd, måla i mindfullness bok, tittar på tv eller gå en promenad, Återhämtning för mig är olika beroende på dagsformen. Så ena dagen kan återhämtning vara att bara lägga sig på soffan och blundar en stund andra dagar så kan jag ta en promenad. Man få hitta sitt sätt, vad som passar än bäst. Inget är rätt eller fel 😊
  Det jag brukar undvika när jag inte är på topp eller ska återhämtar mig är sociala medier som Facebook och instagram. Det suger så mycket energi ur mig. Det få mig att känna mig värdelös och jag nervärdera mitt liv. Men att gå in och t ex läsa din blogg det ger energi 😍
  Hoppas du hittar det som är bäst för dig. Jättebra att du tänker på det med återhämtning.
  Man måste ju ta hand om sig själv först om man ska kunna hjälpa andra. Tänker ofta på det dom säger när man ska flyga, -“ta på dig masken själv först, hjälp sedan ditt barn”. Fast Gud så svårt det skulle vara att inte hjälpa nåt barn först. Hoppas man aldrig hamnar i den situationen uppe i luften. Men man kan ha med det i tanke här nere på marken.
  Hoppas Anja krya på sig nu tills på fredag. Se fram emot programmet.
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 💕

 3. Josefin

  I trötthet och stress i höstas så sappade jag in programmet “I huvudet på Gunde Svan” och fick SÅ mycket energi av att se avsnittet med Anja. Det väckte en kämparglöd mot tröttheten inom mig. Tacka henne för det. Det var i denna veva jag började följa din blogg som är suverän. Du sätter ord på tillvaron för oss mammor mitt i livet. Att följa din blogg är i sig en mikropaus för hjärnan :-). Andra saker jag gör:
  * En paus med bra musik i lurarna (och kanske en snus) och laddar om innan jag går hem från jobbet
  * Vänder blicken mot solen. Våren kommer till Göteborg
  * Sjunker ner i soffan efter hämtning och spelar mobilspel tillsammans med barnen innan middag och aktiviteter drar igång.
  * Klasssika tips men en kort joggingrunda och djupandning ger mig massor av energi
  Ha en fin dag KRAM

 4. Jeanette

  Nu när det är lite halt hoppar jag av bussen i stan och går över Göta Älv bron till jobbet perfekt med 30 min vardera väg för att ladda upp inför jobb och sen ladda ur efter jobb.
  Den stunden är bara min! Och snart kan man cykla varje dag, underbart! Lyssna på podd, få frisk luft och lite tanketid😃Kram 💕