Lägesrapport för min krigarkvinna – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Lägesrapport för min krigarkvinna

Alltså jag är uppriktigt sagt orolig för mig krigarkvinna. Hon är en killer som aldrig viker ner sig, hon har kraschat hårt och många gånger, legat i nätet som en fisk. Vi snackar om hon som i OS Vancouver 2010 gjorde en ofrivillig luftfärd på 60 meter en resa som kunde kostat henne livet. Men inte Anja! Dagen efter står hon på start igen med ett ben som hon inte kunde stödja på, utan kontroll och känsel i sitt vänsterben kör hon samma störtlopp om igen. Jag satt på första parkett nere i målområdet. Tankar strömmade igenom mitt huvud , tankar som jag inte ville ha där. Jag var livrädd ärligt talat och jag ville att allt skulle vara över med ett lyckligt slut.

Lyckan och lättnaden när Anja vara nere igen, oskadd, var brutal. Känslorna vibrerade utan på min kropp och i samma sekund var jag en av världens lyckligaste människor. När hon en stund senare korsar mållinjen för andra gången och det står klart att hon gjort det omöjliga med att ta en OS medalj trots sin kraschade kropp. Hon är brutal min fru!! Och jag är så lycklig över att jag har fått förmånen att följa och beundra henne många gånger om på nära håll. Att jag nästan kunnat ta på hennes mentala styrka! Säga vad man vill men det finns få i hennes kaliber.

Och nu då?! Jag vill inte  och det går inte att på något sätt jämföra det med en våldsam krasch. Men nu är det Let’s Dance. Anja har bihåleinflammation, öroninflammation, begynnande lunginflammation, yrsel och illamående!! Hur är det möjligt att hon fått allt på samma gång??! Som hon har mått i veckan var det länge sedan jag såg henne och jag har varit utom mig av oro och var det skulle ta henne. Av förklarliga skäl ordinerade inte direkt läkaren träning som medicin. Så Anja och Calle har fått hittat alternativa lösningar under veckan. Calle har varit hemma hos oss i Umeå och dansat hennes steg framför henne. Spelat in video på hennes dans så att hon kan titta och memorera.
Idag flög hon ner tidigare än mig för att med svaga ben träna koreografin på riktigt…. det går som sagt inte att jämföra med något tidigare i hennes karriär men det finns en sak gemensamt. Envisheten och övertygelsen !! Hennes inställning är att stå i direktsändning imorgon. Hon imponerar igen och jag blir totalt golvad av hennes mentala inställning!! Hon är kvinnan mitt i livet som jag älskar över allt annat! Med henne vid min sida kan jag lova er att livet aldrig blir tråkigt och stilla stående.

Älskar dig min till månen och tillbaka min Krigarkvinna❤! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  Vilken underbar kärleksförklaring!💕
  Anja blir en bättre version av sig själv helt enkelt för att ni två kompletterar varann!
  Kram Jeanette

 2. Sandra

  Men oj att hon var så dålig, stackare ❤️ självklart vill jag se henne på dans golvet på fredag. Men hennes hälsa är viktigast. Så hur hon än gör få hon min röst 💕
  Styrke kramar till er alla. Extra krya kram till Anja.
  Kram Sandra 💕

 3. Therese

  Otroligt imponerande kvinna.
  Och att läsa hur ni kallar varandra för krigarkvinna är så vackert.
  Mitt mål i livet nu är att någon gång träffa någon som kallar mig för krigarkvinna.
  Många kvinnor som krigar på många olika sätt men inte får någon cred för det. // Therese

 4. Ewa Berggren

  Kommer oxå ihåg Anjas vådliga lufttur med fasa. Att hon stod på startlinjen dagen efter är enastående 😊 Att hon är en vinnarskalle vet väl dom flesta, men jag hoppas hon tänker på hälsan i första hand❤❤ dansar hon på fredag håller vi naturligtvis alla tummar och tår! Styrke kram till er båda kämpar ❤❤❤