När man helt plötsligt får en massa tid! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

När man helt plötsligt får en massa tid!

tekniska_museettekniska_museet tekniska_museet

Igår var vi hellediga från allt vad allt heter. Vet inte om ni känner igen er men när man helt plötsligt en helg får en massa tid mitt i ett liv i rapid kan det nästa bli på gränsen till ångestladdat. Om ni förstår vad jag menar…? Känslan att man vill maxa och att allt ska bli perfekt är i princip oundviklig. Vi ville verkligen ha en toppendag både för oss som familj men speciellt för barnen en “bästa dagen på länge” dag. Måste ändå säga att jag tycker att vi lyckades trots lite prestationsångest :). Med det menar jag inte att vi lyckades i allt men i mycket. Tillsammans fick vi en super mysig dag med Anjas mamma, syster och barnens kusin Victor. Promenad på djurgården, lunch på etnografiska och upptäckarlek på tekniska museet.

Pratar ofta med Anja om hur vi utan att blinka slår ner på oss själva…
Eller om sanningen ska fram, Anja pratar med mig om att jag fokuserar på fel saker. Jag ser lätt till allt som gått snett istället för att lyfta mig själv och fokusera på allt som varit bra. När jag tänker efter är det ofta betydligt mer som varit just bra än tvärt om. Ändå har jag svårt att ge mig kredd och helt igenom njuta av mina bra prestationer. Vi är nog många som har mycket att lära av fru Pärson :). Tänk så mycket bättre vi skulle må om vi tillåter oss själva att boosta oss i stället för det motsatta. Så med Anja som coach övar jag som tusan på att fokusera på det jag faktiskt gjort bra, allt som varit mindre lyckat försöker jag mer eller mindre släppa. Men det är sååå svårt och jag halkar lätt som en plätt in mitt invanda “tråkmönster” och Anja få påminna mig hela tiden om vad det var jag egentligen skulle göra.vasaparken

Idag, söndag, åkte Anja tidigt iväg till dansträning med Calle, se den nya koreografin och höra veckans låt. Jag och barnen gick över till min bonussyster med familj som bara bor ett kvarter här ifrån. Lyx! Det är en av dom mest positiva sakerna med att vi kommer att vara mycket här nere i och med Let´s Dance, att vi kommer kunna hänga mycket mer med våra vänner. När Anja var tillbaka var tanken att vi skulle iväg och göra en massa ärenden men vi drog i handbromsen istället. Gick hem, åt lunch och drog till Vasaparken för att leka med barnen istället för att dra runt dom på en massa “måsten”. Bästa prioriteringen! Det andra får vänta till sen någon gång. Men att ta tillvara på tiden tillsammans med våra små guldklimpar kan inte vänta.vasaparkenvasaparken vasaparken vasaparken vasaparken vasaparken vasaparken vasaparken

Hoppas att ni haft en bra helg. Stor kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Go kväll fina F
  Tack, helgen har varit bra, fullt upp så den gick fort. Ny vecka och nya tag och utmaningar.
  Ni är verkligen fantastiska föräldrar. Så härligt att se bilder från helgens lek med barnen.
  Visst är det lätt att slå ner på sig själv, undrar varför det är så?Så dumt att man gör det, man måste ger sig själv mer positiv feedback och vara snäll mot sig själv. Jag jobbar mycket med det och har blivit bättre på det men har lång väg kvar. Men livet är ju en utmaning så varför skulle det vara enkelt och lött?! Fast man hade önskat det såklart 😊
  Hoppas Anja är piggare nu, så hon orkar med träningen och dansen på fredag.
  Ska på begravning på fredag em så kan bli extra gott att titta på lets dance på kvällen, om man inte är helt slut. Kan behöver lite “feelgood” efter det.

  Må så gott
  Kram Sandra 💕

  1. filipparadin
   filipparadin

   Ja varför ska det vara så svårt att vara snäll mot sig själv det är den ständiga frågan man ställer till sig själv :)?! men så fint skrivet om att hela livet är en stor utmaning. Så självklart. Har inte tänkt på det så i skrift förut. Då får allt en helt ny dimension, tack för det :)! Hoppas fredagen inte blir alltför tung för dig. Vi ses i rutan :). Kram F

   1. SandraE

    Tack snälla du 🙏🏾💕
    Kram
    Ps. Ser att vi är två som heter Sandra som kommentera här 🙂 lägger till E efter mitt namn 😊

   2. Sandra

    Tack snälla du 🙏🏾💕
    Kram
    Ps. Ser att vi är två som heter Sandra som kommentera här 🙂 lägger till E efter mitt namn nästa gång 😊

 2. Rantamor

  Barnen är det viktigaste vi har, så är det bara, och tiden vi har med dom är bara så begränsad.
  Det är som att vakna en dag när dom står på tröskeln och säger ; hej då mamma nu flyttar jag, kommer i helgen …om jag hinner.
  Men då gäller det att barnen har fått en trygg och säker uppväxt med mycket godsaker i sin ryggsäck.
  Och misstag i livet ska dom få göra helt själva, inte ärva våra…

  Ha det gott nere i storstan,här uppe i norr skiner solen idag med…lite iallafall.
  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Angela

  Alltid lika roligt att läsa din blogg 🙂
  jag känner igen mig precis i dig Filippa:) det är konstigt att man inte kan fokusera på det positiva, men man är väl sån som person bara.
  Jag har svårt att ta emot beröm och ta åt mig det, har du det med?
  Min fru är som Anja och jag får mig en pik då och då att jag är lite “gnällig”.
  Har taggat er på instagram (hondaanne) på en bild då ni inspirera så fint med caparol och man få mycket nya tips:)
  Stor kram

 4. Jeanette

  Jag blir så glad när jag läser att ni tar vara på stunderna med kidsen, tiden rusar och snart är de stora! Jag älskade också den tid där ni nu är med era barn. Nu är de 23&25 och jag är såå glad att jag oftast tog vara på stunden.
  Min äldre granne påminde mig och sa “städa inte dig igenom barnens barndom, lek med dem i stället” och det tänkte jag på ofta ofta!
  Och vi kan vara glada för våra fruar som påminner om det som viktigt!
  Jag måste bara säga att wow vad Anja dansade, jag fick tårar i ögonen och tänkte att det måste gjort såå ont i bihålorna när hon snurrade runt. Vilken fru du har!😃