Jag knyter nĂ€ven👊!ï»ż – Filippa RĂ„din
filipparadin

Filippa RĂ„din

Jag knyter nĂ€ven👊!ï»ż

img_3187.jpgIbland knyter man nĂ€ven och tĂ€nker kom an bara!! IgĂ„r var det en lĂ„ng dag med en planering som inte gĂ„r ihop. Jag och Anja har under flera dygn försökt pussla och tĂ€nka ut exakt allt kring de veckor som Ă€r kvar pĂ„ Let’s Dance. Det blir lĂ€tt vĂ€ldigt komplicerat dĂ„ det Ă€r lov för barn som gĂ„r i skola, varannan vecka veckor, tĂ€vlingar i skidĂ„kning och andra mĂ„sten. Vi vrider och vĂ€nder och dubbelkollar. Och nĂ€r vi trodde vi var i hamn sĂ„ Ă€r det nĂ„gon eller nĂ„got som stjĂ€lper allt. Men tillslut sĂ„ kĂ€nns det som de flesta sakerna verkar falla pĂ„ plats. Och nĂ€r vi stĂ€nger kalendern och har allt klart kĂ€nns det alltid som jag vill knyta nĂ€ven och ropa kom an nu bara!! Jag vet inte vad det Ă€r men man blir liksom lite taggad och vill ta ut alla aggressioner som man haft i processen pĂ„ nĂ„got. Hade jag tagit pĂ„ mig gympaskorna sĂ„ hade jag nog sprungit en mil med grym musik (i mina drömmar ser det sĂ„ jĂ€kla hĂ€rligt och lĂ€tt ut)

IMG_4400Att vara hemma i UmeĂ„ just nu Ă€r som balsam för sjĂ€len. Ungarna springer som galningar runt runt och rycker i alla leksaker dom saknat. Maximilian sov nĂ€stan hela natten!! 😳😳 Ă€lskar vĂ„rt liv hĂ€r i UmeĂ„. Och med det kommer Ă„ngesten över att i vĂ„r planering sĂ„ Ă€r vi i Stockholm i stort sett hela tiden fram tills finalen i Let’s Dance i maj. Det kĂ€nns skitjobbigt att inte kunna vara hemma i UmeĂ„ under vĂ„ren. Missa allt som har med den hĂ€rliga vĂ„ren att göra. Skare i snön, grilla korv vid havet och kunna gĂ„ lĂ„nga promenader i en vĂ„rsol som vĂ€rmer vid iskanten vid havet. Anja har börjat hata instagram dĂ„ alla hennes kompisar Ă„ker skidor i vacker miljö och njuter av allt vad vĂ„ren ger. Det mĂ€rks hur mycket hon saknar skidĂ„kningen en gĂ„ng som denna dĂ„ det inte finns en enda dags utrymme för henne att knĂ€ppa pĂ„ sig skidorna. Ja ja jag vet att hon var i vĂ€g med Emmi pĂ„ tĂ€vling i mĂ„ndags men det Ă€r inte i nĂ€rheten av friheten och kĂ€nslan som egen kvalitetsĂ„kninig ger henne. NĂ€sta Ă„r fĂ„r vi ta ledigt hela vĂ„ren och ta igen all förlorad tid.

Ok det finns en del fördelar ocksÄ med att vi nu snart flyttar ner helt till Stockholm för en lÄng period. Vi slipper det grÄa slasket hemma, i Stockholm har snön försvunnit sedan lÀnge. Vi kan upptÀcka nya stÀllen med barnen och umgÄs med alla vÄra vÀnner vi inte hinner med sÄ ofta nÀr vi Àr i huvudstaden. Vi borde hinna fixa allt det dÀr sista i vÄr lÀgenhet, lister och nÄgra möbler som saknas osv. Har vi tur kanske vi fÄr en del barnvakt sÄ jag och Anja kan gÄ ut pÄ lite datekvÀllar. Ja det finns massor av fördelar och nackdelar med allt. SÄ för att inte drunkna i alla nackdelar som jag lÀtt kan göra ibland. SÄ ska jag fram över nu knyta nÀven och ta stora steg rakt fram i solljuset, hÄngla upp min fru sÄ ofta jag kan och tÀnka pÄ vilken jÀkla privilegium det ÀndÄ Àr att vi bor och lever som vi gör!!

Idag sÄ Äker jag och Anja tur och retur till Stockholm. Anja har redan Äkt. Hon och Calle ska trÀna innan de ska pÄ torr-rep i studion. Varje onsdag ska de visa upp som dans för producenter och annat folk sÄ de vet hur de ska filma pÄ fredag osv. Jag ska sitta med kostym och planera och sedan prova en hel del pÄ Anja.

Sedan skyndar vi oss hem till vÄra Àlsklingar. Emmi ska pÄ skidtrÀning och pojkarna leker mes kusiner. Det Àr bara att kasta sig in i leken nÀr vi kommer hem. Men sÄ vÀrt allt. Fick frÄgan om varför vi inte stanna och sover över. Men för oss Àr alltid nÀtterna viktigast. Att fÄ lÀgga barnen, lÀsa för dom och prata lite allmÀnt och hur de haft det. Det Àr ofta vid lÀggdags de stora frÄgorna kommer, tÄrarna eller behovet av nÀrhet Àr. SÄ vi springer hellre som galningar sÄ vi fÄr ta del av den tiden med vÄra barn Àn nÄgot annat. Sen finns det inget bÀttre Àn nÀr morgonen kommer och tre barn ligger i vÄr sÀng och njuter av att vara tillsammans och barnskratten tar över hela rummet.

Ta hand om er! Kram F

Skapa en blogg pÄ LOPPI.se du ocksÄ, klicka hÀr! Och du har vÀl inte missat topplistorna, klicka hÀr!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.
 1. Sandra

  Tycker ni Ă€r fantastiska som lyckas fĂ„r ihop allt pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt för era barn. SĂ„ mycket kĂ€rlek ni har i er familj ❀
  FörstĂ„r att det inte alltid Ă€r helt lĂ€tt med livspusslet och visst kan det lĂ€tt bli sĂ„ att man “grotta ner sig” i nackdelarna, men bra att du Ă€ndĂ„ se fördelarna med att vara i huvudstaden. Men glöm inte att ta hand om er Ă€ven dĂ€r, sĂ„ ni inte tar ut er pĂ„ det som behöver göras i lĂ€genheten och allt annat som ni tĂ€nker att ni ska hinna göra nĂ€r ni Ă€ndĂ„ Ă€r i Stockholm. Blir lĂ€tt att man lĂ€gger pĂ„ autopiloten nĂ€r man har nĂ€ra till det mesta, vet av erfarenhet 😬 Men med kĂ€rlek kommer man lĂ„ngt, sĂ„ glöm inte att hĂ„ngla upp din fru i mellan Ă„t 😉
  HÄller nu tummar och tÄr för din fina fru ikvÀll.

  Ta hand om dig
  Kram Sandra 💕